פיצוץ סמוי?

matanvip

New member
פיצוץ סמוי?

יש בדירה שאני משכיר,מתחת לבניין פיצוץ סמו כך טוען האינטסטלטור.
כשהיתי בחברת המים נאמר לי שידוע להם מדירים קודמים והם קיבלו החזר ובכך שאני לא יכול לקבל החזר כספי.
האם לדעתכם זה בעיה בשעון מים?
כי יש צריכה משותפת שרשומה על שמי שהינה 10 קוב בערך כל חודשיים.
האם זאת יכולה להיות עילה לעזיבת הדירה?רשום בסעיף שהמשכיר חייב לתן תוך 72 שעות ולפי שיקולים של סיבה וזמן.
מה ניתן לעשות במצב כזה שיש פיצוץ וזה מתחת לאדמה, שעלות תיקון הינה אלפי שקלים ובכך שבכניסה גרים 2 דירים (אני ועוד מישהי) מתוך 6.
כלומר 4 דירות ריקות וניתן לראות במכתב שפתחתי שהיה זרוק של צריכת מים על 11 קוב שדירה אחת ריקה צרכה.
מה אני יכול לעשות בנידון?
בעלי הדירה אומרים לי שהם יבדקו זאת ואני לא ישלם חריגות וגם הם לא.
אבל אני אומר להם שהתיקון זה באחריותם.
אבל להגיע לכל הדירים ולנסות לארגן כסף לתיקון הנזילה יקר מאוד.
מה אני יכול לעשות?
פשוט אני מרגיש שאני מתעסק במשהו שלא קשור אלי...
תודה.

גם לנו קרה כזה מקרה וזה היה עסק של רחוב שלם..

וכן בעל הדירה מחוייב לשלם את ההפרש של התיקון
בעקרון מזמינים את הערייה לבוא ולראות הם אומרים אם צריך להזמין בעל עסק או שהם מטפלים בזה..
לאחר שמזמינים בעל עסק הוא נותן את המחיר וצריך לאסוף מכל השכנים את הכסף

מה שקרה אצלינו שהיו סוגרים את הברז הראשי כי המים היו מתפזרים ברחוב והיו פותחים אותו לחצי שעה בבוקר ושעה בערב לזרם חלש.
תוך שבוע נאסף כל הכסף ( השכן דאג לאסוף מכולם)

matanvip

New member
האם פיצוץ בצנרת וחיוביים כספיים ...

יכולים להיותעילה לכך שאני יעזוב את הדירה ויבטל ציקים וילך לבית משפט אם יצטרך?
בחוזה כתוב תיקון פיצוץ עד 72 שעות או במצב ובזמן הסביר ביותר?
מה קורה אם אני עוזב? בית משפט יכול לחייב אותי כל יתרת החודשים עד סוף החוזה לתשלום?

שאלה חשובה קודם

אתה משכיר את הדירה או שוכר אותה? לפי התיאור שלך אתה שוכר אותה, והמקרה המדובר הוא בעיה בתשתית, והתיקון הוא באחריות בעלי הדירה (בתיאום עם ועד הבית). כל עוד זה לא פוגע במגורים תקינים, אין עילה לצאת מהחוזה.

matanvip

New member
הבעיה היא. .

בכך שזה לא פוגע המגורים, אבל מה קורה אם אני כבר עזבתי את הדירה ויש חוב על שמי במים בגלל החריגות. אני יכול לדרוש את הכסף בבית משפט?

למה ישר בית משפט?

קודם כל פונים לועד הבית שאמור לטפל בדברים כאלו מול תאגיד המים. אם הם לא מטפלים בזה פונים לבעל הבית ו/או לתאגיד בעצמכם. רק אם בעל הבית מתעלם לגמרי ובתאגיד מתעקשים שתשלמו למרות שבמקרים כאלו לרוב לא מחייבים את הדיירים, אז יש מקום לחשוב על שליחת מכתב מעו"ד, אבל לא הייתי חוששת מתרחיש כזה.

מי שכן יכול לבוא אליו בטענה להפרות משפטיות אלו בעלי הדירה, במידה ויצאת חד צדדית מהחוזה טרם זמנו ללא עילה סבירה - ואם הבנתי נכון יש מצב שזה מה שעשית.

למעלה