פיצוץ זקיקים

nivnivi

New member
פיצוץ זקיקים

היי לכולן,
לפני שבוע חזרתי ממעקב זקיקים בדיכאון אחרי שבועיים של הזרקות (מנופור) לא היתה שום התקדמות.
המשכתי מעקב בשבוע שעבר וראינו התקדמות לקראת ביוץ לפי בדיקות הדם אך לא לפי הזקיקים.
היום באתי שוב למעקב והשחלות שלי נראו כאילו הן התפוצצו. המון המון זקיקים 14-17 מ"מ (15 זקיקים או קצת יותר). E2 בבדיקות הדם יצא 9036.
הרופא שלי הפסיק את הטיפול במיידי (אגיע אליו בהמשך השבוע) וביקש שלא נקיים יחסים.
מישהי נתקלה במצב דומה? יש לכן עצות? איך המשכתן טיפול לאחר תגובה כזאת? הבטן גם ממש נפוחה וכואבת.

קצת רקע עלי: פוליציסטית קלאסית (עודף משקל, אקנה, ריבוי זקיקים קטנטנים), אחרי שני סבבים שלא הגבתי בהם לכלום. מיועדת ליחסים רגילים (לא IVF).

mlk123456

New member
לא קיבלת שום דבר להזריק? דקא?

אני בזמנו הייתי עם כמות כזו להזרעה וגם הפסיקו לי טיפול, אבל הרופא ביקש שאזריק דקא 3.75 כדי להימנע מגירוי יתר. קיבלתי ווסת לאחר כשבוע. לגבי הבטן - היא עוד תהיה ככה כמה ימים. חשוב לשתות המון ולשים לב לשינויים ביכולת הנשימה ומתן שתן. תרגישי טוב!

nivnivi

New member
עוד לא הייתי אצל הרופא

הוא ביקש לראות אותי בעוד 3 ימים. אני מניחה שיבדוק ויתן לי משהו במידת הצורך. אחרי שהיה לך את זה בסבב הבא המשכת כרגיל?

mlk123456

New member
כן, המשכתי להזרעה נוספת, לאחר בדיקת דם ואולטראסאונד

כדי לוודא שאין ציסטות. ממליצה להתקשר מחר ולבקש דקא

במקרה של ivf.. זו תוצאה שכיחה לפולציסטיות

אצלי התגובה לגונל ודומיו היא גבוהה ץ, והיו לי מקרים עם יותר זקיקים ו e2 גבוה בהרבה, והמשיכו בטיפול כרגיל (מבייץ, שאיבה) . אבל.. במקרה לא של ivf הרופא עשה נכון בכך שאמר לך להתנזר.
מה שכן.. לרוב במקרים כאלה לא נותנים מבייץ מסיבה שלא ברורה לי. ואז לרוב המחזור מתעכב מאוד ויש ציסטות וכו.. במקומך הייתי מבקשת לקחת מבייץ (דקאפפטיל לא אביטרל!!) כדי למנוע מצב זה.

acka

New member
מוכר מאוד

ככה נראה הסבב הראשון שלי עם הורמונים לקראת הזרעה.
קבילתי צטרוטייד כדי לעזור לזקיקים להספג.
אצלי זה היה הסימן שגרם לנו להגיע יחסית מהר לIVF - הרופאים כל הזמן פחדו ששוב אגיע לריבוי זקיקים ולהריון מרובה עוברים.
לגבי הבטן שלך - את מצליחה לשתות? רואה שכמות השתן בהתאם?
תקפידי על שתיית מים מרובה והמנעות ממאמצים ומשאות כבדים. השחלות שלך כרגע מאוד נפוחות ואת צריכה לשמור עליהן.

nivnivi

New member
הבטן מאוד נפוחה...

וגם נראה לי שעליתי 2 ק"ג. יכול להיות שזה נוזלים? משתדלת לשתות כמה שיותר אבל קצת לחוצה מכל הסיפור הזה. מקווה שיעבור בקרוב.

למעלה