פיצוץ מים ביישוב

morane4989

New member
פיצוץ מים ביישוב

בעיות המים בישוב אינן זוכות לטיפול מן השורש, אלא, כמו תמיד, לעזרה ראשונה בלבד. כיצד ניתן להשאיר תושבים ברחובות רבים ללא מים בערב שבת ובמהלך השבת עצמה (אם הטיפול ייחל רק בשעות הבוקר, לא נראה שהוא יסתיים בפרק זמן קצר). מדוע לא ניתן להשיג אנשי מקצוע שיחלו בטיפול מיד? האם מדובר בכסף?! לא ייתכן שאנחנו משלמים מיסים כמו בשוויץ וזוכים לתשתיות כמו במדינות הנחשלות ביותר. כמה חבל שאנחנו ממשיכים לשתוק בנושא. ללא ספק מדובר ברשלנות של הגורמים האחראים על נושא. אני חושבת שהתושבים זכאים להסבר כיצד הנושא הזה מטופל!
כעת חזרתי מאיזור הפיצוץ, ונאמר לי על ידי חבר הועד כי האינסטלטור שהיישוב עובד עימו לא עובד היום ולכן הטיפול יידחה למחר. פשוט ביזיון.

בעיות המים ביישוב נובעות מתשתית מיים בעייתית

ראשית, אנו מתנצלים על חוסר הנוחות שנבע מסגירת המים, עקב הטיפול בפיצוץ צינור מים.
&nbsp
מה שאירע ביום שישי, היה לצערינו, פיצוץ בצנרת. ספציפית היה מדובר בפיצוץ שנבע מתקלה, עוד בשלב בניית התשתית.
הנחת הצינור היתה פגומה, מה שגרם לפיצוץ ברבות הימים. תודה לאליק רום, שטיפל בתקלה ובזימון אנשי מקצוע במהלך בסופש.
כמו ברוב הפעמים כאשר יש תקלה, מחליטים שלא לטפל בה בשעות החשיכה. הדבר נובע משיקולי בטיחות וגם משיקולים פרקטיים.
הטעם העיקרי היא שליטה טובה יותר באיכות התיקון, ובטיפול בתקלה עצמה. ושיקול נוסף הוא מיזעור התקלות שעלולות להיגרם בזמן תיקון התקלה ועבודות העפר הנילוות אליה. כפי שאירע לפני מספר חודשים כאשר נפגעו תשתיות נוספות, והדבר גרם לעיכוב ולנזק לתשתיות נוספות.
&nbsp
מערכת המים וניהולה ביישוב זכתה לציון גבוה מטעם ביקורת של המועצה. חלק מהניהול השוטף הוא סריקה ואיתור דליפות בצנרת. את הפיצוצים והדליפות מתזמנים את התיקון, לפי חומרת הדליפה. ספציפית הפיצוץ הזה היה ידוע על קיומו דרך בדיקה כזאת, אולם המתנו לשעת כושר לביצוע התיקון משום שידענו שהוא יהיה ארוך. לצערינו, הפיצוץ בצינור החמיר, כך שלא ניתן היה לדחות את התיקון, ונאלצנו לבצע אותו בזמן לא נוח מבחינת התושבים.
&nbsp
יש לזכור כי רובן ככולן של הפסקות המים היזומות נעשות לבקשת התושבים עצמם. בגלל ריבוי השיפוצים בבתים, יש צורך לבצע הפסקת מים על מנת לטפל בחיבור המים של בית משופץ למערכת המים. אנחנו משתדלים לתזמן את הפסקות המים, ולרכז בקשות כאלה. יש לנו יסוד סביר להניח כי הפסקות מים אלה אינן משפרות את מצב התשתיות, והן גורמות ללחצים חזקים ורגעיים, מה שגורר בלאי מואץ לתשתית, ומשפיע גם על פיצוצי הצנרת.
&nbsp
לאחרונה נבדקת האפשרות לשדרג ולהוסיף מגופי מים (שיברים), על מנת לאפשר צמצום, והקטנת האזורים והרחובות שיש לסגור בכל פעם שיש צורך לתפעל תקלה במערכת המים. התוספת של המגופים תאפשר להקטין מקטעי הרחובות שיסבלו מהפסקת מים.
&nbsp
בהזדמנות זו, אנחנו ממליצים לכל תושב להירשם במזכירות ולאשר התקנה של מונה מים אלחוטי, במקום המונה הקיים. מונה אלחוטי יאפשר לנו במזכירות לחסוך בעלויות כוח אדם (קריאת מונים ידנית), וכן לאפשר לתת התרעה מיידית כאשר יש דליפה במערכת המים הביתית. מדובר בעלות של כ-250 ש"ח עבור התקנה, כאשר וועד היישוב מסמסבד את ההתקנה ב 250 ש"ח נוספים.
&nbsp
זאת הזדמנות להודות לדוד המזכיר שאחראי ומתפעל את הטיפול בצנרת ביומיום, וגם ליו"ר הועד, רונן פלג, שטיפל בלא מעט תקלות מים (וביוב) בסופי שבוע בכל השנים האחרונות (וגם בזו האחרונה טלפונית בזמן חופשה), וגם לשחר הרבשצ שסייע בלא מעט תקלות בשנים האחרונות.

תיקון: אני רוצה לתקן לגבי פיצוץ הצינור הנוכחי

טעיתי.
לגבי הפיצוץ הנוכחי מתקנים אותי שלא היה מידע מוקדם על הבעיה.
אני בילבלתי עם אירועי פיצוץ צנרת אחרים.

למעלה