פיצוים מגיע או לא?

פאם

New member
פיצוים מגיע או לא?

עבדתי כ4 שנים בגן פרטי ובחצי השנה האחרונה ביקשתי להיתפטר ואף הגשתי מכתב בעלת הגן ביקשה שאמשיך את השנה שזה היה עוד כ5 חודשים ונתנה לי להבין שבזה שאני אמשיך אקבל פיצויים וכן גם הבראה יש לציין שהיתי חיבת לה כ3000 אלפים שח שסוכם שזה ירד מהפיצויים. בחודש האחרון היתה לי הרגשה שלא אקבל פיצויים וכן גם לא מכתב לביטוח בשביל דמי אבטלה ומצאתי עבודה בגן אחר.. עכשיו טוענת בעלת הגן הקודם שלא משלמת לי פיצויים בגלל זה שהלכתי לעבוד בגן אחר..כאילו בגן מיתחרה. האים אין לי זכויות כל שהם..בכול זאת עבדתי שם 4 שנים האים ה4 שנים האלה ..לא שוות כלום ואין לי פיצוים והאים בזה שלא סיכמתי איתה בכתב על קבלת הפיצוים..אז זה מה שניקרא "אכלתי אותה" יש לציין שאני גרושה אמא לשניים ..אם יש לזה משמעות כל שהיא בהיסתדרות אמרו לי..שאין לי סיכוי וידה על העליונה..האים הם צודקים? תודה לכול מי שיגיב

igalgolan

New member
לא מגיע לך פיצויים

לפי תאור העובדות לא מגיע לך כלל פיצויים, יתרה מזו גם אם היית עוזבת ולא מוצאת עבודה לא היה מגיע לך פיצויים. עובד המבקש לעזוב מקום עבודה ומוכן לדחות את עזיבתו לזמן קבוע לא גדול עדיין יחשב (לדעתי) כמתפטר ולא כמפוטר. חבל שאת "ההבנות" עליהן את מדברת לא עיגנת בחוזה, יש מקום לסברה שהמעסיקה "הבינה אחרת". יגאל גולן

לא בטוח שלא מגיע ...

דווקא מתאור העובדות שנתנה הגננת, ניתן להבין שאכן היתה הסכמה לתשלום פיצויים. הסיכום שהחוב של העובדת יקוזז מתשלום הפיצויים מוכיח שאכן שני הצדדים הסכימו שהעובדת תקבל פיצויים. הסכמה של המעבידה לשלם פיצויים גם כשזה לא מגיע לפי החוק - מחייבת אותה. לכן אם יוכח שאכן היתה הסכמה כזו (ולפי הסיכום על החזר החוב, נראה לי שזה לא בלתי אפשרי להוכיח הסכמה כזו), המעבידה תחוייב בפיצויים, אלא אם היא תוכיח שההסכמה היתה מותנית בכך שהעובדת לא תעבור לגן מתחרה. גם אם העובדת לא זכאית לפיצויים, היא זכאית לדמי הבראה שלא שולמו לה, אם לא שולמו לה - על השנתיים האחרונות.

igalgolan

New member
פיצויים

לי לפחות נראה שבמקרה ויוכח שהוסכם על תשלום בגמר העבודה לא מדובר בפיצויים אלא בתשלום על פי חוזה (שנעשה בע"פ). יש מספר הבדלים בחוק בין שני המקרים. יגאל גולן

לא הבנתי ...

אם יוכח שהוסכם על תשלום פיצויי פיטורים בגמר העבודה, אז המעבידה חייבת לעמוד בהסכם. לפי הפסיקה, ניתן לפעמים אפילו לחייב פיצוי הלנת פיצויי פיטורים במקרה שהמעביד לא משלם פיצויי פיטורים שהוא לא היה חייב לשלם מכח החוק אלא רק מכח הסכם. אני לא מבין לאיזה הבדלים אתה מתכוון. נניח אפילו שיוכח רק שישולם "תשלום" בגובה פיצויי פיטורים. גם זה חוזה שאין סיבה שלא לאכוף אותו.

gross

New member
פיצויים לא מגיעים לך אבל הבראה

ופדיון מחסת ימי החופשה מגיעים לך ע"פ חוק. בידקי כמה ימי חופשה נצברו לזכותך (12 ימי חופשה שנתיים) בתוספת הבראה (5 ימים לשנה הראשונה 6 ימים לכל שנה בשנה השניה והשלישית, ושבעה עבור השנה הרביעית)

למעלה