פירוטכני פג תוקף

Zohar1929

New member
פירוטכני פג תוקף

אולי משהו יודע לאן להעביר פירוטכני פג תוקף תודה

Alex33

New member
מניסיון אישי בימי עצמאות אחרונים..

,בהפעלת פירוטכניקה שפג תוקפה מהלוקרים שלי ושל שכני, בחלקו..ממש ישנה, התברר אחוז גבוה של "נפל", קרוב ל 50% באלה שתוקפם פג לפני 6 שנים ויותר. לא מדעי, אבל התרשמות אישית מבוססת..
הכוונה לכאלה שפשוט לא פעלו ..ומאידך הפעלתם של אלה שכן פעלו, עזרו ויש להם ערך גם כתרגול "חי" . המסקנה שלי מזה הייתה שאפשר ואף רצוי ביום עצמאות וכו' להשתמש "לעשות שמח" ולצורך תרגול עצמי בפירוטכניקה..קצת ישנה. אבל הייתי נמנע ברמה הבטיחותית מהפעלת פירוטכניקה..מאוד ישנה .

danielia1

New member
אותי זה ממש הפחיד. לירות זיקוקים בריכוז כזה

של כלי שייט, לא בטיחותי ומסוכן.

בואו ונבדוק לכמה אנשים יש בעיה עם פירוטכני: כלומר לכמה אנשים יש סטים פגי תוקף שהם מעוניינים להיפטר מהם. מכיוון שאת הפורום קוראים גם אנשי רספ"ן, מנהלי מרינות וגם שיטור ימי - אולי יזוז משהו. כל מי שיש לו יציין מכמה סטים (מספר) הוא מעוניין להיפטר.

GuyRom

New member
שלושה סטים פג תוקף !

המחסן שלי צריך להיות מוגדר כאזור ממוקש..... אני מתכנן הטבעה בקרוב (במקום עמוק מספיק)

lunatick

New member
כצת קשה לספור

משנת 80, אבל למרות מה שכתב אלכס אני שומר בסירה כ10 שנים אחורה. השאר בבית. יואב

רון 198

New member
אני מטפל בפירוטכני בצורה הבאה:

1.לפידים ומצופי עשן אני מניח בדלי 18ליטר יוצק עליהם בטון ומשקיע בים בד"כ כ- 5 מייל מהחוף 2. רקטות מהמחזורים האחרונים אני שומר בארגז להפלגות לחו"ל,וזה כנשק חוקי להגנה עצמית.(מטווח קרוב הרקטה מסוגלת לחדור דופן ואף להדליק כלי שייט). כל זה כמובן מחוסר ברירה,אם היה איסוף מסודר של פירוטכני ע"י המשטרה זה היה הרבה יותר נח ובטוח !.

רון 198

New member
מעניין !!! 25 סטים,זאת אומרת....

25 לחלק ל-2 = 12 החלפות X שלוש שנים (אורך תוקף כל סט) .זאת אומרת שיש לך סטים מלפני 36 שנים. מרשים !

wawo

New member
jזה חישוב נכון לגבי סירה אחת

מה קורה כאשר יש 9 סירות ואין גוף כלשהו שלקח את הפירוטכני (יש לי ארגז פלסטי גדול והוא כמו פצצה ) פניתי ליבואן ,מנהל הספנות. משטרת ישראל . אין גוף רשמי שמטפל בבעיה!!!!!!!!!

akiva742

New member
מתוך מאגר השאלות של רספ"ן

סמנו את התשובה בעיגול: כיצד יש לנהוג כאשר פג תוקפו של הציוד הפירוטכני? א. זורקים לפח האשפה הקרוב. ב. שומרים אולי נצטרך אותו בשלב מאוחר יותר. ג. זורקים לים. ד. מוסרים למשטרה. נו מי יודע?

Aliti

New member
לאור המציאות ששייטים מציינים כאן

אינני מתייחס למצב הקיים ו\או לתקנות והכללים, אלא מה שלדעתי צריך ונכון היה להיות: התנאי שיאפשר לאדם\גוף לשווק ציוד פירוטכני הוא מסוגלותם (מקצועית ומעשית) לקבל בחזרה פגי תוקף ולהשמידם באופן נאות. הם גם צריכים להיות מחוייבים לקלוט בחזרה (ואם צריך אז בתשלום) כל פג תוקף שיופנה אליהם.

sagy70

New member
אתה כתבת אולי מחוסר ידיעה אבל הדבר קיים.

כבר נכתב שירשור על כך בעבר. המשווק חייב לקחת את זה ממך ולהשמידו בדרכו שלו. ואם הוא לא עושה כך עליך לפנות למשרד התמ''ת ולדווח על כך. תכנס לאתר שלהם פעם מצאתי שם חוקים שמדברים על כך. ואם לא תמצא פשוט תתקשר ותדווח.

danielia1

New member
עם כך ברספ"ן לא מעודכנים והתשובות כרגיל לא

לעניין? כשאני קונה פירוטכני, אני מחזיר את הישן באותו מעמד.

sagy70

New member
אני בזמנו כתבתי על כך ממה שנאמר לי ע׳׳י חבלן

בכיר במשטרה. כל הפירוטכניקה למינהם גם אמורים לחזור ליצרן או המשווק. חבלני המשטרה לא מתעסקים בזה.

Zohar1929

New member
פירוטכני

תודה רבה לכל חברי הפורום וניראה שזאת בעיה רצינית אני מרגיש שאני מפליג עם חבית חומר נפץ צריך לבדוק מה עושים במדינות שאנו מפליגים ואולי שם יש מקום מוסדר לכל הפירוטכניקה שפג תוקפה .

lunatick

New member
ועוד באותו ענין או שאלת תם

לגמרי במקרה הערתי היום אצל פישלס, שלא מזמן סט פירוטכניקה עלה $100. נאמר לי שהמסים על יבוא חמרי נפץ גבוהים מאוד. האם לא מתבקש שהמדינה שמרוויחה יפה מכל סט שאנו קונים תדאג לפינוי מסודר של הישנים. יואב

למעלה