פיצוץה-Hard Disk

mulvi

New member
פיצוץה-Hard Disk

ה-Hard Disk במחשב שלי (20 GB) מתמלא מעצמו עד למצב שאין בו יותר מקום. זה לוקח בערך שלושה ימים. אם אני עושה Restart הוא עולה נקי לחלוטין (15 GB פנויים). אין וירוסים ואין סוסים טרויניים. מערכת ההפעלה היא WIN XP. מישהו יכול לעזור לי להתגבר על התופעה? תודה

FILEMON

תוריד את התוכנה מהאתר: sysinternals.com, ועקוב אחר יצירה של קבצים במערכת שלך, בזמן שהמחשב לא עושה דבר. דרך התוכנה, תוכל לראות מי התהליכים שמייצרים את הקבצים האלה, כדי לברר מיהם ומה הם.

uzi2

Active member
צריך לבדוק מה ממלא אותו

אפשר להשאיר אותו ככחצי יום עובד, ואח"כ להריץ Find ולרשום שיחפש רק קבצים שנוצרו ביום האחרון ולמיין אותם לפי תאריך. זה יספר מהם הקבצים שממלאים אותו, ואז אפשר לקבל רמזים לפי זה על איזו תוכנה מדובר. אפשר גם בעזרת תוכנה כמו INCTRL5 (חפש ב- PCMAG) לקבל תמונה של מה השינויים למשל בין המחשב לפני ההפעלה מחדש ואחרי ההפעלה מחדש, ואז לראות אלו קבצים נמחקו. מכאן אפשר לקבל רמז לגבי התוכנה או ה- Process שאחראים על זה. Filemon של Sysinternals שהוזכרה כאן, היא תוכנה שטובה לדברים אחרים (כמו לדעת מה ה- Processes שרצים כרגע במחשב שלך, או לגבי processes ספציפיים, אם אתה יודע על איזו תוכנה אתה מדבר), אבל לפחות לצורך אבחנה ראשונית, אני לא חושב שהיא תעזור.

uzi2

Active member
תיקון קל

Filemon עשוי לעזור במידה וניתן להגיע למצב שבו התהליך שאחראי על המחשב הוא התהליך העיקרי, ואין יותר מדי תהליכים אחרים שרצים ברקע, ושגורמים לכך שיהיה קשה לזהות מאיפה באה הבעיה.

למעלה