פירוש מילים

Im already here

New member
פירוש מילים

היי, אני צריכה עזרה בפירוש מספר מילים, מקווה שהגעתי למקום הנכון.. - ערטילאיות - דיאלקטיקה - אקזיסטנציאלי - הוליסטי / ביו אנרגטי - קונסטרוקטיבי - דיכוטומיה - דסטרוקטיבי תודה וסופ"ש רגוע לכולם

ראה נא בגוף ההודעה.

- ערטילאיות - מופשטות, מעורפלות, העדר תוכן מוחשי; תכונתו של הדבר הערטילאי. ..................................... - דיאלקטיקה - 1. פילוסופיה תנועת המחשבה או הממשות המתקדמת בהתמדה לעבר יישובם של ניגודים (תזה ואנטיתזה) באחדות גבוהה יותר (סינתזה). • הדיאלקטיקה ממלאת תפקיד מרכזי בהגותם של הֶגל ומרקס. 2. פילוסופיה סתירה או ניגודיות בין גורמים, כוחות או רעיונות, המאפיינת מצב או תהליך מסוים, וההתפתחות המתהווה מתוכה. 3. (בפילוסופיה היוונית) דרך להגיע אל האמת באמצעות דו-שיח שבמהלכו מופרכת טענתו או עמדתו של היריב. ............................................. - אקזיסטנציאלי - 1. קיומי, הנוגע לקיום עצמו, בעל משמעות מהותית לחיים. • בזמן מלחמה בני האדם עסוקים בעיקר בפתרון בעיות אקזיסטנציאליות כגון מציאת מזון ובריחה מסכנה. 2. פילוסופיה הקשור באופן מהותי לקיום האנושי, לאֶקזיסְטַנצְיה. ....................................... - הוליסטי - הסבר מלא למילה הוֹלִיסְטִי תואר ששייך או קשור להוליזם; המתייחס למכלול. חלופה עברית שנקבעה על-ידי האקדמיה: כֻּלִּי. • הגישה ההוליסטית בעיסוי מעניקה משקל רב לחיבור ולקשר שבין חלקי הגוף השונים. .......................................... - ביו אנרגטי - לא מצאתי במילון. אני מניח שהפירוש הוא: משהו הקשור באנרגיה המופקת מן הצומח או מן החי. ....................................... - קונסטרוקטיבי - 1. חיובי; מועיל, מקַדם; המסייע בפיתוח, בשיקום או בבנייה של דבר מה. • צוות היועצים מחפש אחר פתרון קונסטרוקטיבי לבעיה. 2. השייך או קשור לקונסטרוקציה. • הקבלן אחראי ללא הגבלת זמן לפגמים באלמנטים קונסטרוקטיביים בבית. ........................................ - דיכוטומיה - 1. חלוקה או הפרדה חותכת בין שני דברים או לשני דברים (או קבוצות), המנוגדים זה לזה או השונים זה מזה לחלוטין; ניגוד קוטבי בין שני דברים או בין שתי קבוצות. • בדבריו כפר המרצה בדיכוטומיה בין הגוף לנפש והביא נימוקים משכנעים להצדקת עמדתו. 2. לוגיקה חלוקתו של מושג-על לשני מושגי משנה, ההפוכים אחד לאחר. .................................... - דסטרוקטיבי - הרסני, שגורם הרס, שגורם נזק, ההיפך של 'קונסטרוקטיבי'. ................................... (כל ההגדרות, למעט אחת, הן ממילון רב מילים).

Im already here

New member
תודה רבה!

אני לא בטוחה שהבנתי מה זה 'קונסטרוקציה'. אשמח אם תוכל להסביר לי. שבת שלום! מאי.

למעלה