פירוקה של קדימה

פירוקה של קדימה

רשמתי כאן יותר מפעם אחת על פירוקה הצפויי של קדימה. מאז שהיא הוקמה ידעתי שהיא תתפרק, מפלגה חסרת אידיולוגיה שקמה על מנת שאנשים מסויימים יכנסו לכנסת. כעת לבני, שטרית, מופז ועוד אחד עשרה ח"כים רוצים להדי את אולמרט. זה היה צפויי קדימה הוא למען כיסאולוגיה ותתפרק למען כיסאולוגיה. לא ניתן להוסיף מלבד אמרתי לכם

"קדימה היא בועה וירטואלית...

שעוד תתפוצץ בפנים לבוחריה, בדיוק כפי שקרה עם שינוי." את זה אני טענתי מהיום הראשון שקדימה הוקמה, וכבר אז רבים מבוחרי קדימה צחקו עלי וטענו שאיני יודע על מה אני סח. ואני בתגובה אמרתי להם "ימים יגידו מי מאיתנו צודק, אני או אתם". ובכן נראה לי שהימים הללו לא איחרו לבוא ועכשיו הם קרובים מתמיד, בעיקר לנוכח העובדה שרבים מחברי קדימה עוזבים אותה, ואת זה אפשר לראות היטב בפורום שלהם.

לממתיק שלום

פרט למשפט הראשון אני מסכים אתך. שינוי עדיין קיימת לנו יש אידיאולוגיה בניגוד לקדימה. קדימה היא כמו מפלגת המרכז ההבדל הוא שהיא הגיעה לשלטון. גם עליי צחקו וטענו שאני חיי בתוך בועה. כעת אנו רואים מי צודק. אתה ואני ידענו את גורלה, לא ניתן להתעלם מההודעות שלי. זה בסדר העיקר שקדימה תתפרק אני מקווה ששינוי תקח מהם מנדטים

לא היה ספק שהדבר אכן יקרה

מה שעצוב הוא שכ"כ הרבה אנשים תמכו בקדימה כאילו היתה לה דרך ואג'נדה. היא הפכה לקונצנזוס לאומי, כי כך נח לעמנו ללכת עם הזרם , העם בחר בקדימה כשהוא יודע היטב שיעמוד בראשותה ובראשות הממשלה לא אחר מאשר אולמרט.... מי שירושלמי או שהיה ירושלמי, יודע וידע היטב לאיזה מצב הביא אולמרט את ירושלים לאחר ימי הפריחה שלה (טדי קולק ז"ל) עצוב לראות ששוב העם הזה עושה ועשה טעויות, והכי מחרידה אותי זו המחשבה שבסקרים מככב לא אחר מאשר ביבי..... מה יהיה עם מדינתינו????

רונית פרט למשפט האחרון אני מסכים את

הדבר הכי עצוב ששאלתי חברים שלי מדוע הם מצביעים לקדימה ושאלתי על האג'דנה הם התחילו לגמגם וגם אז הם עשו לי טובה שפתחו את הפה. אין לי מושג מדוע אנשים בחרו בקדימה היה ידוע שאולמרט יהיה ראש הממשלה, הרי הוא יו"ר קדימה. בקשר לסקרים שמראים שהליכוד המפלגה הראשונה בגודלה סקרים עשויים להטעות. אך אם הם צודקים גם אני לא מבין את האזרחים שחיים כאן

לגולדוסט שלום

סופה של קדימה יהיה להתפרק לפחות בנו' הזה אנחנו מסכימים. בקשר לשינוי שינוי לא התפרקתה שינוי חיה בניגוד לקדימה. ההבדל בין שתי המפלגות הוא שלנו יש אג'נדה להם אין לכן קדימה תתפרק בניגוד לשינוי. הם קמו למען כסא ויתפרקו למען כסא

gershon17

New member
שינוי לא התפרקה?!

שינוי התפרקה לפני הבחירות (לשניים - שינוי וחץ כזכור לך). אתה אומר שלא? מאז שינוי התפוגגה וכל מה שנשאר ממנה זה הפורום הזה ועוד שניים וחצי מתפקדים חדשים שאפילו לא יודעים איך נראה רון לוונטל. שינוי מתה לחלוטין - לא נשאר ממנה שום דבר.

לגרשון17 שלום

זכור לי שגם שינוי וגם חץ רצו לבחירות כעת חץ התפרקה ואילו שינוי לא. נשאר משינוי יותר מהפורוםנכון כמות המתפקדים הייתה מאכזבת. אולם צריך להסתכל כיום על כמות המתפקדים לאחר מצעד הגאווה וחברת אל על אולי יש צמיחה משמעותית במתפקדי שינוי. בכל מקרה לא הכמות אלא האיכות.אני משער שכל חבר מפלגת שינוי יודע איך רון לוונטל נראה הרי הוא יו"ר המפלגה שלו

asafz8

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

חח תראה מה כתבת: "שינוי חיה בניגוד לקדימה" לשינוי 4,500 מצביעים בניגוד ל28 המנדטים של קדימה..

gershon17

New member
אז מה?

רשמת את זה לפני הבחירות. הרבה טענו זאת לפני הבחירות. במה זה אמור לשנות למי שהצביע בבחירות האחרונות? מצביעים לקדנציה אחת, לא לשלושים שנה. אין שום הכרח להצביע לאותה מפלגה שוב ושוב, ולפעמים מפלגה באה לענות על צורך נקודתי שנעלם ואז גם המפלגה נעלמת. זה לא דבר רע בשום צורה. תעלם, לא תעלם, זה בכלל לא משנה. מה שמשנה שקדימה זכתה ומרכיבה את הממשלה. ובבחירות הבאות אולי לקדימה יהיו 5 מנדטים, אולי 10 ואולי היא שוב תזכה ותרכיב את הממשלה, אי אפשר לדעת היום. אולי היא תקבל 0 כמו שינוי.

gershon17

New member
אז מה?

רשמת את זה לפני הבחירות. הרבה טענו זאת לפני הבחירות. במה זה אמור לשנות למי שהצביע בבחירות האחרונות? מצביעים לקדנציה אחת, לא לשלושים שנה. אין שום הכרח להצביע לאותה מפלגה שוב ושוב, ולפעמים מפלגה באה לענות על צורך נקודתי שנעלם ואז גם המפלגה נעלמת. זה לא דבר רע בשום צורה. תעלם, לא תעלם, זה בכלל לא משנה. מה שמשנה שקדימה זכתה ומרכיבה את הממשלה. ובבחירות הבאות אולי לקדימה יהיו 5 מנדטים, אולי 10 ואולי היא שוב תזכה ותרכיב את הממשלה, אי אפשר לדעת היום. אולי היא תקבל 0 כמו שינוי.

לגרשון17 שלום

נכון ניתן לשנות את המפלגה כל מערכת בחירות. אך ראויי ליצור יצבות לפחות לקדנציה אחת, קדימה הולכת להתפרק בקרוב מקסימום ב2008 היא לא תחזיק מעמד יותר מזה. מדוע אזרחים בחרו בקדימה היא מפלגה חסרת אידיאולוגיה. קדימה לא תקבל מנדטים מפני שהיא לא תתמודד. לכן היה מיותר לבחור בהם. מי שבחר בקדימה בזבז את קולו לשווא

gershon17

New member
יש לך כדור בדולח?

אחרת איך אתה יודע שבמהלך 2008 קדימה תתפרק? אולי דווקא לא? יש לנו היום ממשלה מאד יציבה. אין אף גורם שמאיים על היציבות שלה והממשלה מצליחה להעביר כל דבר שהיא רוצה. מבחינת יציבות קשה להתלונן. ואידיאולוגיה? מה, לשינוי היתה אידיאולוגיה? לפחות לא כזו מן השפה ולחוץ? שינוי התנכרה לאידיאולוגיה שלה בכל הזדמנות במהלך שהותה בקואליציה. ואגב, גם על שינוי טענו שתתפרק ותעלם ובאמת זה קרה. זה לא משנה. אנחנו מאד רחוקים מהבחירות, וכרגע לא רואים שום דבר חוץ מאולי אישום פלילי לאולמרט שיקרב אותנו לשם. הקיטורים של "אין אידיולוגיה" ו"תראו תראו, הם יתפרקו" לא משנים שום דבר.

יש אפשרות של עריקה מקדימה לליכוד

הסקרים ממשיכים להיות גרועים והמושחתים של קדימה דואגים בעיקר לכסא של עצמם. אם הם "יריחו" שהסיפור גמור ועדיף להם, אם הם רוצים להישאר בכנסת גם בעוד שנתיים, לערוק לליכוד אל עבר הסוס המנצח (נכון לעכשיו), הם לא יהססו לעשות זאת, להעביר 15 מנדטים (למשל) לליכוד ולהפוך את ביבי לראש הממשלה. כמובן, לא חייבים להיות ציניים. יתכן שחלק מחברי הכנסת של קדימה יבינו שאולמרט הוא ראש הממשלה הגרוע ביותר שהיה לנו ויעדיפו, למען המדינה כמובן, לעבור לליכוד, להציע אי אמון בממשלה ולהחליף את אולמרט בביבי. אני אמנם יותר חושב שהאפשרות הראשונה היא הראלית, אבל יתכן בהחלט שאני טועה והציניות שלי לא במקום. בכל מקרה, זו האפשרות הממשית יותר לשינוי המערכת הפוליטית. קשה לי לראות את הח"כים מקדימה, ללא מעבר לליכוד, הולכים לבחירות באשר הם יודעים שיש סיכוי לא קטן שהם לא יעברו את אחוז החסימה ויישארו מחוץ לכנסת, בייחוד עם ברק יחליף את פרץ. דרך אגב, גם 10 מנדטים בסקרים לא יעודדו את רוב הח"כים מקדימה שיבינו שהם, אישית, בחוץ. דבר דומה קרה בשינוי, כאשר המנדטים צנחו, מה שהיה כבר לא הספיק ופורז, למשל, לא הצליח להשתלט על רצאבי.

gershon17

New member
יש המון אפשרויות

ויש שלוש שנים ומשהו עד הבחירות. המון יכול לקרות עד אז. בינתיים יש לנו ממשלה מאד יציבה שמעבירה בכנסת כל מה שהיא רוצה להעביר בלי שום בעיה. אם קדימה תגיע לכנסת הבאה עם 40 מנדטים או עם 3 לא משנה כרגע כהוא זה.

טשאפק

New member
2008?

האם מי שמפריח תחזיות על מה שיקרה בעוד שנתיים צפה שנתיים מראש את עלייתו של שרון? את הקמת קדימה? זה טווח בלתי אפשרי לתחזיות פוליטיות בישראל, ובמצב המוזר הנוכחי במיוחד.

לטשאפק שלום

לא חזיתי את עלייתו של שרון לשלטון. בקשר להקמת קדימה לא פסלתי את האפשרות שקדימה תוקם מה שכן חשבתי שאם היא תקום זה יהיה לפני ההתנתקות מאז שההתנתקות עברה לא חשבתי שקדימה תוקם. אם קדימה הייתה מפלגה אידיאולוגית היא הייתה קמה לפני ההתנתקות. לכן סופה להתפרק הי קמה ללא מטרה

למעלה