פירוק שותפות

Dorfl

New member
פירוק שותפות

אימו של "דני" הייתה הבעלים של דירה מסוימת - לאחר מותה חצי מהדירה של דני וחצי ממנה של אביו (אני מצטער אם אני לא משתמש במונחים המתאימים). כעת הגיע דני לגיל 18 והוא רוצה לעזוב את הבית בו הוא חי כרגע עם אביו, אשתו החדשה ושני ילדיהם. אביו של דני החליט שמאחר והוא הבעלים של חצי מהדירה הוא יקפוץ לביקורים מתי שרק יחפוץ, ככל הנראה ללא התרעה. אביו של דני הוא אדם מאוד-לא-חביב שככל הנראה יטריד אותו ללא הפסק ואף ידאג לבקר בדירה כאשר דני איננו נמצא בה ויחטט באוסף הפורנו של דני. דני מעוניין לדעת מה הן זכויותיו. בנוסף, במידה ודני אכן יאלץ להכנע לתנאים אלו, דני ירצה לדעת על "פירוק שותפות" (דני שמע שניתן לפנות לבית משפט, וזה ישלח שמאי שיעריך את שווי הדירה ויאלץ את אחד הצדדים למכור את חלקו לצד השני). דני מודה לכם. כן, אני הוא "דני".

תשובה

אכן הפתרון הראוי למצב הוא פירוק שיתוף. יתכן שהדירה תימכר לאחד הצדדים ויתכן שתימכר בשוק החופשי באמצעות כונס נכסים. הייתי מציע לך לפנות לביהמ"ש לעניני משפחה בתביעה מתאימה- אם האב לא יסכים למכירה מרצון.

זכויות ../images/Emo104.gif

השאלה הראשונה היא, האם דני גר בדירה ברשות האב. כעקרון, דני והאב שותפים בדירה, ודני אינו רשאי לעשות בה שימוש שימנע מהאה לעשות בה שימוש דומה. לכן, אם האב מתנגד, לדני למעשה אסור לגור בדירה. לעומת זאת, אם האב הסכים למגורי דני בדירה, הרי שלאב אין כל זכות להכנס לדירה ללא רשותו של דני, ודני בהחלט יכול לאסור זאת עליו. בכל מקרה, לכל אחד מהם זכות לתבוע פירוק שיתוף בדירה. משמעות פירוק השיתוף היא, שהדירה תימכר, וכל צד יקבל מחצית התמורה לאחר תשלום הוצאות המכירה (ולא, אין כל חובה על צד אחד לקנות את חלקו של הצד השני. זו רק זכות).

למעלה