פיקוס "גרין איילנד"

vinbe

New member
פיקוס "גרין איילנד"

הרי פיקוס שהתחלתי לעצב לא מזמן. התמונה פחות טובה מזאות של יונתן (צולמה באור יום, ללא תאורה מלאכותית, על רקע של וילון שחור), אבל אני חושב שהיא מספיק טובה כדי לראות את העץ. הגובה מעל פני המצע כ-30 ס"מ, האורך ממרכז הנבארי כ-60 ס"מ. גיל העץ כ-25 שנים, באימון ממש כשנה. אני מעונין בביקורות, הערות, שירים ועוד.

tanei 1

New member
פיקוס גרין איילנד

את הביקורת אני אשאיר לאחרים,אכן לא כל צילום הוא אמנותי ,אבל החשיבות היא להציג את האובייקט בצורה שאפשר יהיה להתרשם ממנו,ואת המטרה הזאת לעניות דעתי הצלחת להשיג. הדבר שמאוד מצא חן בעיני -הוא שציינת את המידות של הצמח ,כך שמקבלים מושג מגודלו ומימדיו(מבלי להזדקק לפחית קולה) כשאמצע לנכון סיבה -אשלח גם שיר.כל -טוב ,איתן

Colin747

New member
one alternative

nice looking tree heres a couple of ideas that, i think would make a good tree better

Colin747

New member
and another

this one is a little more minimalistic, note in both of them I chopped off those air roots,they are making an ugly bulge in the trunk.Anyway just my view, take it or leave it.

vinbe

New member
תודה קולין

I agree that there are too many branches and that some of have to go. Perhaps not all of them. I am for minimalism, but with measure. Thanks

jarnon

New member
ואולי כך?

מאורו גם אני הייתי הולך בכוון שהציע קולין שיפור בתמונה קל לקבל בPS או כל תוכנה גרפית אחרת וכמובן שמסגרת מוסיפה המון. המכל משדר חוסר יציבות מסויים, והייתי בוחר מה שהוא עם בסיס רחב יותר בתקווה שהביקורת תתקבל בהבנה ומבלי לפגוע בזכויות. בברכה יונתן

סן תאי

New member
שלום מאורו

גם אני חושב שהכיוון הוא כפי שהציע קולין כאופציה ראשונה. ואגב הכלי, אני מוצא שהוא מיוחד מאוד ומעניין, לא פגשתי בכזה קודם לכן, אשמח לשמוע מה מקורו. אבל כפי שציין ארנון אני לא משוכנע שהוא מחמיא לעץ הספציפי הזה.

vinbe

New member
פיקוס גרין איילנד

תודה לכל המשיבים. ובכן, התוכנית שלי על הפיקוס הזה היא משהוא כמו בתמונה הוירטואלית המצורפת. הענפים הקטנים הקרובים לנבארי כעת נשארים שם כדי לעודד עוד קצת את התפתחות הנבארי, ז"א הם ענפי קורבן – sacrifice branches , והם ירדו ראשונים – גם חלק ניכר מיתר הענפים, פרט לאחד או שניים שמתפתחים בחלק העליון ו\או אחורי. אני אישית אוהב יותר הסגנון חצי-מפל כאשר יש ענף לגובה המאזן את המפל. לגבי שורשי אויר יתכן ויש מקום להיפטר מהם ואז באמת יהיה צורך להעביר את העץ לכלי אחר. הכלי הזה, בצורתו המיוחדת, הולך טוב רק במידה ומשאירים את השורשים – לדעתי. הכלי עצמו, עשיתי אותו לבד – לפי מודל של כלי שמופיע ב-BONSAI TODAY מספר 74 . הכן אני מודה שלאחרונה התחלתי לעסוק בקרמיקה ומה יותר נחמד מאשר לשלב שני תחביבים? כמובן שאני מאוד קשור לכלי הזה, אף על פי שמדובר עדיין באחד הניסיונות הראשונים ורחוק מלהיות מושלם. תודה שגיא ששמת לב אילו, זאת מחמאה יוצאת מן הכלל. אני מבין שהבעיות של קולין רק בכתיבה בעברית, לכן אינני מתרגם. לידיעתך, קולין, אני עצמי אחד שהעברית איננה ספת האם שלא ובין הרווחים האחרים מהשתתפות בפורום, נמנה גם שיפור (יחסי) בכתיבה בעברית. יום טוב לכולם

למעלה