פירושים

golan heights

New member
פירושים

בסיעתא דשמיא. טוב אז ברוך ה', בדרך כלל אני לא אוהבת לחשוב למה התכוון המשורר (או שאצל כותבים אחרים זה ברור כשמש) ואני חושבת שזה נחמד שכל אחד מפרש לעצמו את השירים. אבל בכל זאת יש כמה שירים של עמיר שאני אשמח לשמוע מה אתם חושבים שהפירוש, או אם אתם יודעים למה הוא התכוון אז אדרבא אשמח לשמוע: א. אלוף בשחור (ההשערה שלי זה יצר הרע, לא?) ב. בניתי

leka27

New member
הסברים של עמיר

אלוף בשחור- מתוך ראיון של דודו כהן השם המלא של היצירה הוא "אלוף בשחור – הרהורים", ובניון מסביר שה"כמו אלוף" הוא האדם. ולמה שחור? כי בשחור כולם נבלעים. על לבן אפשר לקשקש, אבל עם השחור אין לך ברירה באיזשהו מקום. וגם שחור הוא משהו עצוב וציני. והבעיה עם השחור אצלנו היא שאנחנו תמיד על הגבול: אנחנו בצלם אלוקים – ואנחנו בהמות. חיבור. "ב'אלוף בשחור' יש ניגוד בתוך השם. מבקשים ממך לנצח על משהו בלתי אפשרי, על כרכרה של שוורים. רק הקב"ה הוא האלוף. אז אנחנו כמו אלופים, אבל בצבע שחור". בניתי- גלויה מוזיקלית

golan heights

New member
תגובה

תודה רבה על התשובות! יש לי חסימה באינטרנט ואני לא יכולה לפתוח את הקישור של בניתי, אשמח אם תפרט לי פה.

leka27

New member
בבקשה

תמצות הדברים שלו- זה שיר תמים בין שני חצאים (הקב"ה וכנסת ישראל, אב ובת, ילד וילדה, איש ואישה). יש בו מצד אחד אהבה ונאמנות מצד שני הדברים הקטנים והתמימים שמעסיקים ילדים קטנים. יש כמיהה למשהו, אולי לגאולה, לנשמה שלו. הוא מכין הכל ומחכה שהיא תגיע- בניתי, אבל יש עוד הרבה עבודה, והרבה למה לחכות...

למעלה