פירוק נשואין

פירוק נשואין

שלום לכולם, אף פעם לא השתתפתי בפורום כזה או אחר ואני גם לא בטוחה את מי זה יעניין מה שיש לי להגיד. בכל מקרה אנסה ולו רק בשביל לפרוק מלבי את הכאב שיושב בו כבר זמן מה.
בעלי ואני התחתנו רק לפני שנה. הכרנו באוניברסיטה וכבר בשנה השנייה של הלימודים עברנו לגור יחד. ממש אחרי שהתחתנו עברנו לגור בחו"ל, כחלק מהחלום המשותף שהיה לנו וכדי ליישם את מה שלמדנו באוניברסיטה.
השנה הזאת היתה לא קלה. אנחנו רחוקים ממשפחה ומחברים, די מבודדים פה ובסופו של דבר יש לנו רק אחד את השנייה. אני מציינת את זה כי אני משערת שיש לזה קשר להתפתחות הענינים בינינו. אולי קל לי יותר להאמין שאם היינו בארץ, המצב היה שונה.
בכל מקרה, למרות עליות וירידות, ריבים גדולים והרבה עצב ומרמור, הצלחנו להמשיך הלאה, מתוך אמונה באהבה שלנו וברצון להיות יחד. אבל כנראה שיש גבול כמה אפשר למתוח את החבל. בשבועיים האחרונים בעלי החליט שנמאס לו לחיות כך. זה התחיל מויכוח קטנטן וחסר משמעות והפך להיות סיום היחסים בינינו. הוא לא מאמין שיש דרך שבה נוכל לתקן את הבעיות הרבות שיש בינינו ובכלל פתאום הוא טוען שהוא לא בנוי לזוגיות ושהוא רוצה להיות לבד.
בימים האחרונים אני כל הזמן מנסה לדבר איתו, לגרום לו לחזור למחשבה הגיונית, אבל זה כאילו שאין עם מי לדבר. הבנאדם החליט החלטה ויהי מה. אממה, למרות שהוא החליט שאין מצב שאנחנו יכולים להיות יחד ושחייבים לגמור את זה, הוא פשוט לא מוכן לעשות את הצעד הזה וללכת. אחרי שהצלחתי כבר להרגע מההסטריה ואני כבר פחות מרגישה שהאדמה קורסת מתחת לרגליי, אמרתי לו שאני מקבלת את ההחלטה שלו, אם זה באמת מה שהוא רוצה אז שבבקשה יעמוד בהחלטתו ויעזוב. התגובה שלו היא שלא צריך להיות קיצוניים ואנחנו יכולים לעבור את זה ביחד... אתם מבינים את זה? רק לי זה נשמע אבסורד?? מאחר ואנחנו בחו"ל ואין לנו לאן ללכת, הימים עוברים ואנחנו שנינו נשארים פה באותה הדירה, לא מתקשרים ולא מתקדמים. אני נשברת כל יום מחדש, מאחר שההמצאות שלו פה לידי נותנת לי תקווה שהוא עדיין רוצה והוא מתנהג כאילו כלום לא קרה והחיים שלו ממשיכים כרגיל.
אני חייבת עצה! מה לעשות? אני לא רוצה לקום וללכת בעצמי. החיים שלי פה טובים, יש לי עבודה שאני אוהבת ואני לא רוצה לחזור לארץ רק בגלל שהוא החליט לשנות את הכל.

סטנגה Joe

New member
תלוי מה באמת את רוצה

להישאר איתו או להיפרד ממנו.
אם להישאר אז הוא אמר ולא עשה .... ייקח קצת זמן והכל יחזור לקדמותו כנראה.
ואז תנסו שוב לעבוד על דברים.
אם להיפרד .... מצאי לך מקום חדש ועברי משם.
למה להיתקע בגללו?

מנסה לעזור

מעולם לא הייתי במצבך, למרות שכן הייתי בזוגיות בחו"ל כמה חודשים
אז קודם כל- ברור שהעובדה שאתם מרוחקים מה"בית"- שזה כל מה שכלול בתוכו- משפחה, חברים, עברית וכו'.. ובעצם אתם מעין יחידה אחת נפרדת מכל הסביבה שלכם וצריכים לספק אחד לשני הרבה יותר ממה שבני זוג אמורים לספק במצב רגיל אז זה מקצין פערים ומהווה פתח לעוד סיבות לחיכוכים וויכוחים. אבל זה לא משנה ממש כי זה המצב וזו הסיטואציה ואין מה לחשוב "מה היה אם?"

חייבת לומר שלדעתי את פעלת עד עכשיו ממש נכון, בזה שבהתחלה כאבת אבל אח"כ התעשתת ואמרת לו שאת מקבלת את ההחלטה ושיאללה, נפרדים "על אמת".
הוא עכשיו נמצא במקום הנוח שלו, מצד אחד אמר את דברו והודיע שנפרד וכו'..
מצד שני לא באמת כואב את כאב הפרידה ואת כל מה שכרוך סביבה וקשה.

עצתי אליך היא- תודיעי לו בפעם האחרונה שאת לא מאמינה שצריך לפרק ועוד אפשר לתקן ולעבוד על הקשר, אבל אם הוא בוחר בפרידה את מכבדת את ההחלטה. את לא מתכוונת לעזוב את הארץ בה אתם נמצאים ולכן את מתכוונת להשכיר דירה אחרת, בנפרד ממנו. תמצאי לך דירת חדר מספיק רחוקה כדי שבאמת הפרידה תהיה פרידה.

וזהו, או שהוא יחליט להרים את הכפפה ולעבוד איתך על הקשר כמו שצריך. או שהפרידה הפיסית הזו תוביל לפרידה של גירושין.
את מבחינתך צריכה לעשות הכל כדי שהפרידה תהיה אכן פרידה. כי כרגע הוא נמצא באיזור הנוחות שממנו לא מבצעים שום שינויים! ככה אנחנו בני האדם (רובנו..), שואפים לשינוי רק כשלא נוח לנו באמת..

בהצלחה!

השתלשלות האירועים

קודם כל, אני רוצה להודות למי שקרא את ההודעה שלי והגיב. זה באמת נותן תחושה מאוד גדולה של תמיכה וקצת הרגיע אותי.
זה די מדהים. אני פשוט מגלה שבעלי הוא ילד קטן שלא באמת חושב על ההשלכות של הדברים שהוא אומר. אחרי שקראתי קצת מהתגובות שלכם, החלטתי לנסות לדבר איתו. הוא בעבודה עכשיו וכל היום לא דיברנו, אחרי שבבוקר הוא יצא מהבית עוד לפני שקמתי. אז כתבתי לו הודעה בסקייפ (כך אנחנו מדברים במהלך היום בדרך כלל) האם הוא הגיע להחלטה? הוא ענה שלא. אז כתבתי לו בצורה מאוד ברורה והחלטית שאני לא מוכנה להמשיך לחיות בכאילו ולהיות תקועה במצב ביניים הזה. אם הוא לא סגור על עצמו ולא יודע אם הוא כן או לא רוצה להיות איתי, אני אקבל את ההחלטה בשבילו. עם כל הכאב והצער, ובאמת שאני לא רוצה לפרק את הנישואין שלנו, אני מעדיפה להיות לבד מאשר עם מישהו שלא משוכנע שהוא רוצה להיות איתי. בכל מקרה, כנראה שההחלטיות הזאת הבהילה אותו ופתאום הוא כתב לי שהוא רוצה להיות איתי! לא יאומן. עכשיו אני גם כבר מבולבלת, כי אם הוא סתם זורק איומים לאוויר ולא באמת מתכוון אליהם, כנראה שהוא יעשה את זה שוב בפעם הבאה שיצוץ איזה משהו. ואני לא מעוניינת לחיות עם ילד קטן אלא עם גבר שיודע מה הוא רוצה ואם הוא מחליט החלטה, יודע לקחת אחריות עליה.
אני מאוד מוכנה ללכת לייעוץ או לעשות כל דבר שאפשר לעשות כדי לנסות להשיב את השלווה והרוגע לקשר שלנו, אבל אני רוצה שהוא גם ירצה בכך. אני רוצה לדעת ב100% שהוא רוצה להיות פה. ואולי עכשיו, אחרי כל הדרמה הזאת, לעולם לא אאמין לו יותר.

rona769

New member
כל הכבוד

קצת משונה להגיד כל הכבוד למישהו שבכלל לא מכירים, אבל באמת שאני חייבת לציין שהתרשמת ממך בתור בן אדם גם בלי להכיר אותך. אני חושבת שפעלת בצורה נכונה מאוד למרות סיטואציה בעיתית ביותר. את נשמעת לי (כמה שאפשר כבר להעריך בנאדם מהודעות בפורומים...) כבנאדם שיודע לעשות את ההחלטה הכי טובה גם אם היא לא קלה ואני מאמינה שתמצאי את הדרך הנכונה לשפר ולהעלות לרמה טובה את הזוגיות שלכם. אני חושבת שהרעיון ללכת לייעוץ זוגי הוא רעיון טוב אבל אולי לא מתאים כרגע כשאתם בחו"ל אלא כשתחזרו, אולי פיספסתי אבל לא ראיתי אם רשמת עוד כמה זמן אתם אמורים להיות בחו"ל? בכל מקרה אני חושבת שאת צריכה לדבר איתו על זה שהוא החליט שהוא רוצה להיות איתך. אני במקומך הייתי אומרת לו שזה נהדר שזה הרצון שלו, אבל צריך להבין מה גרם לו לרצות ההפך לפני זמן כה קצר, כדי שזה לא יחזור. אני מקווה שהוא יחזור להתנהג כמו גבר בשבילך. שיהייה המון בהצלחה. אבל יש לי הרגשה שלא משנה לאן אתם שניכם תגיעו, את תיהיי בסדר.

תודה תודה ושוב תודה

מדהים אותי לראות כמה התגובות בפורום הזה מחזקות אותי ונותנות לי תמיכה שמאוד חסרה לי פה. אנשים לא משוחדים, אובייקטייבים לחלוטין מחדדים את הראייה שלי ונותנים לי יציבות בדרך שלי ובהרגשה שאני עושה את הדבר הנכון.
לצערי, אני לא חושבת שאני כל כך חזקה כמו שאולי זה נראה. גם לא נראה לי שמגיע לי קרדיט מיוחד על ההתנהלות שלי בקשר הזה. בינתיים, למרות שבעלי היקר החליט שהוא מעוניין להשאר פה, למעשה כלום לא השתנה. מן הסתם, אי אפשר ברגע לחזור לאהבה ופרפרים בבטן, אבל המצב בדיוק כפי שהיה לפני שלושה ימים, כשהייתי תלויה באוויר, רק שעכשיו כביכול אין שום שאלה שעומדת בינינו. באמת שאין לי מושג מה לעשות. כביכול אנחנו נמצאים עכשיו בנקודה שאפשר לגדול ממנה. שנינו מעונינים להשאר יחד ומוכנים להשקיע. אבל כל כך הרבה מטענים עדיין עומדים בינינו אז איך אפשר להפוך את המצב?
הנושא שהכי מטריד אותי עכשיו הוא שחודש הבא בעלי צריך לנסוע לארץ. בשיא הריב בינינו הוא כבר הזמין כרטיס לאחד ואין מצב שהוא יכול לא לנסוע. אפשר להגיד שאין לו ברירה. אני מלכתחילה לא רציתי לנסוע. אני מעדיפה כרגע לנסוע למקומות אחרים לחופש ולא לישראל. אבל אם עכשיו הוא יבקש ממנו לבוא איתו, אני אבוא בלי לחשוב על זה פעמיים, רק מתוך הידיעה שהוא רוצה שאהיה איתו ולא רוצה לעזוב אותי אפילו לא לכמה שבועות. השאלה היא האם הוא יבקש ממני לבוא איתו בכלל? האם הוא רוצה שאבוא איתו בכלל? או שמא יגיע התאריך שהוא אמור לנסוע ואז הוא פשוט ילך?
אני מנסה בכל כוחי לא להיות קטנונית/ילדותית/אנוכית/אגואיסטית, מנסה לחשוב איך אפשר לתקן את המצב. אבל באמת, בשיא הכנות, לא כל דבר שנשבר אפשר לתקן ואולי אנחנו פשוט בלתי ניתנים לתיקון.

גארוטה

New member
אנשים לא משוחדים???

את רצינית??? מישהו פה עושה פרסומת על חשבונך ואת מתמוגגת ממנו כאילו הוא שם לך
וואחד מראה מול הפרצוף והראה לך איך המאמץ שאת עושה "בכל כוחך לא להיות קטנונית/ילדותי/אנוכית/אגואיסטית"
הוא מאמץ שגורם לך להיות בדיוק מה שאת לא רוצה להיות אנוכית/ילדותית/קטנונית/אגואיסטית (הסדר לא באמת חשוב).

הוא הזמין כרטיס רק לעצמו כי את מלכתחילה לא רצית לנסוע.
אם עכשיו הוא יבקש - לא תחשבי פעמיים. לא בגלל שאת רוצה לנסוע אלא רק כדי להוכיח לעצמך
שהוא רוצה להיות איתך כשאת בעצמך מלכתחילה לא רצית להיות איתו. אבל גם לזה קשה להאמין, יותר מתאים לך
לעשות הכל כדי להוציא ממנו את ההזמנה שתצטרפי אליו רק כדי להוכיח לעצמך משהו, אבל מיד תדחי אותה כי
את לא באמת רוצה לנסוע איתו.
אם לא היית מונעת מאגו, או שמה לרגע בצד את הקטנוניות ומתנהגת לרגע בבגרות, לא היית צריכה להתעסק בכל
הספקולציות האלה והיית פשוט מודיעה לו בשמחה שאת מצטרפת אליו כדי שתתקרבו ותגדלו ותעצימו את הקשר.

הלוואי שזה היה כזה פשוט

אבל זה לא. נכון, אני מונעת גם מאגו. אני לא מנסה להציג את עצמי כקורבן תמים וברור לי שאני חלק מהמצב הזה. אבל למען האמת זה נראה לי טבעי. אין לכם מושג איך זה מרגיש לקוות כל הזמן שבן הזוג יקום בבוקר ויסתכל עליי באהבה, ויום אחרי יום להתאכזב מחדש. אז אולי זה קטנוני אבל כמה אני יכולה להרגיש שרק אני מוכנה לתת בקשר הזה? אני בסך הכל רוצה שיתן לי קצה חוט, שיושיט לי גם יד. מאז שכביכול "השלמנו" והמשכנו הלאה, המצב בדיוק אותו הדבר. הוא מתעסק בענינים שלו ולא מתיחס אליי במיוחד. אתמול לדוגמה יצאנו לארוחת ערב. הוא קנה לעצמו טלפון חדש ולמעשה זה כל מה שמעניין אותו כרגע, או שאולי קל לו יותר לברוח למקום הזה, אבל ישבנו במסעדה וכל הערב הוא התעסק עם הצעצוע החדש שלו. לא ניסה לדבר איתי ולא התחשב באיך שזה מרגיש לי, לשבת מולו ולבהות באוויר. הייתי יכולה לבקש שיעזוב את המכשיר ויתיחס אליי אבל אני כבר באמת כל כך מפחדת להיות מציקה וקטנונית שאני פשוט מעדיפה לא להגיד כלום.
המצב בינינו כל כך לא יציב, שאני רק מחפשת קצת תקווה לכך שבכלל אכפת לו. מבחינתי אם הוא יבקש ממני לבוא איתו לארץ, זאת הוכחה שהוא באמת רוצה להיות איתי. זה לא משחקי אגו, זה רצון לקבל סימן כלשהו שהנוכחות שלי בכלל משנה לו.

אולי שם טמונה הבעיה

שאת למעשה רואה בו מקור יחיד לתשומת לב והתייחסות, תולה בו את כל יהבך, תוך שהבידוד מעצים את זה לרמה של כמעט כפייתיות, והוא פשוט כבר לא מצליח לראות שום דבר מושך בכלבלב נזקק ותלותי שיושב שעות בחושך ומייחל ללטיפה, ו/או אחר כך מתפרץ בסרטי איימה על שלא קיבל את מבוקשו?
אין ספק שהרפתקת החוץ לארץ מזמנת התמודדויות שלא תמיד חושבים עליהן מראש, אבל אם אין בכוונתך לעזוב, ואת גם רוצה בזוגיות הזו - לדעתי יש לך שם עבודה רצינית ביותר לעשות עם עצמך. לטפל בתחושות, למצוא בעצמת כוחות התמודדות, לאתר בדחיפות את עמוד השדרה שלך ולהציג אותו לבן הזוג המיואש שלך. ובעיני זה בהחלט כולל שימת גבול ברור למשחק ההתעלמות שמתרחש לנגד עינייך. לא חייבים לעזוב בשביל זה. אבל כן מומלץ לפתוח את הפה ואת הלב ולשקף את התחושות שלך, לא ממקום מאשים, אלא ממקום שמסביר איפה את עומדת, ומה את עומדת לעשות עם זה.

גארוטה

New member
תראי, אני לא

מכירה את בעלך וגם לא אותך. טוב, אולי טיפטיפה אותך כן, מאיך וממה שאת כותבת, אבל זה כלום
ובכ"ז ממה שאני התרשמתי זה מרגיש שאת מקובעת בצורת המחשבה שלך ואם היית טיפה משחררת
היית מצליחה לראות שיש עוד צד לעניין חוץ ממך, בעלך שיחיה שגם הוא היה רוצה שתסתכלי עליו באהבה
כשאת קמה בבוקר ותגידי לו מילה נחמדה שתעשה לו טוב על הבוקר, שתתלהבי מהיציאה לארוחת ערב המשותפת,
שכשאת רואה שיש לו צעצוע חדש שהוא מתלהב ממנו, תתלהבי גם ותשאלי ותתענייני ותהני מההתרגשות שלו במקום לשבת
בפנים חמוצות, שלא תחכי שהוא יפתח בשיחה ותתחילי בה בעצמך ואולי אפילו תגידי לו שחשבת על זה
ובא לך להצטרף אליו לנסיעה ואז תהיה לו הוכחה שאת רוצה בו ובחברתו ושהנוכחות שלו חשובה לך.

אם זה לא משחקי אגו אז מה זה???

adam33

New member
לאכול העוגה ולהשאירה שלמה.

אכן את צודקת.
זה באמת לא צודק להפריח סיסמאות באויר ולעשות כלום בשבילן.
הוא צריך לקחת החלטה על החיים שלו ואת על שלך .
מאחר והוא זה שכעת רואה שאת מפנימה ושבכל מקרה תשארי, ושבעצם את אומרת לו "אני ממשיכה לכאן או לכאן"
הוא החליט ב"שב ואל תעשה".
החלטה זו היא החלטה אסטרטגית.
הוא חשב בהתחלה שאת תבכי ותאבדי את הבטחון שלך על ההחלטה שלו, ופתאום, הוא הבין שאת זורמת וממוקדת.
וזה מפחיד אותו כי הוא לא תכנן שזה מה שיקרה מעבר למחשבה של ..יאללה אנחנו נתגרש".
יש הרבה גברים שאומרים את זה אבל בפועל הם לא מתכוונים ויגידו את זה עוד מאוד פעמים.
במקרה שלך את לא יכולה לסבול התנהגות כזו לא כעת ולא אח"כ.
ואם כעת לא תפתחי הכל על מה שהיה ובעיקר על מה שיהיה.אזיי, גם אם תשארו לבסוף, את תתחרטי בכל פעם שהוא יזרוק את זה באויר.
לכן כעת יש לך הזדמנות לקבוע כללים לגבי העתיד שלך.

קארניו

New member
כדי לא לנתח ולבלבל במוח יותר מידיי

אני מציעה שתגשו ליעוץ זוגי (ואם הוא מסרב אז תלכי בלעדיו )
וכדי שלא תפתרי אותי באמירה של :"אני לא מכירה ואין לי מושג למי לפנות" אז תדעי שקיימת אפשרות לקבל טיפול מהימן ומקצועי מהארץ לשוהים בחו"ל.

וכדי שגם לא תפלי ברשתם של ציידי לקוחות אגרסיביים שמסתובבים ברשת במטרה להתפרנס ואין לך דרך לתהות על קנקנם , אז מצאתי לך כתובת שנראית בעיניי מתאימה ומהימנה ובכך תרמתי את עזרתי למענך ללא כל מטרת רווח :

http://www.bekesher-letipul.co.il/show.php?pagename=33

V i n a

New member
קורס התבגרות מזורז

אני, באופן אישי, לא רואה שום קשר בין המיקום הגאוגרפי שלכם ובין הדרך הילדותית בה שניכם מתנהלים בתוך הנישואים.

בעלך החליט שהוא לא בנוי לזוגיות? אם כך למה את נשארת שם? ואל תספרי לי על עבודה שאת אוהבת וחיים טובים בחו"ל.
את אומרת שהשנה הייתה קשה, אתם בודדים שם, מנותקים ממשפחה וחברים, ובנוסף - אתם גרים יחד באווירה שלילית ומדברים על גירושים.
איך יכול להיות שפתאום החיים שלך ורודים, העבודה טובה, ולא בא לך לחזור לארץ?

את משקרת לעצמך, את משחקת משחקים וכך גם הבעל הילדותי שלך.
הוא פתאום מחליט לאחר שנה של נישואין, שהוא "לא בנוי לזוגיות ורוצה להיות לבד", אבל מצד שני נשאר בבית ואומר שאין צורך "להיות קיצוניים"..

נו באמת.. זה לא נשמע לך קצת מגוחך?

ומה איתך? אחרי שהתרפסת, התחננת, קיבלת כתף קרה של אדם בעיצומו של אגו-טריפ אינפנטילי, עכשיו טוענת שאת מוכנה לפרידה ומוכנה שיעזוב.
אבל את לא עוזבת, חלילה, כי פתאום הבנת כמה נהדרים חייך שם בחו"ל וכמה את רוצה להישאר..

אז את נשארת לגור איתו, ועכשיו שניכם משחקים בגלדיאטורים ומחכים לראות מי ישבר קודם, מי יתנצל קודם, מי יתגרש קודם.
שלב מאבקי-הכח והמו"מ על הסטטוס-קוו הגיע מהר למדי, והפך לקרקס פתטי של שני ילדים קטנים.

הוא רוצה להתגרש? שיקח אחריות על הבחירות שלו.
תקומי, תארזי את עצמך ואת הלוקשים שאת מאכילה את עצמך, וחזרי הביתה.
אני לא אייעץ לך למצוא דירה קטנה לעצמך שם בחו"ל כי שתינו יודעות שזה לא מה שאת רוצה לעשות.
מה תעשי לבדך, בדירה קטנה, בארץ זרה, מנותקת מכולם? הרי זה הכל בולשיט ואין שם שום דבר שיגרום לך לרצות להישאר שם לבדך.

ואני לא מציעה לך לחזור הביתה כדי להתגרש, אני מציעה לך לחזור הביתה כדי שהאיומים בגירושים לא יצוצו בכל פעם שתיתקלו בקשיים.
אם הוא יראה שאת כולך רעש וצלצולים, שאת נשארת אתו מתוך פחד וממשיכה לשחק את המשחק, הוא יחזור על התרגיל הזה שוב ושוב במהלך חייכם.
זה רק יגרום לו לזלזל בך יותר, והוא ירשה לעצמו יותר ויותר.

אני תמיד טוענת שאנחנו מלמדים אנשים אחרים כיצד להתייחס אלינו, וכרגע את מלמדת אותו שאת ניתנת להפחדה ולתמרון.
ואולי את צריכה לעשות חושבים, אולי כדאי לשאול את עצמך שאלות קשות ולא לפחד מהתשובות.

מה שבטוח, להישאר שם יחד איתו, מבודדת ומנותקת, ולהמשיך לצפות בו חי את חייו כאילו דבר לא קרה - זה לא הפתרון.

בהצלחה.

תבקשי ממנו לתת לך תאריך

שבו תקני כרטיסים כדי לחזור לארץ ולפתוח תיק ברבנות.
אני לא מכירה את שיטות הגירושים מעבר לים, אולי אפשר גם בשגרירות, ואז שיתן לך תאריך שבו אתם נוסעים לשגרירות.
קודם כל, לפעמים, כשיש תאריך יעד-דד ליין, כבר לא ממהרים כ"כ לשום מקום.
שנית, אם זה לא יעבור, אז באמת חבל לגרור וצריך לחתוך.

אתם שניכם מתחננים להמשיך לחיות בחול באותה מדינה/עיר?

תוכניות לעתיד

אני לא מתכוונת לעזוב. יש לי פה עסק משלי, שתופס תאוצה יותר ויותר. נכון, הבדידות קשה אבל אני בחרתי לחיות פה ואני מאמינה שגם בלעדיו, בסוף אמצא לעצמי אנשים שיתמכו בי ויהיו טובים אלי.
נראה לי שזה רעיון טוב לתת לו תאריך יעד ממשי. למרות, שאני בעצמי לא יודעת אם אני מסוגלת לכך. אני יודעת שזה נשמע שאני פחדנית וסמרטוטית שנותנת לו למשוך אותי באף.. אולי אני באמת כזאת. אבל מצד שני, אני רומנטיקנית חסרת תקנה ומאמינה באהבה. אם יש משהו שאני יודעת, זה שאסור לתת לאגו לשחק תפקיד ביחסים זוגיים. לכן אני מוכנה לתת לו הזדמנות להתפקח ולהבין שהוא טעה. אבל אני בהחלט לא מוכנה לחכות כך כל החיים. מבחינתי היום זה היום האחרון שאני מוכנה עוד לשחק את המשחק שלו. אם היום הוא לא יתן לי תשובה סופית, כך או כך, אני אעשה את הצעד בעצמי ואלך למצוא דירה לבד.

אני לא חושבת

שאת סמרטוטית. התחתנת רק לפני שנה והגיוני שתרצי להילחם על הנישואים שלך.
יחד עם זאת בעיני יש דברים שהם יהרג ובל יעבור בזוגיות ואחד מהם זה איומים בגירושים.
אתה כועס? לך לישון על הספה, אצל חבר, בחדר השני.
אפשר לדבר ואפשר אפילו לשתוק. אבל לאיים בגירושים? ועוד להגיע למצב כמו כאן שמבחינתך זה עומד לקרות סופית?
וקראתי את התוספת שלך. שבסוף עוד כבודו חזר בו.

ואם היו לכם ילדים? ככה הוא מאיים ומכניס אותם לחרדות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
כיוון קצת אחר

אני לא חושב שאת צריכה להצטרף לדרמה שלו, או ליצור דרמה משלך.
אני מסכים שאפשר בהחלט לראות את המצב כדרמטי. אבל אפשר גם אחרת.

כל זוגיות נקלעת לקשיים. זה סוג של חוק טבע. ובגלל שאתם מבודדים גאוגרפית וכתוצאה מזה גם נפשית, יש תחושה של מצור, של בהילות, חרדה קיומית ומה לא.

אני מציע לך להרגיע את החזית. להניח לשאלה מה הוא אומר ומה הוא לא אומר, ולהמשיך קודם כל ביומיום: עבודה, שינה, אוכל, קניות, טלויזיה וכולי.

במקביל, בשוך הדרמה, כן לפנות לייעוץ זוגי, אבל לא מתוך תחושה שהכל בוער, אלא מתוך תחושה של רצון להבין קודם כל, ורק אחר כך לפעול.

אני חושב שהטעות העיקרית שלך בסיפור הזה, כפי שהבאת אותו כאן, הוא התייחסות יתר למלים שלו. שניכם זורקים מילים כי אתם לא יודעים לעשות משהו מועיל אחר. מלים בסופו של דבר מבטאות מחשבות, ומחשבות הן פרשנויות על המציאות, ולא המציאות עצמה.

לאט לאט. לא בחיפזון.

seeyou

New member
"הוא טוען שהוא לא בנוי לזוגיות"
?

הוא נזכר קצת באיחור של כמה שנים אבל למזלכם אין לכם ילדים(או הריון בדרך)

בתקופה מודרנית הרבה אנשים ניהנים מהזוגיות אך לא כאשר היא ממוסדת
את כתבת :"ליות וירידות, ריבים גדולים והרבה עצב ומרמור" מבלי לציין דוגמה אחד לכן קשה להבין אם את מלחיצה או שהוא סתם ילדותי

אומנם זה מלחיץ להיות רחוק ממשפחה או חברים אך מבחינה סטטיסטי רוב הגרושים הם כאשר כולם מסביב לזוג ולא מצליחים לפשר

את צריכה מאוד להיזהר לא להיכנס להריון ברגע של פיוס זמני

יוסי

גארוטה

New member
ההתנהגות שלו יכולה

להצביע על שני דברים. אחד, הוא טיפס על עץ גבוה מידי ולא יודע איך לרדת ממנו והשניה, הוא רוצה
להנות משני העולמות, לא להתאמץ לעזוב ולהתחיל לחפש בית אחר ולגרום לך
"לעשות את העבודה".
אם זו האפשרות הראשונה, תנסי לתת לו "סולם" אולי בכך שתציעי לו שתלכו לטיפול זוגי כדי לנסות לפתור את הבעיות.
אם זו השניה, תהיי קצת יותר אסרטיבית, שבי איתו לשיחה שבסופה מקבלים החלטה, מי עוזב ומתי. לקבוע דד ליין ולעמוד בו.
לקום וללכת, כמו שאת אומרת, זה לא בהכרח לחזור ארצה, לקום וללכת זה גם לעזוב את הדירה הנוכחית ולמצוא אחרת.

העובדה שאת גרה בחו"ל לא בהכרח מחייבת אותך להתמודד לבד. תנסי לשתף מישהו קרוב, חברה או בן משפחה כדי להקל קצת על
הלבד.

בהצלחה

Idgie9

New member
לקצוב את המצב בזמן הוא רעיון מצוין

את גם צריכה להבין שעשית הכל למען מערכת היחסים שלכם אז אולי באמת יעוץ זה רעיון טוב. אם לא שניכם, אז לכי לבד. זה בטוח יתרום לך ויעזור לך להבין היכן את עומדת.
תהיי שלמה עם עצמך ותגידי תודה שאין ילדים ומשכנתא ואם בסופו של דבר תחליטו להפרד, זה רק ענין של ניירת ושום דבר זה לא סוף העולם.

בהצלחה לך...

למעלה