פיצול אישיות

liror84

New member
פיצול אישיות

די אני כבר לא יכול יותר, אני רשמית מפוצל. אני לא יכול לשחרר את הדת מחיי,בערב הולך לישון דוס מלא באורות ובבוקר קם ולא מבין בכלל על מה חשבתי אתמול, יום למחרת מדבר עם איזה חבר מהעבר שמדביק אותי בהתלהבות שלו,משתיל לי פלג קטן במוח שמתעורר אחורי חדשיים פתאום שאני עצוב והנה אני מניח תפילין,מדבר עם השם בהתלהבות ומרגיש! באמת מרגיש שוב התרוממות רוח ובכלל מה חשבתי? וסליחה אבא שנטשתי אותך, והחילונים האלה? איך אני אמור לגדל ,את הילדים שלי בחברה שלהם? איך אני אמור להיות עם מישהי חילונית? על מה נדבר? והיא תבין "שאין להרבות שיחה אם האישה"? ומה,לילדים שלי לא יהיו פאות? ומי יהיו גיבורי התרבות שלהם? הרמח"ל או אנסטסיה מהישרדות? הרמב"ם או רוני סופרסטאר? ושאני יהיה זקן,אני יהיה כמו הזקנים האלה משלהם שזרוקים באיזה בית אבות והם בכלל לא מבינים למה הם חיים ? או שאני יהיה כמו סבא שכל השכונה כיבדה אותו והיה ראש ישיבה עם מטרת חיים ושליחות עד השנייה האחרונה? ואז אני מתעורר בבוקר ומי אתה אלוהים? לא מכיר אותך ויאללה אני לא בעניין,על מי אתם מנסים לעבוד? עובדי אלילים נחותים, כל הדת שלכם כולה פגאנית ,אין כלום וככה זה. ככה זה בזמן האחרון, דפיקת ראש רצינית צריך פיתרון, כי זה בסדר נגיד להיות דוס, או להיות חילוני, אבל להיות גם וגם זה פאקינג סיוט

ronen1981

New member
שלום.

אני אמנם לא יוצא בשאלה אלה אתאיסט אבל במקרה הגעתי לפה וקראתי מה שרשמת. ההתרשמות שלי שיצאת בשאלה לא בגיל צעיר יחסית ככה שצברת הרבה ידע על עולם הדת שלא התאים לך (לכן יצאת בשאלה ) וזה גם השפיע עליך אבל לא מספיק ידע על החלופה ולכן הספקות בדרך החדשה . התחושה שלי שאם תקח ספרים בתחומי המדע וההומוניזם החופשי וספרות כללית לאט לאט תבסס לך את השקפת העולם החדשה שלך ולא תצטרך יותר את הדת. ההצהרה שלך כאילו הברירות הם הרמב"ם או רוני סופרסטאר מחזק את דברי כי אינך מכיר את העולם החופשי העשיר והיצירות הסופרתיות של שלל המחברים שרק עלידי קריאה תראה מה מוצא חן בעיניך ואיזה ידע תרצה להנחיל לילדיך בעתיד.

gigab

New member
ואו,כמה סטיגמות

נסלח לך על הסטיגמות, כנראה שאתה מסתכל על החברה החילונית מבחוץ. כל היופי בחברה החילונית זה האפשרות לבחור השאלה אם תרצה שלילדך תהיה את האפשרות לבחור,או שאתה\הדת תעשה את הבחירות בשבילו. סתם לידע כללי: לחלק מהאנשים אנסטסיה (מי זאת?) היא גיבורת תרבות. לחלקם זה דווקא ביאליק לחלקם זה דן מנו ולחלקם אלו ווטסון וקריק. לחלקם זאת סקרלט ג'והנסון,לחלקם יוסי בניון לחלקם הרמב"ם ולחלקם מנדל (והאפונים שלו). השאלה היא האם תהיה מספיק אמיץ בשביל לסמוך על עצמך שתחנך היטב את ילדך, כדי שידע לבחור בתבונה. זה נכון גם לגביך,בחר בתבונה.

למעלה