שמשום מה אני לא מצליחה למצוא בחיפוש - אני הוספתי שם לגבי ההילזנרט בעץ שלי. מדובר בשחקן תאטרון מדלטין (גליציה, פולין) בשם אלתר הילזנרט שהגיע ליאסינה (כיום אוקראינה, אז צ'כוסלובקיה), ונישא שם לבת משפחת האלם.
הוא נשוי לבן דודתו של סבי, רחל לבית רוט מפתח תקוה. אריה - ERIC, משפחתו הגיעה מהעיר גראץ שבאוסטריה, ומשם היגרו הוריו לאמריקה, הוא עצמו, הספיק להיות בארץ בשנותיה הראשונות ואף היה קצין בצבא קבע, בהמשך היגר גם הוא לאמריקה.
אני חושבת שזה צרפתית אני לא בטוחה. AITIA ou ATTIA ou ATTIAS : c'est un nom d'origine arabe ('a Tiya) signifiant cadeau, don; symboliquement don de Dieu.
בהמשך לשרשור הקודם בענין זה, אני מזכיר שגם אצלי יש הילזנרט עם קשרים לבוקובינה. את הפרטים ניתן לראות כאן. האם ימצא קשר בין ההילזנרטים "שלי" להילזנרטים של ט א ? חג שמח ומועדים לשמחה, רוני