פיקוס גרין איילנד

yaelde1

New member
פיקוס גרין איילנד

זהו פיקוס גרין איילנד שרכשתי במשתלה. הוא הגיע בעציץ 19 ( כ - 3 ליטר). הוא נראה כך:

yaelde1

New member
לאחר העתקה

העתקתי את הצמח לעציץ חימר בנפח כ - 10 ליטר הוספתי מצע כבול+טוף +קלקר ( ממשתלה ). ההעתקה בוצעה בזוית קטנה ימינה. כמו כן כופפתי את הגזע על ידי קשירתו לעציץ. לגזע גם הצמדתי את אחד הענפים. כפי שניתן לראות בתמונה הבאה.

yaelde1

New member
ובזוית אחרת

וזהו. החלטתי לא לגזום כרגע שום דבר ולחכות עם זה לאביב. אשמח לקבל תגובות, גם על הצמח וגם על הפרוצדורה. יעל

סן תאי

New member
לפני פרוצדורת הפיקוס

קצת על פרוצדורות בפורום. כפי שאת שמה לב יעל, סידרתי את ההודעות שלך בשירשור. להבא כשאת מכניסה מספר הודעות או צילומים או תגובות לאותו נושא - יש להכניס אותם באמצעות " הוספת תגובה" ולא כהודעה חדשה. ולגבי הפיקוס כמה דברים. לא הבנתי אם השתמשת במצע מוכן שרכשת במשתלה או שקנית מרכיבים ויצרת את המצע בעצמך. מצע שתילה מוכן יכול להתאים לתקופת אימון של בונסאי, כך שאם עשית שימוש בכזה אין כל בעיה. אני מקווה שלא התעסקת עם גוש השורשים של הצמח - זה לא זמן טוב, פיקוס גרין איילנד מגיב בהצהבת עלים ונשירה, אם כי כעבור זמן מה יתאושש. לגבי העיצוב, כיצד את רואה את העץ בעתיד? יש לך איזו סקיצה בראש? אם תשתפי אותנו נוכל להמשיך להתייחס.

yaelde1

New member
פיקוס גרין איילנד

קודם כל - תודה על הערותיך בנושא פרוצדורת הפורום. ועכשיו לגבי הצמח: המצע שהשתמשתי - מצע מוכן. עם גוש השורשים גם לא התעסקתי.אני מחכה קודם כל לגלות סימנים שהשתיל התאקלם - עלים חדשים ושנית - הבנתי שאין לגעת בשורשים לפני הסתיו. בכל מקרה אני חושבת שהסתיו הקרוב יהיה מוקדם מידי. חשבתי שאולי כדאי לאפשר לשתיל לפתח בית שורשים גדול יותר. לגבי העיצוב - בהחלט יש לי רעיון. משהו בכיוון של התמונה המצורפת.מצאתי ברשת - אבל לצערי אין לי כתובת. מקווה שזה בסדר.

erezbt

New member
רעיונות ומציאות אינם תמיד היינו הך

את מודעת לכך שבכלי קטן יקח לפיקוס שלך לא מעט זמן להגיע למימדי הגזע של העץ בתמונה ממנה שאבת את הרעיון........(משהו כמו כמה מאות שנים...)?

yaelde1

New member
רעיונות ומציאות אינם תמיד היינו הך

אחד היתרונות שלי כטירונית מוחלטת בתחום הוא האופציה לפנטז....

yuvalgolanorgil

New member
לא מאות שנים בוא לא נגזים

עם קצת השקעה הרבה סבלנות תגעי לאיזה תמונה שתרצי ... אל תתיאשי...

erezbt

New member
למה להשלות?

לא משנה כמה השקעה וכמה סבלנות יש לך יעל...לגבי חומר הגלם שהצגת תצטרכי להסתפק בפנטזיות. אחד המסקנות הכי ברורות שמגיע אליהן כמעט כל מתחיל בתחום זה הוא שחיוני לבחור חומר גלם מתאים. וחומר גלם מתאים פירושו בראש ובראשונה צמח בעל בסיס (קרי גזע) מתאים. בכלי קטן (כלומר לא באדמה) התפתחותו של כל צמח מועטת בצורה דרסטית. זה לא ענין של סבלנות אלא של בוטניקה בסיסית.

איתן em

New member
פיקוס גרין איילנד

בוקר טוב לך yaeldel1 , את חוזרת על השגיאה שמאפיינת את רוב המתחילים,והיא: בזבוז זמן עקב בחירת חומר גלם שאינו מתאים. התחילי בכך שתעייני במדור מאמרים נבחרים בארכיון הפורום, כיצד בוחרים חומר גלם לבונסאי,שכן נכתב על כך כבר רבות. חומר הגלם שאת מציגה,כפי שהוא נראה כרגע בשפע הצילומים,אינו מתאים, אלא אם יגדל באימון לפחות עוד עשרים שנה, או אז אולי אפשר יהיה לעשות ממנו משהו. בהצלחה- איתן

yaelde1

New member
פיקוס גרין איילנד

אכן - הקושי הראשון בו אני נתקלת הוא בחירת חומר גלם טוב. למרות שעיינתי במאמרים ובתמונות בפורום זה ובמקומות אחרים - המעבר מהתיאוריה לביצוע המעשי כנראה מצריך לימוד. אני מניחה ככל שארכוש יותר ניסיון מספר הטעויות יפחת. בכל מקרה - תודה על ההערות. יעל

למעלה