פירגון למחנכת

אתי77

New member
פירגון למחנכת

אני חושבת שאנחנו קצת עסוקים בלרדת על כל מה שקשור לבית ספר בזמן האחרון. וזה נכון שמערכת החינוך היא לא המערכת הטובה ביותר שהייתי מצפה לילדים שלי. אבל מאחורי המערכת הגדולה נמצאות (סליחה על לשון נקבה, לא יודעת כמה גברים מחנכים בא') מורות שנותנות את הלב כדי שהשנה הזו של הקטנים שלנו תהיה כמה שיותר מוצלחת. ומאחורי כל הביקורת שאנחנו נותנים כל הזמן, על השיטות קריאה, על השיעורי בית, על התיק הכבד ועל מה לא... נמצאת מישהי שלוקחת אחריות על הלמידה שהיא אולי הכי משמעותית בחיי התלמיד שבילדנו, והיא המחנכת. אני חושבת שגם לילדים שלנו, חשוב לדעת שאנחנו מעירכים את המחנכת שמטפלת בהם. אז חשבתי על שירשור שבו כל אחת תיכתוב מילת פירגון למחנכת של הילד שלה, כדי שנלמד לראות גם דברים טובים באמצע הדרך... שיהיה שבוע טוב לכולנו!

אתי77

New member
המחנכת שלנו

קודם כל, היא מלמדת כל שבוע לילדים שיר ודיקלום חדש, וזה ממש נחמד. היא קוראית להם לשיעורים (חטיבה צעירה, אין צילצולים) עם חלילית, ואז הם כולם הולכים אחריה בשירה לכיתה. היא מתקשרת איתנו במיילים וזה ממש נוח. אפשר כך לפנות אליה לכל דבר קטן ממש בקלות. ומשהו ספציפי ככה מיום שישי. ביקשתי ממנה ביום שישי בבוקר איך הבן שלי מסתדר עם הליקוי שמיעה, אם היא גילתה משהו חדש. והיא עכשיו כתבה לי מייל, שהיא מתנצלת שהיא מדברת איתי רק עכשיו (כאילו היא חייבת לי משהו בסוף שבוע), אבל שהיא ישבה איתו ביום שישי ועברה איתו על כל מה שהם למדו, והוא הסתדר בהכל, ושהיא תבדוק אותו מחר במהלך שיעור גם כן. יחס כזה אישי, לא יכולתי לצפות. איך ביום שישי העמוס היא הצליחה לפנות זמן, ועוד בשיא הטבעיות... איזה מזל יש לנו!

כל הכבוד!

אני רוצה לגלות לך סוד.... כבר שבוע ומשהו אני מתלבטת אם לכתוב שרשור כזה ,מהרהורי ליבי"... כי כמורה, היה לי מאוד קשה לקרוא כל פעם את הביקורת הנוקבת שמקבלת המערכת והמורות. לצערי, ה"מחמאות" והכינויים להם אנו זוכות כאן מחלק מהמשתתפים- פוגעות כמו ירייה ללב, כי כמו שאת אומר, נכון... לא הכל מושלם... ויחד עם זאת- מרבית המורות (בעיקר של א') עובדות מאוד קשה! היה מעציב אותי מאוד לשמוע שהורים אצלי מדברים עלי כך ומכנים אותי בשמות מאחורי הגב ובפורומים שונים. אז כל הכבוד על הרעיון של השרשור. יישר כוח!!!

../images/Emo45.gif אהבתי את הרעיון...

המחנכת אצלינו הצליחה לכבוש את לב הילדים בכיתה באופן כללי ואת ליבה של הילדה שלי בפרט. היא יודעת לחבק כשצריך ולהיות חוץ ממורה גם קצת אימא וקצת כמו גננת (וזה משהוא שאני מאמינה שילדים בכיתה א' צריכים עדיין). היא גורמת לבת שלי לבוא שמחה לבית הספר ולחזור עם חוויות לימודיות מהנות (מספרת בשמחה מה למדו בחשבון, מה למדו בקריאה)... היא דואגת לילדים גם מעבר לדברים הקשורים ללימודים בלבד (כאן ילד בוכה שהוא לא רוצה ללכת לצהרונית, שם ילד בוכה שהוא מתגעגע לאבא)... ובאמת, שיהיה שבוע טוב לכולם

המחכנת של הבת שלי , מורה כבר מעל 30 שנה

ומלאת אנרגיות וסוחפת ומעוררת עניין - פגשנו אותה באסיפת הורים בשבוע שעבר והיא כבשה אותי וריתקה אותי בדבריה.

hag70

New member
רעיון מצויין../images/Emo13.gif

כברכ שקיבלנו את השם של המחנכת שלנו אי שם בשלהי החופש הגדול (מישהו זוכר אותו?
) אמרו לנו שזכינו. היום אנחנו רואים שצדקו. המחנכת שלנו היתה גננת 15 שנה והיום היא מחנכת של כיתות א-ב כברל א מעט שנים. סיפורים פנומנלים עליה לא חסרים (ילדים שמתבלבלים וקוראים לה אמא, רייקי שהיא עושה לילדים שכועסים, שיעורים שמתחילים בשירה וריקודים כדי להויצא אנגיות ועוד) אבל גם מהמעט שאנחנו ראינו היא פשוט יוצאת מהכלל:
חשוב לה מכל ילד, היא דואגת לכולם ומתייחסת לכל אחד באופן אישי (היא גם אמרה את זה בשיחת ההכרות וגם מוכיחה את זה בשטח)
נתנה לנו פתק עם המייל שלה והנייד שלה ואמרה שאפשר להתקשר אליה מתי שאנחנו רוצים
מספרת לילדים עליה ועל המשפחה שלה כל הזמן והם מאד אוהבים את זה.
פתחה את מסורת ימי ההולדת בכיתה עם יומולדת שלה והמתנה שהיא הביאה לכיתה היה אקווריום.
והכי חשוב. לא מאמינה בהרבה שעורי בית
. ועוד ועוד אנחנו מרוצים

גאליה

New member
והמחנכת שלנו...

התרשמנו ממנה בקטנה במהלך השבוע הראשון וביום רביעי שעבר הייתה לנו אסיפת הורים ואז כבר יצא לנו להכיר אותה מקרוב. היא באמת כבשה את ליבנו - עד כמה שאפשר להתרשם בשעה וקצת.. היא נראית פתוחה וקשובה מאד לרחשי ליבם של הילדים. היא מודעת ואכפתית מאד לשלבי הקליטה של הילדים בבית הספר, לתקופה הראשונית הזו של המעבר מהגן לביה"ס. היא משקיעה המון תשומת לב לילדים, כבר זכרה את רוב ההורים וקישרה אותם לילדים - רק מהבקרים והאיסוף בצהריים. בתום האסיפה, היא נשארה שעה ארוכה ודברה אישית עם כל הורה שרצה בכך. בסך הכל היא הקרינה הרבה אנושיות והבנה לילדים הרכים, והעובדה שהיא מחנכת של כתות א' כבר 17 שנה - בטח לא מזיקה... הבת שלי ספרה לי שהיא כבר מחבקת אותה - מבחינתי - נשבר הקרח ונקווה שמתחיל סיפור אהבה...

אלינקה

New member
המחנכת שלנו

צעירה לפי דעתי עוד לא בת 30 לא יוצא לי לפגוש אותה כי יש הסעות אבל שבוע שעבר שבאתי לקחת את החבורה היא בקשה לנעבוד בבית על ההברות י ילדי לא זוכר אותן היא לוקחת אותו הרבה לידה לתגבור כמו לכל אדם חדש שאני פוגשת אני ותנת 100% קרדיט ומקווה שהוא רק יעלה

עדיין לא מכירה אותה

לא הייתי באסיפה הראשונה כי היה לנו את סיפור מעבר הכיתה מאז רק החצי פוגש אותה משום מה בימים שהוא לוקח את הילד היא ממש מוקדם בכיתה

נטלי22

New member
רעיון נהדר!

אז המחנכת שלנו היתה המחנכת של הבת הגדולה בשנה שעברה, ולכן אנחנו כבר מכירים אותה. אסיפת ההורים הראשונה תתקיים רק מחר, אבל שמחנו לראות שהיא כבר קלטה שסער מתקדם מאוד בקריאה, וכבר נתנה לנו שם של חוברת מתקדמת לקנות לו, כדי שיוכל לעבוד עליה כשהתלמידים האחרים עובדים בליטף הכתומה. בינתיים הוא מונה ל"עוזר" שלה, כך שלא ישתעמם בכיתה. נעים לראות שיש התייחסות גם לילדים מתקדמים ולא רק לאיטיים. חוץ מזה היא מאוד התחבבה על הילדים, למרות שמצד שני היא יודעת להקנות להם משמעת והרגלים, וזה האיזון הנכון לדעתי למורה.

BlueSea100

New member
המחנכת שלנו

נורא חששתי מבית הספר, בכל זאת מקום חדש, מסגרת חדשה, הכל חדש וידעתי שלא משנה מה - מחנכת היא המפתח לכל דבר. אם המחנכת טובה - אז גם השנה תהיה מוצלחת! כשנודע לי שם המחנכת, דאגתי לברר עליה כמה שיכולתי וקיבלתי באמת תגובות טובות ונרגעתי. שבוע שעבר היתה לנו אסיפת הורים ובאמת יצא לי להתרשם ממנה לטובה. עוד מתחילת השנה היא הנהיגה כלל: מחברת קשר לכל תלמיד. אם יש משהו לא דחוף של אותו רגע, אלא משהו כללי בנושא כלשהו - אפשר לרשום במחברת והיא טענה למחרת. כמובן אפשר גם לתפוס במהלך היום בבי"ס או בערב בבית בנושאים דחופים. אצלנו יש יום לימודים ארוך אז היא אמרה מראש שהיא לא נוהגת לתת שיעורי בית, שזה דבר טוב. היא רק ביקשה באמת לחזור בבית על הדברים הנלמדים בכיתה. הצטרפתי לועד הכיתה ואמנם לא היה לנו עדיין פגישה אבל כבר התחלנו לשוחח איתה על כל מיני נושאים והיא מאוד קשובה ומאוד מבינה ומשתפת פעולה בכל עניין ועניין. נחזיק רק אצבעות שזה ימשיך כך!

עדיין לא ממש הזדמן להכיר אותה../images/Emo13.gif

באסיפת ההורים שהייתה לפני חתילת השנה היא נראתה נחמדה מאוד - מנוסה וותיקה ובכל זאת נראת כחדורת מוטיבציה. נשמע היה כאילו באמת אכפת לה מהילדים, וגם היה לה חיוך מקסים, אירוני משהו, כאילו היא אחת מאיתנו ההורים ולא נגדנו
אבל מאז לא יצא לפגוש אותה ולשמוע ממנה, וגם לא מהוועד, אין אסיפה, אין שום מילה במחברת קשר, אין כלום. רק הילד שמדי יום הולך לבית הספר ולא באמת טורח לספר מה היה בשיעורים (יותר לכיוון מה היה בהפסקות
) קצת קשה לי להיות כל כך מחוץ לעניינים, בכל זאת זאת הפעם הראשונה שאני מתקרבת למערכת החינוך

לנו יש מחנך

והוא חם ואוהב את הילדים. ונותן להם המון חשק ללמוד. ומשחק איתם כדורגל לפעמים. ומתעניין בכל ילד בנפרד גם. אני מרוצה ממנו הבן שלי מרוצה ממנו בן הדוד של בני מקנא, היה גם אצל המורה הזה והיה מרוצה. מקווה שגם הוא יהיה מרוצה מאיתנו.

עכשיו גם אני רוצה להצטרף לפרגון למחנכת../images/Emo9.gif

אתמול סוף סוף נתקלנו בה ברחוב ליד ביה"ס, והיא הייתה מקסימה. הילד שלי רק לעברה בהתלהבות ומיהר לספר לה דחוף דחוף לאן הוא הולך. מאחר והוא לא הטיפוס של חובבי הגננות/מורות - בן טיפוסי, שובב ויודע שכדאי להשמר הרחק מהרשויות
- הופתעתי ממש. איך זה יכול להיות שתוך שבועיים הוא מרגיש כל כך חופשי איתה
היא גם נגשה אליי לפני שאני הספקתי, וישר דיווחה על ההקדמות שלו, איך הוא מסתדר (ממש טוב מסתבר
), על מה כדאי לעבוד יותר בבית. מה גם שיום לפני כתבתי לה במחברת קשר (הייתי צריכה לדעת מי עוד נולד בחודש שלו), והיא לא התעלמה, הגיבה כבר באותו היום ובצורה מאוד חביבה (ציירה פרצוף מחייך ליד המכתב, ואני בדיוק התלוננתי לחברה שמוזר לי לכתוב משהו ידנית וחסרים לי האיקונים
) בקיצור, אני מאוד שמחה להצטרף למרוצי המורות/מחנכות

למעלה