פיצוץ בחיפושית

sloovi

New member
פיצוץ בחיפושית

חברים לא איכזבתם אותי בפעמיים האחרונות ואני מקווה שגם עכשיו לא: היום הנעתי את חיפו שלי והכל היה בסדר, עד שהחלטתי שבא לי סיגריה - לחצתי על המצת של הרכב ופתאום נשמע פיצוצון מהאיזור הזה והרכב שבק...אין הנעה אין חשמל, כלום...דפק לי את הערב, מה עושים? אולי פיוזים? תודה מראש

EranR

New member
מצטרף לדעת קרייזי....

בד"כ כששומעים את הפיצוץ ואח"כ משהו חשמלי איננו עובד... מדובר בקצר חשמלי. ע"פ אזור הרעש הכיוון של הפיוזים בד"כ נכון רק ש... כמעט תמיד - הפיוז הוא אינדיקטור לבעיה ולא הבעיה עצמה. כלומר - סביר שתמצא פיוז שרוף שאמור לכוון אותך לקו בו נוצר הקצר, החלפה פשוטה של הפיוז השרוף שתאתר (סביר להניח....) רק תשחזר את מופע הזיקוקים. מה צריך לעשות? דחוף את הראש מתחת לדש בורד ובעזרת פנס, חוש המישוש וחוש ריח מחודד (אתה מחפש ריח של BBQ שלא אמור להיות באזור...) לאתר את החוט שנשרף. בד"כ מדובר על שני חוטים שנוגעים אחד בשני ושם הקצר ויכול להיות גם חוט שנוגע בגוף הרכב... ברגע שמצאת את הקצר - כלומר תזהה חוט גלוי, שרוף או מותך... חתוך את האזור הבעייתי, והחלף את החוט בחוט חדש ומבודד... בסוף העבודה - בדוק את התוצאות א. הפיוז אמור שלא להישרף... ב. המכשירים על קו החשמל אמורים לעבוד. ערן.

sloovi

New member
אני מצטער על הבורות...

אבל אפילו פיוזים אני לא יודע להחליף....כלומר איך אני אדע איזה פיוז נשרף? צריך לעבור אחד אחד??

Avi 66

New member
תסתכל על הפיוזים ותראה שפס המתכת שלהם

שלם ומחובר מצד לצד כמו בתמונה. ראיתי פיוז שפס המתכת שלו נשרף או שכל הפיוז נשרף, זהו למעשה הפיוז השרוף.

sloovi

New member
עדכון

החלפתי את כל הפיוזים וזה לא עזר אבל אז, כמה שעות לפני החג חזרתי לחיפושית ולהפתעתי חזר החשמל, נסעתי בדיוק 180 שניות עד שפתאום כל החשמל נפל תוך כדי נסיעה..... חזרתי לחיפושית עכשיו ושום דבר...אני גר בגבעת שמואל ודרך אגב, כל החוטים מתחת להגה מכוסים במין פלסטיק שלא מאפשר לי לראות/לבדוק אותם..

למעלה