פירוד כלכלי

mesh11

New member
פירוד כלכלי

שלום לכולם, אני וזוגתי חיים כבר יחד 13 שנים ןהמריבות שלנו סובבות בעיקר סביב הכסף לכן החלטנו בלחץ ממני להפרד כלכלית כל אחד יפתח חשבון בנק משלו השאלה היא איך מחלקים את ההוצאות בנינו ,האם חצי חצי בהכל או רק בחלק מהדברים כגון משכנתא , ארנונה רכב וכו, האם יש משמעות לגובה המשכורות? תודה מראש

seeyou

New member
החלטנו בלחץ ממני להפרד כלכלית?

למה לא מתגרשים? איך אפשר לנהל מערכת יחסים מבוססת על "אהבה" עם "פירוד כלכלי "? נכון רצוי לכול אחד באותה מערכת יחסים-כולל ילדים(!) ל"תקציב אישי",בהתאם לאפשרויות,לאחר חיסול יתר החובות של הבית-משפחה! אם אין מספיק כסף ל"קיום" אז לא מעבירים תקציבים לסעיף "אישי", פרושו , פחות מספרה-ביגוד רק במכירות סוף העונה..או בילוי במסעדות ברים או כול תחביב אחר! לחילופין אפשר להיות "בזוגיות" לשם בילויים וסקס כאשר ביתר הדברים כול אחד בביתו עם החובות של עצמו... יוסי

Tום

New member
?

יש המון זוגות שמנהלים תקציב נפרד וחשבונות בנק נפרדים. אין לי ניסיון בזה אבל זה נראה לי אפשרי.

יאצפן

New member
פירוד כלכלי

נו טוב, תפרידו חשבונות, תפרידו חדרים, ואחר כך, אתה עלוללשלם עבור השרותים, שאתה מקבל בבית. ובצדק. כימי צריכה טמע?, כאלה יש הרבה, לתשומת לבך.

חוץ מזה הכל בסדר ??

המריבות רק על כסף ? נו אז מה? כל אחד יפתח חשבון תחלקו את התקציב לפי גובה המשכורת כמובן ...ואם זה מה שישמור על הזוגיות מה טוב.השאלה אם זה מה שגורם לכם למריבות או משהו עמוק יותר !! אגב מה הקיצוניות הזאת ? להפריד חדרים וכולי..יש הרבה זוגות ששומרים גם על חשבון פרטי וגם על שם משפחה של כל אחד לעצמו... השאלה אם היחסים ביניכם טובים ואוהבים פרט לקטע של הכסף!

בכל מקרה../images/Emo15.gif

תצטרכו חשבון משותף בנוסף לחשבון הפרטי של כל אחד והוא יהיה עבור הוצאות הבית. אבל תסלח לי, אם היא היתה מרוויחה יותר ממך (תתפלא זה קורה גם לנשים, אני הרווחתי יותר מהאקס שלי במשך שנים) לא נרא לי שהשאלה היתה עולה. אם היא בזבזנית יש דרכים להתגבר על זה. חשבת כמה הבנק ירוויח עליך משלושת החשבונות שיהיו לכם?? האם נדמה לי או שאתה קצת "דן חסכן"??

seeyou

New member
אם היא היתה מרוויחה יותר ?../images/Emo8.gif

"אני הרווחתי יותר מהאקס שלי במשך שנים"-????? סימן שהיה שווה לך... If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman. Margaret Thatcher זאת לא הפעם הראשונה שזורקים "שאלה-בעיה" באופן כללי ובכלל לא מגיבים,או משטפים פעולה להבהרת הנושה חוסר משוב מצד השואל(ת),באופן כללי, גורם למשיבים וויכוח סרק ביניהם . לגופו של עיניין יש נשים שנולדו עם חור נוסף...בכף היד!! A woman's clothes are the price her husband pays for peace.

יוסי ../images/Emo15.gif

הבהרתי בהחלט "שלושה חשבונות מתוכם אחד משותף להוצאות הבית" ועניתי לו לעינין ממש לא בכללי כמו שאתה טוען. מ'זתומרת היה לי שווה? היתה לי משרה בכירה יותר עם תנאים הרבה יותר טובים. לא קשור לשווה עובדה שהוא אקס בעל. יש נשים שנולדו עם חור ביד? ויש גברים שלא מסוגלים להתמודד נפשית עם אישה שמגיעה למעמד גבוה יותר משלהם. יכול להיות שאשתו בזבזנית ולדעתי הוא קמצן!! והנה התחיל לו עוד ויכוח סרק.

לשם מה שלושה חשבונות?

הם לא צריכים חשבון משותף לניהול חשבונות הבית. הרי מהשיתוף בחשבונות הם מנסים לברוח.חשבון שלישי יעלה כסף וייצור אחריות משותפת לא רק כלכלית אלא כספית מול הבנק. אפשר לנהל את הבית מחשבון אחד או שניים כשכל אחד נוטל על עצמו חלק מהתשלומים. דרך אגב, לחיי נישואים ואהבה אין כל קשר לחשבון משותף או נפרד.השיתוף נמדד בהחלטות משותפות,באחריות על ניהול התקציב ולא בחשבון משותף. יש לא מעט אנשים שלא אוהבים חוסר שליטה בחשבון הבנק ע"י שהיא נותנת צ'קים ללא ידיעתו ולפעמים ללא רישום, ומנגד הוא מוציא כספים במזומן דרך הכספומט ללא ידיעתה.

למעלה