פיקדון וכספים . . .

רעות 85

New member
פיקדון וכספים . . .

האם אפשר להשתמש בפקדון ללימודים במכללה? הקורס במכללה מתחיל באוקטובר, עד אז אני כבר יוכל להשתמש בפקדון? ומתי מקבלים מענק שחרור? פשוט אין לי כסף ללימודים חוץ מהכסף הזה ):

Mיקי_

New member
הכסף עד כמה שידוע לי

לא נועד ללימודים אקדמאים. אני הבנתי שמקבלים חודש אחרי תום השירות. בכל אופן הכסף הזה וודאי לא יספיק לך יקירה ללימודים במכללה אקדמאית.

Mיקי_

New member
זה קורס או לימודים?

שאלי אותם אם הקורס הוא ע"ח פיקדון. אם לא, אין לך מה לעשות ממילא...

Hermione1382

New member
לגבי לימודים אקדמאיים

אחת המטרות העיקריות של הפיקדון היא ללימודים אקדמאיים. כך שבעצם מה שחשוב הוא לברר שניתן לשלם על הקורס בכספי הפיקדון. הפיקדון אמור לגיע לבנק כחודש לאחר סיום השירות הלאומי (אם מסיימים בספטמבר אז בד"כ הוא מתקבל באוקטובר). כאשר מעוניינים לשלם עם הפיקדון - ניגשים לבנק ומקבלים מהם המחאה על הסכום מתוך הפיקדון אותו את צריכה (כמובן שניתן גם לנצל את כל הפיקדון בבת אחת) לפקודת מוסד הלימודים ומעבירים המחאה זאת למוסד בו את אמורה ללמוד. שיהיה לכן בהצלחה וחודשי שירות אחרונים נעימים :)))))

Mיקי_

New member
לא נכון!

אוניברסיטאות לא מקבלות פיקדון. בנושא האקדמי הפיקדון נועד על מנת לקבל הכשרה אקדמית או מקצועית. אבל אי אפשר לשלם על הלימודים באוניברסיטה עם הפיקדון. רק נגיד על מכינה קדם אונברסיטאית, או לימודי פסיכומטרי, או קורס שפות וכ"ד.

Hermione1382

New member
יכול להיות ששינו את זה ../images/Emo35.gif

אני שילמתי את השנה הראשונה שלי באוניברסיטה עם הפיקדון (זה היה שנה שעברה ואני לומד באוניברסיטה העברית לתואר ראשון - לא במכינה)

Mיקי_

New member
../images/Emo178.gif עם כל ה"מומחיות שלי" ../images/Emo177.gif

תמיד קיימת סבירות שאני טועה...

damtiela

New member
אפשר לשלם לאוניברסיטה עם הפקדון...

בדוק. (אני מתחילה ללמוד באוקטובר ובדקתי את זה...)

damtiela

New member
הוכחה מהלינק שהבאת:

לימודים - השלמת השכלה תיכונית, לימודים קדם אקדמאים, לימודים אקדמאים ולימודים בישיבה על-תיכוניתבמוסד שהוכר ע"י שר החינוך או שר הדתות בהתאם לעניין.

TwelveEyes

New member
אם כבר בכספים עסקינן...

את המשכורת הראשונה שלי קיבלתי בערך 3-4 ימים לאחר שפיקססתי את טופס הנוכחות, אבל השנייה הגיעה לי רק לאחר אמצע החודש. חשבתי שזה היה כך משום ששלחתי את הטופס בצהרי יום חמישי, לכן בפעם הבאה, שלחתי אותו בשמונה וחצי בבוקר... והנה, עבר כבר שבוע מאז וחשבון הבנק שלי נשאר כשהיה. מישהי (איזה כיף שאפשר לעשות אפלייה מתקנת בפורום הזה
) יכולה אולי לספר לי מתי בערך אמורה להיכנס המשכורת, כדי שלא אבזבז צעקות על הרכזת?

Mיקי_

New member
זה ממש לא קשור

המשכורת שלך צריכה להיכנס בין ה08-10 לחודש ולא מאוחר מכך. באיזה עמותה את?

asifff

New member
אמ...../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

באיזה פקדון מדובר?... הבנתי שמקבלים מענק שחרור בתום השירות אבל פקדון..?... מה זה ..?

Mיקי_

New member
מענק שיחרור = כסף מזומן

פיקדון = כסף נוסף המיועד לתחומים מסויימים בטווח של 5 שנים, שלאחריהן הכסף משתחרר והופך למזומן.

Mיקי_

New member
ואני מצטטת

מתוך הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים: "אפשרויות מימוש כספי הפיקדון האישי הינך יכול להשתמש בכספי הפיקדון אך ורק למטרות הבאות: לימודים - השלמת השכלה תיכונית, לימודים קדם אקדמאים, לימודים אקדמאים ולימודים בישיבה על-תיכונית במוסד שהוכר ע"י שר החינוך או שר הדתות בהתאם לעניין. הכשרה מקצועית - כל קורס מקצועי בכל תחום שהוא ובלבד שמוסד הלימודים אליו נרשמת והקורס בו בחרת ללמוד באותו מוסד, הוכרו לצורך חוק זה ע"י שר העבודה והרווחה.(או אחד השרים האחרים שנקבעו בחוק). דיור - רכישת דירת מגורים (ממועד הגיוס ואילך). הקמת עסק - הקמת עסק לצורכי פרנסה או הצטרפות לעסק קיים (כולל שותפות וחברה בע"מ). נישואין - לכל מי שנישא/ה החל ב- 1 ינואר 2002. כספי הפיקדון ניתנים למימוש תוך 5 שנים מיום סיום שירותך הסדיר. יתרה בלתי מנוצלת של כספי הפיקדון תועמד לרשותך במזומן, בתום חמש שנים מיום סיום שירותך בחובה, באמצעות פניה אישית לאחד מסניפי הבנקים. לתשומת לבך ! על פי החוק, אם לא תמשוך את יתרת כספי פיקדונך בתוך שנתיים מתום חמש שנים לשחרורך, כלומר, 7 שנים מתום שירות החובה , תבוטל זכאותך ותימחק יתרת פיקדונך.

asifff

New member
ואם...

אני מתכוונת לעשות שנת שירות אחת עדיין מגיע לי פקדון? מענק?..

Hermione1382

New member
בציטוט שלך כתוב

שאפשר לשלם ללימודים אקדמיים בעזרת הפיקדון לימודים - השלמת השכלה תיכונית, לימודים קדם אקדמאים, לימודים אקדמאים סליחה על האובססיביות

למעלה