פיקסציה למשי

כרמלה13

New member
פיקסציה למשי

האם מישהי יודעת את טכניקת הפיקסציה לציור על משי בתנוא אפיה בייתי. ידעתי פעם ושכחתי. יום טוב לכולכן

סמדר ר

New member
האם יעזור לך בצורה אחרת??

אם כן, הנה: לאחר סיום הציור ויבושו באויר הפתוח (ניתן להאיץ את היבוש ע"י מייבש שיער) להניח על קרש הגיהוץ, מתחתיו ומעליו להניח בד כותנה (בד סדין לבן - הכי טוב) דק או נייר משי לבן. על חום נמוך - בינוני, לגהץ. לחזור על הפעולה כמה פעמים . ניתן בזהירות להעלות את הטמפרטורה. להפוך את הציור ולגהץ שוב - בכדי לקבל קיבוע הציור היטב היטב. להוריד את נייר המשי או הבד ולהפעל מהתוצאות ... בהצלחה!

כרמלה13

New member
משי

עוזר לי מאד. זה די דומה למה שאני זוכרת מהתנור, אם אני זוכרתנכון, כיוונתי את התנור ל-160 מעלות, עטפתי בנייר אלומיניום, והשארתי לחצי שעה. הגיוני?

סמדר - שיטת הקבוע שכתבת מתאימה רק לצבעי משי .

לגהוץ. כרמלה - האם הצבעים שבהם ציירת הם צבעי משי לגהוץ? חשוב להקפיד ,כי את צבעי המשי באידוי אי אפשר לקבע הגהוץ.

כרמלה13

New member
פיקסציה משי

לסמדר - תודה לחמוסי - תמיד עבדתי עם צבעים לאידוי ועשיתי פיקסציה בתנור. בתוצאות מעולות. העניין הוא שעשיתי הפסקה של כמה שנים בעסקי משי ושכחתי. אנסה שוב בשיטת התנור . ואני מבטיחה לספר לכן בפורום איך יצא. בכל אופן המון תודה על העזרה. כרמלה

אני כנראה קצת "ייקית" - מקבעת צבעי אדוי

בסיר אדים. האם הקבוע בתנור לצבעים כהים 30 דקות זה מספיק.?מנסיוני צבעים כהים צריכים קבוע ארוך? אולי אנסה בהזדמנות לקבע צבעי אידוי בתנור.אציץ בספרים. אם הצלחת --שתפי אותנו. בהצלחה.

למעלה