פירוט לגבי המבחן הפסיכוטכני בחולון

ארומא

New member
פירוט לגבי המבחן הפסיכוטכני בחולון

אשמח לדעת כמה שיותר על המבחן..... תיק העבודות כבר מוכן וחבל לי לא להיות מוכנה למבחן הראשוני. תורה

פסיכוטכני בחולון

הפסיכוטכני בחולון הינו מבחן קשה שמפיל לא מעט בדרך... אני מציעה לך פשוט לקנות ספר טוב ולתרגל,ולתרגל,ולתרגל.... עד שתושג המטרה! בהצלחה יפעת שגב מנהלת הפורום

ארומא

New member
הכוונה לספר פסיכומטרי?

או שישנם ספרי פסיכוטכני? במה המבחן מתמקד?

לא.

הכוונה היא לספר לבחינה פסיכוטכנטית ותוכל למצוא דוגמאות לבחינות מסוג זה בספרים של מכוני הכוונת עבודה (מכון נועם לדוגמה). המבחן בחולון בשנה שעברה נערך ע"י ´מכון מילוא´ וכלל חמישה חלקים: חלק מילולי של הבנת הנקרא, חלק של תרגילי מתמטיקה (הגיון, בעיות תנועה, משוואות בנעלמים ועוד), שני חלקים של ראיה ותפישה מרחבית וחלק נוסף של יצירת מוצרים מצורות קיימות, אפיון נוסף למוצרים קיימים ועוד. המבחן ארך חמש שעות והוא היה קשה מאד. בשנקר נערך המבחן ע"י חברת ´יעץ´ ארך המבחן שמונה שעות והוא היה מתיש מאד אך שונה בתכלית: חלק מסיבי של כתיבה (קורות חיים בעיקר - עד לפרטים הקטנים ביותר), השלמת צורות, המצאת סיפור לתמונה קיימת, הבעת רגש באמצעים חזותיים גרפיים, סדרות ארוכות של שאלות (שבצורה כזו או אחרת באות לאמת את שכתבת בקורות החיים), השלמות משפטים, יצירת תמונה הומגנית ע"י שילוב של מספר תמונות קיימות, העתקת צורות ועוד ועוד. אני לא יודע אם הבחינות תהיינה זהות השנה, אבל בהחלט מומלץ ללמוד (חשוב להבין את העיקרון המנחה של הבחינות הללו ולאו דווקא ללמוד כמו תוכי לכל בחינה ובחינה - ככלל, מעבר ליצירתיות, נבדקת העקביות ורמת האופטימיות של הנבחן). וזהו:) המון הצלחה, גיא.

ארומא

New member
אוקיי-אמאלה!

ניסיתי את כוחי במחנים של "מכון נועם" והם ממש קשים! אשמח לקבל המלצותיכם לגבי דרך התכוננות למבחן הפסיכוכני... תודה!

למעלה