פירוש של מילה

ברקנית

New member
פירוש של מילה

שלום רב, בביתה של אימי יש תיבת נדוניה בשם "בעול" שאותו קיבלה אימי מסבתי שקיבלה מאמא ובתוכו אגרו את הנדוניה .... האם מישהו יודע ומכיר את זה? האם מישהו יודע מה פירוש המילה "בעול"? אולי זה בתורכית? אודה על כל מידע. מירה

קא

New member
בהול או בעול - זו התיבה. כמו תיבת נסיעה או

כמו מזוודות שהיו פעם מזמן מזמן. גם אמא שלי היתה משתמשת במילה הזו. לדעתי זו מילה בערבית ולא בתורכית.

SuzieRS

New member
BAUL / באול- יופי של נושא

סך הכול ארגז עץ, אך כמה זיכרונות איתו ובו... כמה אהבה ודאגה.... ארגז העץ מצופה ומקושט בחומרים שונים; מצופה בעור, או ברדיד נחושת מקושט עם הבלטות, מקושט בצדף(עבודת בית לחם) ועוד, ועוד. כל אחד לפי יכולתה ועושרה וטעמה של המשפחה. כבר מלידת הבת האימה התחילה לדאוג להכין את המלמלות , כלי- המיטה, המפות הרקומות בהרבה אהבה. כל הנדוניה נאספה בבאול ליום הנכסף, עד שיבוא " ג'יבי ישראל ב'ינטורה" ייקח את ביתם האהובה אליו. מקור המילה: חשבתי שהשאלנו את המילה ללאדינו מה-BAVUL התורכי. להפתעתי התברר לי שהמילה קיימת גם בספרדית baúl. המילון REAL ACADEMIA ESPAŇOLA מדגיש שיתכן והמקור מצרפתית bahut. גם בערבית קיימת המילה " בעול " באותו מובן. אם חשבנו שהבאול מוצר אנטיקה, מזמן *הטרינונאס , אז לא... האינטרנט מלאה בהצעות מכירה של BAUL DE NOVIA נ.ב. * TRENONAS על משקל טאראפאפו .

SuzieRS

New member
הינה כתובת האינטרנת,

בינתיים המחיר עלה ל- 150 E http://www.wiju.es/compra-venta/baul-de-viaje.html

faridi

New member
מה הבעיה שהמילה בערבית?

הרי "תור הזהב" היה בצל השלטון המוסלמי, לפני הנוצרים ! המילה "אלחאת" (=יום ראשון) גם גנובה מהערבית.

SuzieRS

New member
אתם מוזמנים לפתוח את ה-...

BAUL DE REKUERDOS ולשתף אותנו באוצרות שיש לכם בבאול,כמו שירים, פיתגמים, ו/או סיפורים משפחתיים הקשורים לבאול, או למשהיה ביפנים.

tsiporganeden

New member
מעניין אצלנו קראו לזזה ספט, ואת כל הנדוניה

שלי אימי אספה לי בספט. איזה זכרונות.

למעלה