פירוק מזלג מה Head Set

• פותח הנושא JacB
  • פורסם בתאריך

JacB

New member
פירוק מזלג מה Head Set

אני מיתכוון להחליף בולם קדמי.
הנתונים הרלבנטיים:
סטירר ישר (לא Tapered)
Threadless 11/8
יצא לי כבר לפרק בולמים מספר פעמים. בכל המקרים, לאחר שיחרור ה Stem , הסטירר נישלף בקלות כלפי מטה בנפילה חופשית.
באופני החדשים הוא נשאר איתן במקומו.

קראתי מיני הנחיות שלפיהן יש להכות בחוזקה על ראש הסטירר (עם ריפוד עץ/ סמרטוט וכיו'ב למניעת נזקים).
לא היכיתי עדיין, כי אין לי אומץ.
לא ברור לי למה אינו נישלף חופשי מהמיסבים. (את התיכנון ואת מרכיבי המערכת אני מכיר).

אנא התייחסות מי שמבין/ התנסה.
להכות או לא להכות? That is the question

xrlmike

New member
סביר להניח שיש טבעת C קונוסית שעדיין שם

תסתכל בראש ההדסט תחפש טבעת דקה וצרה עם פתח קטן (ז.א. לא עיגול שלם כמעט שלם) תלחץ על ההדסט כלפי מטה דווקא (להכניס יותר כאילו) ועם מברג קטן בחריץ בטבעת תוכל להרימה לאט לאט ברגע שהטבעת בחוץ הכל יסתדר
מכות להוצאת הסטירר רק יחזקו אותה במקומה

ראה תחת How to remove cartridges
בלינק
http://www.bikeradar.com/gear/article/how-to-service-a-headset-and-replace-headset-bearings-22225/

JacB

New member
תודה רבה רבה!

עכשיו אני נזכר שראיתי C-Clip כזה באחד הסרטונים. עכשיו יורד לי האסימון.
אבדוק בקרוב מאד (סה"כ זאת בדיקה מכינה, אני עומד להזמין מזלג ולא מחנות בארץ הקודש, כך שאחליף בעצמי).
לפני שבדקתי - ההנחה שלי היא שאתה צודק!

מה שהפליא אותי, זה ההנחיות התומכות בפטיש.

אני מביא פה ציטוט מהנחיות שמישהו כתב פעם באתר הרים:
"זוכרים את טבעת המרכוז?. כפי שכתבתי, היא ממרכזת ע"י הידוק. זה מה שמונע מהבולם ליפול מתוך צינור הראש של השלדה. בכדי לשנות את המצב, צריך לתת מכת פטיש הגונה על הסטירר כדי לשחרר את ההידוק. אל תרחמו על הסטירר, צריך בהחלט מכה רצינית ומדויקת.מומלץ ואף רצוי להניח איזשהו בד עבה, או פלטת עץ. כדי לא לגרם נזק לשפת הסטירר. שכתוצאה בכך עלול לא לעבור דרך הטבעות השונות. (רק אל תגזימו ייתר על המידה. קצת רגש אגרסיבי לא יזיק במקרה זה)
את כל השלב הזה צריך לבצע כאשר שום דבר אינו מתנגד לבולם, כלומר הבולם באוויר. אפשר להיעזר בחבר. עדיף למתקן את השלדה בצורה כלשהי, כך שהבולם באוויר ויש קונטרה למכה."

יש גם גירסאות לועזיות באותה שיטה. כנראה שהחבר'ה שכתבו אותם התגברו על הטבעת ע"י פטיש
. יש כאלו שעושים הכל עם פטיש.
אדווח לך תוצאות.

tal913

New member
לעיתים קשה להגיע אליה עם מברג לכן פטיש פותר את הבעיה

הדרך הקלה, שתי מכות קלות עם פטיש פלסטי / דרך קרש, הטבעת מתרוממת ואז קל יותר להרחיב ולהוציא אותה

JacB

New member
בדקתי, ובידי המימצאים

תודה לשני העונים. התשובות השלימו לי את פער הידע

אכן, קיימת טבעת אבטחה.
ברגע שיודעים, הבעיה ניפתרה (בשיטת הכירורג או בשיטת הפטיש).
זיהיתי את הטבעת ואת המירווח שאותו יש להרחיב.
לא המשכתי, כי עדיין המזלג שמיש - עד שאקבל חדש. מה לעשות? (לפעמים צריך גם לרכוב).
התמונה מציגה את המימצא (טוב שיש סמארקפון).
ואת שאלת ההמשך (בחירת מזלג) אשאל בשירשור ניפרד.

JacB

New member
המלאכה נעשתה

כלומר - הפירוק.
התברר, כי החריץ שהראיתי בתמונה הקודמת לא שייך לשום טבעת אבטחה. הוא פשוט חלק מקונוס מירכוז עשוי מ... פלסטיק.
מכה עדינה ביותר עם פטיש גומי הספיקה כדי לשלוף את הסטירר.
ואני עשיתי מזה סיפור. פשוט פחדתי משימוש בכוח כשלא ברור לי מה הוא עושה.
והמזלג המפגר הזה (בא דוקא עם שילדה מעולה, אבל בגירסת האופניים הזולה. הייתי מודע לכך בקניה) - משקלו 2750 גרם (שקלתי) . תיפקודו לא מצדיק את מישקלו. אפילו שאיני יבבן מישקל, יש גבול למה שאני מוכן לסבול.

למעלה