פיקוס ויאנדי

אולמוס

New member
פיקוס ויאנדי

ערב טוב אחד הפיקוסים המיוחדים והעדינים שגם אני מגדל (אחד בגודל די דומה עם נוף מלא יותר- ועוד מספר צעירים יותר) עפ"י הנסיון הוא די קשה לעיצוב בשל שבירות ועדינות ענפיו והעיצוב בעיקר נעשה ע"י גיזומים ובעזרת קשירות עדינות. בדרך כלל ניתן לומר לפחות עפ"י נסיוני- שהוא"מעצב את עצמו עם מעט סיוע" לפעמים צריך ידיים של מנתח מנוסה או כירורג מומחה- אפילו כדי לגעת בענפים מבלי לשבור אי אילו מהם... לגבי העץ המוצג- הנוף דליל מעט וזו אחת הבעיות שלו בשלבים מסויימים של הגידול והאימון שגם אני נתקלתי בה- אם כי בעזרת תוספת דישון חנקני בכמות האופטימלית יפתח תוך זמן קצר "מלאי" גדול יותר של עלווה וענפים צעירים ויתמלא. עדיין תיוותר בעייה של כיוון הענפים מבלי לגרום נזק לנוף.ויש להקדיש לכך תשומת לב מיוחדת.

elonliberman

New member
מיוחד ומאתגר...

מסכים איתך לגבי עדינות ענפי העץ, בעיית הדלילות ועיניין הדישון. אני אישיתי מדשן ב20-20+מיקרו אלמנטים,תוספי ויטמינים+מגוון חומצות מועילות+מגוון אינזימים ובקטריות מועילות וכל זה בקצת יותר מחצי מינון אחת לשבוע עד שבוע וחצי (בעונת הגדילה כמובן !) התמונה הנוככית צולמה ליפני כחודש וחצי, לאחר גיזום (אחד מיני רבים) - אני יעלה תמונה עדכנית יותר בימים הקרובים. לגבי העצוב - ליפני כ 8 שנים גיליתי על בשרי (בשרו של העץ) את בעיית הענפים השבירים בפיקוס הזה והבנתי שיש לעצבו אך ורק ע"י גיזום (clip and grow). ובפועל ניתן לראות את התוצאה של הטכניקה הזו בקו הגזע המפותל והמיוחד של הפיקוס ופרט לכך בכל חלקי העץ... :) ועוד לגבי עיצוב המטרה שלי היא לא למלאות בעלווה את העץ אלה לתת לעץ מראה עתיק יותר ע"י יצירת מבנה ענפים מפורט, מרווחים מסודרים בין איזורי העלווה, תנועה ופיתוליות של הענפים והענפיונים והקניית מראה 'כבד' (נטיה כלפי מטה) לענפים הארוכים. כל זאת זעוד ...-בשנים הבאות. :)

1dre

New member
אולי כך..

שלום, התנועה של הגזע יפה מאד בעיות: חלק מהענפים יוצאים ממקומות לא טובים, לדוגמא חלק פנימי של פיתול ענף תחתון חשוף בחלקו גדול, ללא תנועה מרשימה לפי התמונה נראה שיש שני ענפים היוצאים כמעט מאותו המקום מרווחים בין ענפים אינם אופטימליים המלצות בע"מ: אולי כדאי לבטל חלק מהענפים שלא ממוקמים טוב מצורפת הדמייה מהירה של ביטול שני ענפים זו דעתי, בייחוד לאור רצונך להקנות מראה בוגר לעץ

אדם ק

New member
מצטרף להצעה

כמו שנראית בהדמיה, לדעתי הסרת הענף הימיני התחתון תוסיף הרבה לעץ, אולי אני טועה מכיוון שלא ראיתי אותו במציאות מזוויות שונות, אך בנסתמך על החזית המוצגת לפנינו העץ נראה יותר טוב בהרבה ללא הענף הימיני, כמו בהדמיה שהעלה 1dre קצת מפריע הגיזום של הענף העבה הנראה לעין וקשה להתעלם ממנו. האם יש לך תוכניות לגביו? או שמה שנשאר זה לקוות שיכוסה בהמשך? מאחל הצלחה רבה בהמשך העץ נראה טוב מאוד לטעמי אדם.

למעלה