פיקוס

• פותח הנושא vinbe
  • פורסם בתאריך

vinbe

New member
פיקוס

הפיקוסים נמצאים בשפע בארץ, משרישים וגדלים בקלות, קשה להרוג אותם ודי קל לעצב אותם. בכל זאת, נדמה לי שהם לא מופיעים בפורום לעיתים קרובות. זה פיקוס רטוזה (פיקוס השדרות) פשוט, מהן יאמאדורי שהוצאתי, כהרגלי, מאיזה חריץ בקיר אבנים על יד הבית. אינני זוכר לפני כמה זמן, בודאי יותר מ-10, יתכן כ-15 שנים. אני חושב שפיקוסים הם עצים מתאימים מאוד למתחילים, שיכולים ללמוד הרבה וגם להגיע לתוצאות די מהר. אבל גם המתקדמים יכולים לעצב דברים יפים מפיקוסים פשוטים.

איתן em

New member
הפיקוס ,העיצוב עם העלווה למעלה

מבליטים את הגזע (הנבארי)עם שרשי האויר "שעושים את העבודה" בצורה מוצלחת.אכן לא מראים הרבה פיקוסים בפורום,אבל משום מה נראה כאילו שחל "טאבו" גם לציין או להראות מידות של הצמחים.אם ציינת את גילו של העץ, מדוע לא לציין גם את מידתו? לא חייבים להניח פחיות קוקה -קולה או אביזרים שונים אחרים,לטעמי הייתי מאוד שמח לדעת את גודל הצמחים המוצגים בפורום, צילום אמנותי (שכבודו במקומו מונח) זה דבר אחד,וצילום אינפורמטיבי זה דבר אחר. הדברים כמובן לא מכוונים בשום פנים ואופן מתוך כוונה אישית,אותי מלבד גילו של הצמח מענין גם גודלו ,והייתי מתנבא שעוד מספר אנשים ישמחו לקבל אינפורמציה זאת על הצמח היפה הזה,להתראות איתן

vinbe

New member
אין אטבו

בוקר טוב איתן אני מבטיח מעכשו לוסיף תמיד קנה מידה, מקסימום, אפשר תמיד להוסיף עוד תמונה. אשית, אין לי שום דבר נגד קוקה-קולה, אם כי אני שותה דיאט וכללית מעדיף דברים יותר חזקים. אגיד יותר: מאחר ולפלפונים אין מידה אחידה, מאחר והערב אני עושה קניות, אקנה פחית בירה במיוחד לתמונות (אני מניח שאפשר להשתמש גם בפחית ריקה.... יום טוב מאורו

vinbe

New member
אין טאבו

בוקר טוב איתן אני מבטיח מעכשו לוסיף תמיד קנה מידה, מקסימום, אפשר תמיד להוסיף עוד תמונה. אשית, אין לי שום דבר נגד קוקה-קולה, אם כי אני שותה דיאט וכללית מעדיף דברים יותר חזקים. אגיד יותר: מאחר ולפלפונים אין מידה אחידה, מאחר והערב אני עושה קניות, אקנה פחית בירה במיוחד לתמונות (אני מניח שאפשר להשתמש גם בפחית ריקה.... יום טוב מאורו

איתן em

New member
טאבו

בוקר טוב מאורו היקר,זאת רק הייתה מישאלה שלי לציין מידות של הצמחים בצילומים שמטרתם היא להציג את הצמחים לציבור מגדלי הבונסאי שבדרך כלל מגלה התענינות בגילו של הצמח ובמידותיו,על מנת לקבל מושג נרחב יותר על האובייקט. לפי -כך ,כפי שציינתי ,אפשר להםתפק בציון המידה ע"י גובה ורוחב גם בספרות.יודע אני הייטב שלא כל אחד אוהב לראות ליד הצמח איזה "עב"מ". כמובן ששונה הדבר בצילום מסוגנו ואמנותי שנועד למטרת יופי ואסתטיקה. אני שמח שנענית לפניה שלי,ושמח לראות פעם נוספת את הפיקוס היפה הזה,מה עוד שקיבלתי מושג על ממדיו. ברשותך עוד הערה נוספת,גם עלי מקובלים משקאות חזקים יותר (זהו כמובן רמז)ובאשר לפחית הקולה,הדיאט לא מספיק בוטה בצבעי האדום שלו. כל-טוב איתן

איתן em

New member
הבהרה-הכוונה לציין מידות גובה ורוחב

ע"י ספרות,כלומר- בצורה סיפרתית

galiamos

New member
מאורו הפיקוס מאוד יפה,במיוחד הנברי.

לדעתי צריך להקטין קצת את הנוף.

למעלה