פיקחות יתרה

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
פיקחות יתרה

"פיקח אתה, הסאמאני," אמר הנעלה.
"יודע אתה לדבר בפיקחות, ידידי.
הישמר לך מפקחות יתירה!"
נפנה הבודהא והלך לו...

מתוך סידהארתא / הרמן הסה

Mist2

New member
פיקחות יתירה

היא מחלה המסגסגת על חשבונה של הוויה...

בשביל להתעורר?

צריך שמישהו שיש לו סמכות מתאימה לכך
יחליט שאתה תתעורר ותישאר ער...
ואז לא תוכל שלא להיות ער.

גורדייף שאף לכך שהמישהו הזה יהיה הוא-עצמו.
ללא ספק יש בכך יתרונות מסויימים.

מה קובע אם מישהו ער או ישן?

ומה קובע אם מישהו יהיה אדם ער, פחות או יותר?

Mist2

New member
למה לנו להיכנס לזה כעת?

נוכל רק לדמיין את התשובות שלנו.
אענה לך כאשר אתעורר... :)

מישהו בעל סמכות מתאימה???

סוף.

אני מניח שאנחנו מקבלים את מה שאנחנו נותנים.
תענה לי כשתתעורר, אם תרצה

בכל מקרה, באופן בסיסי לא חידשתי לך דבר כשכתבתי "מישהו בעל סמכות מתאימה", אלא ניסיתי לשקף את מה שאתה כבר יודע, במלים אחרות.
אין שום צורך להמשיך לדבר על זה מבחינתי

אם תרצה, אתה תמיד מוזמן - כאן או בפרטי.

נ.ב.
לכל מי שלא הבין את הדיאלוג הזה ביני לבין מיסט (יש סיכוי שרק אני הבנתי), למען הסר ספק:
אינני מורה להתעוררות
ואינני אדם ער.

neophile

New member
סמכות היא לא העניין

לפחות לא סמכות חיצונית .. אתה שואל מי קובע וכו'

סמכות חיצונית היא התחום של העריץ אבל סמכות פנימית היא התחום של המאסטר .

אתה לא יכול להתמייר להיות ער בלי שיש לך יכולת להבחין באיכות של העירות שלך ,וזה בשונה מאלה שאומרים שאין איכויות לעירות כי היא טוטאלית וזה נכון אבל כן יש איכות לכושר ההבחנה שלנו .

מאוד יכול להיות שההבדל בין מי שמבחין לבין מי שלא מבחין בעירות שלו הוא מזערי להחריד בקנה מידה קוסמי , גוש אחד של חלבון שמודע יותר מהאחר וכו' ..
אולי אין מקום לגאווה בהבדל הזה אבל בלי קשר לגאווה ההבדל ישנו .

זה ההבדל בין מי שנמצא במסלול אבולציוני לבין מי שמתנוון .

כתבת דברים יפים מאד

ניסיתי להצביע על משהו אחר לגמרי, שהוא כמעט מובן מאליו. שכחתי לקחת בחשבון את האפשרות שהניסוח שבו אשתמש לא יהיה מובן כלל.
להבא, אשתדל להביא בחשבון טוב יותר את הצד השני בעת שאני כותב... בתקווה לתקשורת נעימה, פשוטה וזורמת.

עכשיו אני לא רוצה לבזבז את זמננו בפורום בלחזור על דברים ידועים ובלהסביר ניסוחים שנראים תמוהים.
לכן, אעשה עוד נסיון קטן להסביר את שכתבתי קודם, אך אני מזהיר מראש שאינני עומד לחדש כלום ושתהא זו אך לעיסה של הידוע לנו כבר:

ידוע לנו שאין בתוכנו חלק תמידי שיש באפשרותו להחליט להתעורר וגם לבצע זאת, מפני שאין בתוכנו חלק פעיל תמידית שיודע היטב מהי התעוררות וגם בעל תקשורת מתמדת עם כל החלקים האחרים וגם בעל יכולת להחזיק את האדם כולו ער.

בלה בלה בלה.

ועכשיו, אם זה עדיין לא מובן, זה באמת שטויות ולא הייתי ממשיך לבזבז את זמני על כך, כשאני שוקע באיטיות כשותף וכיוצר פעיל אל תוך ברברת בפורום. ואם זה כן מובן, אז זה מובן מאליו ממילא.

"...תקשורת נעימה, פשוטה וזורמת."

אינה ערובה לכך שתהיה בהירה, מדויקת ומועילה. זה נכון שאחריות מוטלת על האומר אך גם נכון הוא שאם זולתו ירצה להבין את דבריו של האומר עליו האחריות לכך שדעתו תהיה בהירה, מדויקת ומוכנה להפיק תועלת.

מהתכתובות האחרונות אני רואה כאן שמי שתודעתו מלאה בעצמו וברעשיו לא יבחין במהות הנאמר בתקשורת נעימה וזורמת או בתקשורת הפוכה ממנה.

הגבול בין חיצוני לפנימי

הוא שרירותי בלבד וההבדל בין עריצות לסמכות היא בכוונה שמאחוריהן.

Mist2

New member
לא חידשת לי, כיוון שאין לי מושג על מה דיברת

אם תרצה אתה מוזמן להסביר...

נראה לי מיותר, מפני שניסיתי

לשקף במלים אחרות את מה שאתה כבר יודע היטב.

למעלה