פיקאסו וקוביזם

untitled

New member
פיקאסו וקוביזם

אני באופן אישי נורא אוהב את פיקאסו ואת המופשטים שלו. במיוחד את הקוביזם למרות שאני מכיר הרבה עבודות מופשטות אחרות שלו, שהן לא קוביזם אףך ממש ממש יפות ואיכותיות (שזה מזכיר לי משהו אבל זה להודעה אחרת) בכל אופן הנה תמונה שציירתי בסגנון של קוביזם אחת התמונות האהובות עלי בגלל שהיא פשוט נעימה לעין

אלדר

New member
ציור מופשט ונחמד......

נוף יפה ממש......... ......... שלך אלדר

מאוד מעניין... ../images/Emo45.gif

לקחת את הקוביזם אל הנוף בצורה כזו כבכל זאת יש בציור מוטיבים של זרימה כמו מים והגזעים, מצד אחד זה מרכך את הקוביות ומצד שני מדגיש אותם. רעיון מקסים!

מגיקל

New member
יפה!!!!!

נראה לי שאתה גורם לי לאהוב ציורים מופשטים! אני מסכימה עם זה שהציור מאוד נעים, כיף להסתכל עליו... וחוץ מזה, אפשר להבין את הציור, בניגוד להרבה ציורים מופשטים שמעצבנים אותי כי אני לא מבינה אותם. (כנראה שאין לי מספיק "ראש פתוח" בקטע הזה... אבל אני מעדיפה לראות עץ בציור ולדעת שזה עץ, ולא לראות איזשהו משהו ירוק ולנחש מה זה...) בקיצור, הציור שלך יפה כי הוא מופשט אבל יחד עם זאת מובן, אהבתי מאוד!!!

untitled

New member
תודה

ובקשר למה שאמרת, אני לא חושב שזה ראש פתוח כמו פשוט דרך הסתכלות על ציור מה שנקרא point of view

untitled

New member
אופס נקטע ההודעה באמצע

לא יודע למה בכל אופן התכוונתי להגיד שזה פשוט תלויד בצורה שבה מסתכלים על ציור אין דרך נכונה או לא נכונה יש פשוט כמה דרכים שונות לדעתי צריך להכיר (זה לא ממש דבר רשמי אבל עדיין) את כולם

איה@

New member
תקנו אותי אם אני טועה ../images/Emo41.gif ../images/Emo27.gif

הקוביזם - מתאר תחושה של זמן - לראות בו זמנית את "החפץ" מכל הכיוונים. הקוביזם - "שובר" את החפץ, פורס אותו, ויוצר אותו מחדש על הבד זו היתה התפיסה החדשה (תחילת המאה ה-20, בצרפת) ראית המציאות המודרנית, והפיכתה למראה ויזואלי. אין הכוונה למראה "קוביות" למרות השם המטעה.... הקובזים עבר שני שלבים: הקוביזם האנלטי - "אנליזה" - פרוק והרכבה מחדש הקובזים הסנטטי - "סינטזה" - קולאז´ של חומרים והדבקות של ניירות untitled - עבודתך מקסימה! - אהבתי מאד. היא משדרת שלווה פסטוראלית (מצרך נדרש מאד בימנו...) מגיקל - כשאת מסתכלת על ציור בסגנון קוביזם, נסי לדמיין קופסת קרטון מרובעת כשהיא מפורקת - ומונחת בצורה שטוחה, כך שהחלק האחורי, והצדדים פרוסים ונראים בפרונט - (מבלי להסתובב סביב הקופסא) זאת היא "תחושת הזמן" - התפיסה הקוביסטית. אפרת - בהצלחה בפורום. שנה טובה
איה.

שלום איה וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

נחמד שאת פה ויפה מצידך שבאת. תודה על התגובה המעניינת והמעשירה וכן צדקת בדברייך, אני באופן אישי כן מצאתי את השבירה, אם מסתכלים על עצים וסלעים מרחוק הם נראים כמו חפצים, לא רואים את העלים לא רואים תזוזה של הענפים והסלעים הם כמובן דומם קבוע. בציור שאנו דנים בו הקוים השבורים הזכירו לי קופסאות מצולעות שעושים ילדים בבית הספר וא ככה הרי שהוא עשה את שלו לא?...
איזה יופי של תגובה. איזה יופי שבאת. תמשיכי...והרבה. אפרת

oren*

New member
קוביזם בהחלט נובע מהמראה הקובייתי

ואני לא חושב שיש סתירה בין הדברים. אם את מסבירה שהתפיסה הקוביסטית לוקחת קופסאת קרטון ומשטחת אותה - מה שמתקבל על הדף זה בהחלט מספר קוביות בצבעים וגוונים שונים. בציורים קוביסטיים מפרקים אלמנטים יותר מורכבים מקופסאת קרטון - אנשים ובעלי חיים, ובכל זאת התוצר הסופי בהחלט מזכיר קוביות וקופסאות. להודעה זו מצורף קישור לאתר המציג עשרות עבודות קוביסטיות, דוגמא אחת מהן היא עבודה של ג´ורג´ ולמיר מצרפת (שנת 1912), כל העבודה בעצם היא מלבנים ושטחים מרובעים בגדלים ובצבעים שונים. דוגמא נוספת הן עבודות של מרסיה דונאס מבלגיה (שנת 1917), עבודתו מורכבת ממצולעים בגוונים שונים כשיחד הם יוצרים דמות של גבר או אישה. הדרך בה אני רואה את הקוביזם היא הרצון לפשט את הדברים, לרדת מהתחכום של התלת מימד והציור הריאליסטי כמו שתפסו אותו בימי הביניים ולהגיש לצופה את האובייקט מפורק לחתיכות - עשה זאת בעצמך. שמים לב לעובדה שהאובייקטים לא מתחברים אחד עם השני, לכל אחד יש גבולות וצבעים שונים בכדי להבליט את הניתוק ואת הפירוק הזה שביצעו לאלמנט המופיע בציור.

איה@

New member
אורן - "הקוביזם" ../images/Emo27.gif

בנושא זה, אין מקום לפרשנות. תרשה לי לפרט: בסתיו 1907,נפגשו בפריז ז´ורז´ בארק ופאבלו פיקאסו. פגישתם הולידה את הזרם האומנותי הקרוי קוביזם. הרצון היה לתת ייצוג לטבע, במקום להעתיקו, וזה התפרש אצלם במתן ממשות מטריאלית לעולם העצמים. רצונם היה לחשוף את המבנה הפנימי המונח ביסוד הגוף או העצם שציירו. השלב הראשון בהתפתחות סגנונם התבטא, בנסיון להגביר את תחושת הגושיות החומרית, ואת התלת מימד, ע"י הדגשת היחידות שמרכיבות את האובייקט, כלומר - סטיה מן "המראה הנכון" - אל "המבנה הפנימי הנכון" אך באותה במידה - הם ביקשו שתמונתם תהיה בנויה, שהקומפוזיציה לא תהיה מקרית ומורכבת על פי ראית האובייקט, כי אם ערוכה בסדר ארכיטקטוני - סדר שישמע לחוקי האסטטיקה האומנותית, כלומר יחס האמן לטבע היה יחס של חשיפת המבניות מתוך תהליך של פירוק, ויחסו לתמונה עצמה - יחס של בניה ועריכה - תהליך של הרכבה. השניים נתמכרו בהדרגה - לניסוחים גיאומטרים של הגוף, בתהליך גובר של פישוט. עד שהגיעו לשפה גראפית - ובה מערכת סמלים אומנותיים, שמתרגמת את הממשות התלת מימדית אל הבד - הדו מימדי האובייקט עבר מסננת של אנליזה - ניתוח שפרקו ללבנים התמונה נבנתה מלבנים אלו על פי חוקיה שלה - חוקי המשטח. כל לבני הבנין שהופקו מן האובייקט נמצאו בתמונה, אך מוקמו בה שלא על פי יחסי הנפח הטבעיים שלהם, כי אם כמו חפיסת קלפים שנפרשה למניפה. לשלב הזה קוראים - קוביזם אנליטי. הרעיון הזה הוביל את השניים - לשלב הבא "הסימולטניות" הרצון היה לצייר את העצם בתמונה - מיותר ממראית אחת של העצם, כלומר - "לתפוס" אותו מכמה כיוונים בעת ובעונה אחת. אפשר לאמר כי "הקוביזם הסימולטני" נהג "בזמן" כדרך שנהג "הקובזים האנלטי" - ב"חלל" בשלב זה, עם היספגות "החלל" וה"זמן" בשפת הסימול - נעלם למעשה האובייקט מהעין. בסבך של פירוק - השטחה - הפשטה - נתרחשה העובדה שהשפה האומנותית נשתלטה כליל על התמונה. בראק ופיקאסו - החלו במעין מסלול חוזר הם החלו לצייר קטע של עצם בציור ריאליסטי מובהק, ומסביב ל"גרעין" מוחשי זה רקמו מסכת קוביסטית מופשטת קומפוזיציה שנארגה מסביב לגרעין שהוא למעשה המוטיב. לזרם זה נקרא "קובזם סינתטי" מכאן התפתחה אומנות הקולאז וההדבקה - זו התבטאה בשיבוץ עצמים של ממש:קלפים, קטעי נייר מודפס, שברי זכוכית, גפרורים וכו´ בתוך הציור עצמו, היחס שבין המוחשיות וממשות העצמים לבין הקוויות המופשטת - יצר אפשרויות הבעה מענינת. לכך היו אחר כך ממשיכים שחרגו לחלוטין מגבולות הקוביזם. ולכן אורן - הבאתי את "קופסאת הקרטון" כדוגמא על מנת לפשט את ההסבר, ובוודאי שלא - על מנת "לתאר" את מראה ה"קוביות" אגב, הדוגמא שהבאת של: ג´ורג ולמיר - כבר משוייכת לדור ההמשך והוא זרם "קולאז" הקוביזם. לעומת זאת - עבודתו של מרסיה דונאס - איננה "יוצרת" דמות של אישה וגבר כמו שכתבת אלא ההיפך - היא "מפרקת" אותם בתפיסת ה"חלל" והזמן" כאמור לעיל. בברכת המשך דיון פורה ושנה טובה
איה. נ.ב. - המאמר מבוסס מפרק ה"קוביזם" מתוך "תולדות האומנות - בעת החדשה" ומתוך עבודת גמר - שהגשתי בנושא זה במסגרת לימודי.

איה יש לי משימה בשבילך! ../images/Emo70.gif

זוכרת שבמכתב שלי כתבתי על אפלפונס מוקה? וזוכרת שדברתי על ארט נובו? היה לך אז הרבה חומר מעניין בנושא, אז בואי תעזרי לי לשתף את חברי הפורום בתנועת האומנות הרומנטית הזו ותכתבי מאמר על ארט נובו? אני סומכת עלייך שתתני לנו טאג ליין חדש ופיצוצי
אפרת

איה@

New member
אפרת - הבהלת אותי ../images/Emo69.gif

גם סימן קריאה
וגם
פצצה....... יקירתי - דברי איתי בפרחים....
עדיף כך לא?
(אני כל כך נהנית מהאייקונים של גל....מרשה לעצמי להשתולל קצת
) לגבי הארט נובו - אעשה זאת בשמחה ובאהבה - זו תנועת האומנות האהובה עלי ביותר, (רק שלוח הזמנים שלי צפוף קצת) אשתדל שזה יהיה בקרוב. אגב - אשמח לשמוע את חוות דעתך על מאמר הקוביזם שכתבתי ואת עמדתך בענין. יום טוב
איה.

איה היי! ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

קודם כל פרחים לבקשתך...
שנית המאמר שלך קיבל טאג ליין, זה דיי אומר מה דעתי עליו לא?
ולדעתי בעניין, מתוך קריאה את מאמרך אני חושבת שיש פה נסיון יפה ליצור קוביזם "סינטתי", לעצים יש גרעין ריאליסטי ומסביבם בניה של גושי העלים והסלעים כגוף קובייתי. נכון, זה לא פיקאסו אבל זה לא רע בעיני.

איה@

New member
היי אפרת ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

כבוד גדול הוא לי, לא ידעתי שטולייאגתי
תודה לך. לגבי עבודתו של untitled, אמרתי ואני חוזרת ואומרת: העבודה מקסימה בעיני! והיא הוסיפה ונתנה מעוף לדיון על ה"קוביזם". שנה טובה
איה נ.ב. - רציתי להגיד לך, שאני נהנית ביותר מהפורום המפואר שהקמת כאן.

*GormE*

New member
בBBC פריים יש תוכנית על עיצוב

בתים בסגנונות ספציפים, אחד מהם היה הארט- נבו, ומישהי אחת- באמת היה לה שיגעון על מוקה הזה, והמעצב הוליך אותה בחיפושים לויטראז´ים מעניינים ויצירות מקוריות. היה ממש מרתק, ככה הכרתי את התחום הזה בעצם.

ראית את התכנית הזו!

והיה מעולה! גם כדי להכיר עוד סוג של אומנות וגם כדי לראות איך משחזרים תקופות עבודות בכלים מודרנים! המעצב שהופיע בתכנית הוא מעצב ייחודי ביותר שמתמחה בשחזורים, ראיתי אותו עושה עיצוב בסגנון גרמני כפרי כולל כל הציורי על הרהיטים. משובח.

black_magic

New member
וואו איה..

הסבר טוב.. הייתי רוצה לדעת יותר על סגנונות הציור וכל הטכניקות.. ולכן הספר שציינת נשמע לי מתאים ללימוד.. אז איפה אפשר להשיג ספר כזה?

למעלה