פירוק מדף מודבק

meshaptsim

New member
ארונות מטבח שלנו מצופים פורמייקה.
יש לנו יחידת ארונות גבוהה עם מקום לתנור בנוי ומקרוגל.
אנחנו רוצים להגביהה את היחידה של המקרוגל אך המדף מודבק בשני הצדדים.
אין לנו בעיה להרוס את המדף כי יש לנו מדף נוסף שנוכל להשתמש בו.
לנסר אי אפשר כי המסור החשמלי לא יכול להיות צמוד במקביל לדפנות.
אייך מפרקים?.

קבצים מצורפים

• 16160124581976010240622210839903.jpg
    16160124581976010240622210839903.jpg
    1 MB · צפיות: 11

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אייך מפרקים?.
אפשר לעבור עם מסור חשמלי ואח"כ לקזז עם מקצוע (חשמלי או ידני).

אפשרות שנייה היא להשתמש במסור יפני שמאפשר לנסר ממש צמוד לדופן.

רשר

Well-known member
מנהל
אייך מפרקים?.
נסרו עם מסור חשמלי קרוב ככל האפשר לצדדים,
בדקו אם הציוד נכנס במצב הזה ורק אם לא תמשיכו לחתוך
אגב יש מסוריות מאוד ארוכות ל"ג'קסון" איתן ניתן לעבוד בזוית https://www.workimhi.co.il/items/90...-9C-D7-92-D7-99-D7-A7-D7-A1-D7-95-T744D-Bosch

רוני1955

Active member
אייך מפרקים?.
המדף לא מודבק. הוא מוחזק עם ברגים מהצד השני של הדופן, ועל זה הדביקו את הפורמיקה. אם אתה מתכנן לנסר צמוד לדופן, קח בחשבון שתיתקל בברגים מדי פעם.. מה שאני הייתי מנסה לעשות, זה לחתוך את המדף באמצע דווקא, ומנסה "לשבור" כלפי מעלה ומטה. אם אתה לא מצליח לחתוך עד הסוף, אפשר להיעזר במקדח ולכרסם. יש גם סיכוי שהגב של הארון מחובר למדף הזה עם סיכות מאחורנית.

מ ש ה 53

Well-known member
המדף לא מודבק. הוא מוחזק עם ברגים מהצד השני של הדופן, ועל זה הדביקו את הפורמיקה. אם אתה מתכנן לנסר צמוד לדופן, קח בחשבון שתיתקל בברגים מדי פעם.. מה שאני הייתי מנסה לעשות, זה לחתוך את המדף באמצע דווקא, ומנסה "לשבור" כלפי מעלה ומטה. אם אתה לא מצליח לחתוך עד הסוף, אפשר להיעזר במקדח ולכרסם. יש גם סיכוי שהגב של הארון מחובר למדף הזה עם סיכות מאחורנית.
בדיוק כך. ולכן, הברגים יגרמו נזק למסור או למסורית הג'יגסו. הרעיון לחתוך מהאמצע נשמע נכון וכנראה שיהיה גם צורך במסור יד ("יפאני") להשלמת החיתוך. די סביר שבתא כזה קטן, הגב לא יהיה מחובר עם סיכות או מסמרים למדף. מזה איני חושש, ובמקרה הגרוע, הגב ייפצע קצת. גם לא אסון. הבעיה היא הדלתות שייצרו הגבלה לגובה המדף החדש (שאותו ניתן יהיה לחבר בעזרת זוויות מתכת וברגים לדפנות או במידה שאין עליו עומס רב, בעזרת מחזיקי מדפים). בכל מקרה, יהיה כדאי לפרק את הדלתות כדי שיהיה נוח יותר לפרק את המדף.
אבל רגע. רק רגע. מתחת למדף התחתון יש עוד מדף והמדף התחתון מחובר עם משולשי פלסטיק. מה בעיה להיפטר מהמדף התחתון הזה ולא לגעת בכלל במדף העליון? הרי פגיעה בגובה המדף העליון תכניס לך את הדלתות לתוך החלל. בכלל רעיון רע.

נערך לאחרונה ב:

meshaptsim

New member
תודה רבה על כל הרעיונות!
מתחת לתנור הקיים יש מדף נוסף שכנראה מחובר באותה השיטה ומתחתיו שתי מגירות.
אני לא יודעת מה מסובך יותר -
לקצר את הדלתות העליונות ואז להתמודד עם פירוק מדף אחד, או לפרק גם את המדף מיתחת לתנור הקיים. לבנות מדף במקום המגירה שמתחתיו. כך שננמיך את שני התנורים ולא נצטרך לקצר דלתות...

קבצים מצורפים

• 1616058568297879330196870453806.jpg
    1616058568297879330196870453806.jpg
    KB 907.5 · צפיות: 7

מ ש ה 53

Well-known member
תודה רבה על כל הרעיונות!
מתחת לתנור הקיים יש מדף נוסף שכנראה מחובר באותה השיטה ומתחתיו שתי מגירות.
אני לא יודעת מה מסובך יותר -
לקצר את הדלתות העליונות ואז להתמודד עם פירוק מדף אחד, או לפרק גם את המדף מיתחת לתנור הקיים. לבנות מדף במקום המגירה שמתחתיו. כך שננמיך את שני התנורים ולא נצטרך לקצר דלתות...
כעת אני כבר מבולבל לגמרי. בצילום העליון רואים מדף עם משולשי פלסטיק לבנים שנמצא מעל המדף הקבוע שמעל התנור. כאן לא רואים אותו. אז אם הוא כבר הוצא, עדיין אין מספיק גובה למיקרו? [איזה מיקרו קנית? של ענקים]? בכל מקרה, לא לגעת במה שמתחת לתנור ומעל המגירות. זה יהיה מסובך מדי. עדיף כבר לקצר דלתות. לדעתי, תצטרכי נגר.
וכשאת שואלת כמה נגר ייקח, כדאי שתצייני מהיכן את. נגר תל אביבי לא ייקח מחיר של נגר מהצפון. למה? ככה.
ואגב, איך את מסתדרת עם הדלתות של המקרר שנפתחות לכיוון התנור? לפי מיקום השיש, לא היה עדיף להפוך את כיוון הפתיחה? הרי התנור לא יאפשר לך לפתוח עד כדי הוצאה מלאה של מגירות המקרר...

meshaptsim

New member
כעת אני כבר מבולבל לגמרי. בצילום העליון רואים מדף עם משולשי פלסטיק לבנים שנמצא מעל המדף הקבוע שמעל התנור. כאן לא רואים אותו. אז אם הוא כבר הוצא, עדיין אין מספיק גובה למיקרו? [איזה מיקרו קנית? של ענקים]? בכל מקרה, לא לגעת במה שמתחת לתנור ומעל המגירות. זה יהיה מסובך מדי. עדיף כבר לקצר דלתות. לדעתי, תצטרכי נגר.
וכשאת שואלת כמה נגר ייקח, כדאי שתצייני מהיכן את. נגר תל אביבי לא ייקח מחיר של נגר מהצפון. למה? ככה.
ואגב, איך את מסתדרת עם הדלתות של המקרר שנפתחות לכיוון התנור? לפי מיקום השיש, לא היה עדיף להפוך את כיוון הפתיחה? הרי התנור לא יאפשר לך לפתוח עד כדמ

meshaptsim

New member
עושה סדר:
ביחידה זו היו עד עכשיו -מלמטה כלפי מעלה- מגירה גבוהה, מגירה נמוכה, תנור אפיה חלבי, מיקרוגל וארון.
קנינו תנור בשרי אותו אנו רוצים להניח במקום המקרוגל.
המדף שצמוד לחלק העליון של התנור מחובר עם משולשי פלסטיק, אנחנו מתכננים להשאיר.
מעליו - בנישה של המקרוגל- אנחנו רוצים להכניס תנור בשרי ולשם כך להוריד את המדף העליון בנישה זו.
הארתם את עיננו בכך שיתכן שברגים מחזקים מדף זה, למרות שלא רואים אותם. לכן ההצעה של מסורית ארוכה לג'יקסו לא תעזור לנו כאן, נתחיל לנסר בזהירות מהאמצע.
הבנתי שזה מסובך יותר להנמיך את התנור הקיים על חשבון מגירה- כך שלא נצטרך לנסר את דלתות הארון העליון.
אשמח לדעת כמה יעלה לנו להזמין איש מקצוע לבצע זאת- באזור ירושלים.
תודה רבה לכולכם!

מ ש ה 53

Well-known member
OK. הבנתי.
1. אז הפתח שדרוש לתנור הוא 60 ס"מ גובה מנקודת המדף של משולשי הפלסטיק שעליו אינך רוצה לוותר.
2. בעיקרון, לתנור יש משקל לא קטן ולא הייתי ממש סומך על אותם משולשים, שיהא בכוחם לשאת את המשקל. ולשם מה לך להגביה את התנור? לא ברור לי בכלל.
3. אכן יהיה עלייך לנסר את המדף שמעל הפתח בעזרת ג'יגסו בתור התחלה ולסיים בעזרת מסור יפני. הניסור יהיה באמצע ואז ניתן יהיה לקרוע את הברגים שבצדדים.
4. ראשי הברגים אכן מוסתרים מתחת לפורמייקה, וככה בונים ארון. מחברים את המדפים בעזרת ברגים בצדדים, ואז מכסים בפורמייקה או פורניר.
5. אם תבנו מדף מעל התנור, יהיה צורך לקצר את הדלתות.
6. אני מאזור הצפון ואין לי מושג מה ה"תעריפים" של הנגרים בבירת ישראל...

frankthe2

Active member
שאלת תם
OK. הבנתי.
1. אז הפתח שדרוש לתנור הוא 60 ס"מ גובה מנקודת המדף של משולשי הפלסטיק שעליו אינך רוצה לוותר.
2. בעיקרון, לתנור יש משקל לא קטן ולא הייתי ממש סומך על אותם משולשים, שיהא בכוחם לשאת את המשקל. ולשם מה לך להגביה את התנור? לא ברור לי בכלל.
3. אכן יהיה עלייך לנסר את המדף שמעל הפתח בעזרת ג'יגסו בתור התחלה ולסיים בעזרת מסור יפני. הניסור יהיה באמצע ואז ניתן יהיה לקרוע את הברגים שבצדדים.
4. ראשי הברגים אכן מוסתרים מתחת לפורמייקה, וככה בונים ארון. מחברים את המדפים בעזרת ברגים בצדדים, ואז מכסים בפורמייקה או פורניר.
5. אם תבנו מדף מעל התנור, יהיה צורך לקצר את הדלתות.
6. אני מאזור הצפון ואין לי מושג מה ה"תעריפים" של הנגרים בבירת ישראל...
שאלת תם:
מדף עם ברגים הוא מדף שמהווה בסיס ומעניק יציבות לארון בעוד שמדף על משולשים לא עומד בעומס כזה.
מה יקרה אם יוסר המדף עם הברגים? הארון לא עלול לאבד יציבות?

מ ש ה 53

Well-known member
שאלת תם

שאלת תם:
מדף עם ברגים הוא מדף שמהווה בסיס ומעניק יציבות לארון בעוד שמדף על משולשים לא עומד בעומס כזה.
מה יקרה אם יוסר המדף עם הברגים? הארון לא עלול לאבד יציבות?
בארון הזה יש לפחות 4 מדפים שמחוברים בעזרת ברגים:
1. בסיס תחתון
2. בסיס עליון
3. בסיס לתנור BI
4. בסיס למיקרוגל
5. מאד יתכן שמעל המיקרו יש עוד תא, ככה שיתכן שקיים גם מדף חמישי. אצלי זה בנוי כך, ואז בכלל אין שום בעיה קונסטרוקטיבית. בארון שבנדון יש, כי יש 2 דלתות.
אפשר לוותר על אחד ולהסתמך על מדף שמחובר מבפנוכו ע"י משולשים (ועדיף על זוויות מתכת רחבה, כשלכל זווית 4 ברגים). זה טיפה יותר חלש, אבל זה נסבל.
אני בכל מקרה לא הייתי סומך על משולשי הפלסטיק, כשאתה בא להניח על המדף תנור אפייה. כדי להיות בטוח יותר, אפשר להיעזר ב-3 זוויות לכל צד,
ורצוי שתורכבנה מתחת למדף ולא מעליו.

נערך לאחרונה ב:

רוני1955

Active member
מה שמייצב את הארון, אלו לא המדפים. זה הגב שלו. הגב חייב להיות מחובר טוב.

למעלה