פיצול מונה לעמדת טעינה

hornt1

New member
שלום לכם, צריך לפצל מונה בבניין מגורים לטוהת עמדת טעינה, האם זה דורש אישור בודק לעבודה שלי?

רשר

Well-known member
מנהל
חסר מידע:
בית פרטי?
חניון בבניין דירות?
המונה הנוסף פרטי או חח"י?
יהיה שינוי משמעותי במערכת החשמל? חובה בודק לפני חיבור,
צריך הגדלת חיבור? חובה בודק לפני חיבור,
כמה KW המטען?
הקו יוצא מחוץ לגבול המגרש? (חוצה מדרכה לעמוד וארון בחניה),

hornt1

New member
בניין משותף.העמדה יוצאת מהחניון התת קרקרעי.
מונה פרטי
לא צריך הגדלת חיבור

hornt1

New member
רשר ,אני החשמלאי ומתכוון לבצע את העבודה,השאלה שלי מבחינת פרוצדורה מול חברת החשמל,מה אני צריך לדעת לפני ביצוע העבודה,

נסיך.333

Well-known member
אם זה מונה שלך ואתה חשמלאי מוסמך אין לך צורך לבטדק חח"י.
אם אתה רוצה שקט גם מבחינה ביטוחית תביא בודק פרטי

hornt1

New member
אז מי יפתח את הארון מונים בקומת קרקע של הבניין? הבנתי שצריך לתאם עם חברת חשמל,הם פותחים את הארון מונים,מנתקים מתח ואז אני מנתק את הכבל שמזין את הדירה ומחבר אותו בארון החשמל החדש שאני מתקין ליד

רשר

Well-known member
מנהל
רשר ,אני החשמלאי ומתכוון לבצע את העבודה,השאלה שלי מבחינת פרוצדורה מול חברת החשמל,מה אני צריך לדעת לפני ביצוע העבודה,
מתקן פרטי ללא הגדלה אין סיבה לדבר עם חח"י
אז מי יפתח את הארון מונים בקומת קרקע של הבניין? הבנתי שצריך לתאם עם חברת חשמל,הם פותחים את הארון מונים,מנתקים מתח ואז אני מנתק את הכבל שמזין את הדירה ומחבר אותו בארון החשמל החדש שאני מתקין ליד
טעות יסודית, אתה מתחבר אחרי המונה שלך, כי אם אתה רוצה לפני המונה להוסיף מונה חדש זו הגדלת חיבור ויצירת לקוח חדש,
זה מחייב הזמנה בחח"י כולל בדיקה שלהם,

hornt1

New member
מתקן פרטי ללא הגדלה אין סיבה לדבר עם חח"י

טעות יסודית, אתה מתחבר אחרי המונה שלך, כי אם אתה רוצה לפני המונה להוסיף מונה חדש זו הגדלת חיבור ויצירת לקוח חדש,
זה מחייב הזמנה בחח"י כולל בדיקה שלהם,

hornt1

New member
ומי יפתח את ארון המונים?רק לחברת חשמל יש את המפתח, אני הבנתי שזה צריך להיות מתואם איתם

רשר

Well-known member
מנהל
נראה שאינך מודע לחוק החשמל
אין מצב שתתחבר מהמונה בפיצול ליותר מעגל אחד שבסופו לוח עם מפסק ראשי ועדיף מפסק שכולל הגנה מזרם יתר וקצר (מא"ז),
אחריו תוכל לבצע שינוי פנימי כך שחברת החשמל עדיין רואה את ההגנה הראשית שלך בלבד,
מכאן שאין לך כל צורך להגיע להדקי לוח המונים אלא אם הכנת תוכנית שינוי שאושרה ע"י חח"י וכמובן שתחייב התקנת לוח ראשי חדש שבו יהיה מפסק ראשי והגנה לשני מעגלים:
לדירה
לטעינת רכב

לכן אם הדירה קרובה לחניה ניתן להוריד קו מלוח הבית למטען,
אם הדירה רחוקה (קומה5+++) צריך להתחבר ללוח החניון בהסכמת הועד (ברור שבעתיד הקרוב ירצו עוד דיירים להטעין עוד מכוניות),

hornt1

New member
כנראה אני לא מסביר את עצמי טוב,
לוח המונים של כל הדיירים נמצמא בקומת קרקע, יותר נוח להתחבר למונה של הדייר בקומת קרקע מאשר להגיע עם הכבל לדירה שלו לקומה 5.
כמובן שאני מתקין לוח חלוקה חדש בקומת הקרקע ליד לוח המונים של כל הדיירים, בלוח החדש שיותקן ליד לוח המונים יהיה: ההזנה ראשית מח"ח ,אותה הזנה שהייתה מחוברת בלוח המונים, הזנה לדירה,הזנה לעמדת טעינה החדשה, כדי לנתק את ההזנה של הדייר מקומה 5 יש צורך שחברת חשמל תפתח את ארון המונים,תנתק לי את הכבל הזנה לדירה מקומה 5 ותעביר לי את הכבל ללוח החדש שלי,השאלה שלי איך מבצעים את כל הפרוצדורה מול חברת החשמל

רשר

Well-known member
מנהל
אתה לא ענית עד עכשיו על שאלות ההנחיה שכתבתי בתחילת הדיון, לכן עדיין לא ברור לך מה לעשות,
אם אין דרך להתחבר לדירה צריך להתחבר ללוח הציבורי, מאחר ותהיה דרישה עתידית לעוד מטענים יש לתכנן את החיבור בשיתוף שאר השותפים לחניון (ועד הבית) וחח"י כי זאת הגדלת חיבור,
יתכן שחח"י יסכימו לפתרון שלך אך שוב במסגרת לוח משני שיכלול פתרון מערכתי, לא סביר שיאשרו פתרונות מהסוג שאתה מציע-לוחון פיצול ראשי נפרד לכל דירה בחדר המונים או בחדר אחר לייד, אבל תמיד תוכל לדבר עם הבודק הראשי באזורך בטלפון בשעות הבוקר המוקדמות ולקבוע פגישת יעוץ במקום, או לחילופין להזמין פגישה עם אחד או יותר מקבלני התחום שיש להם נסיון בפתרונות המקובלים על חח"י, תאם כל פגיש עם נציג ועד הבית שיש לו מפתח לחדר המונים,

נסיך.333

Well-known member
למה לך לנתק את דירה מס' 5?
אם אתה רוצה להתחבר עליה תוסיף מא"ז ותצא למטען, רק שים בקצה מ"ז עם מנעול.
אם זה מהלוח הציבורי את יכול להוסיף מא"ז ומונה פרטי, אין צורך בחח"י.

למעלה