פיצויי פיטורין

lkjh125

New member
פיצויי פיטורין

פוטרתי מהעבודה לאחר כשנה וחצי ,שולמו לי הפרשות לקרן פנסיה ,האם פיצויי הפיטורין עבור שנת עבודה מה שמגיע לי מועוברים לקרן הפנסיה שלי ?

אתה צריך לקבל את הכספים מקרן הפנסיה שלך ולקבל גם הפרשות נוספ

נוספות.

וכך זה פועל....

אתה מקבל בתקופת העבודה שלך תשלום פנסיה שמבוסס על לקיחה של 5.75% מ 2016 וסכום של 6% ממשכורות שנת 2017 שלך.

המעסיק משלם 2 סכומים נוספים - עד 2017 הוא משלם 6.25% בעבור הפנסיה ו 6% בעבור פיצויי הפיטורין שלך.
מ 2017 הוא צריך לשלם 6.5% בעבור הפנסיה שלך ו 6% לפיצויי פיטורין.

שים לב - קרן פנסיה נפתחת עבורך או מיום עבודתך הראשון (מקץ 3 חודשים רטרואקטיבית) או משישה חודשים לעבודתך.

אתה אמור לקבל את הסכום הזה מחברת הביטוח כעבור 15 יום (טופס 161) + (מכתב פיטורין) , ואז תדרוש מהם לחשב לך כמה הוא צריך לשלם עוד (2.33% בערך לסכומים שקיבלת.

lkjh125

New member
תודה על התשובה

קודם כול תודה על התשובה ,יש לי עדיין כמה שאלות שלא הבנתי ,אני צריך לקבל כעבור 15יום מיום סיום העבודה אם יש לי ממקום העבודה טופס 161 שזה טופס שיחרור הכסף מהמעביד,זאת בתנאי שאני רוצה להוציא את הכסף ,אבל אם אני רוצה להשאירו בקופת הקרן פנסיה אז זה אפשרי?

אתה צריך לדאוג שתוכל להוציא את הכסף.זוהי משמעותו של טופס 161

שהחשבון עובר על שמך או שתוכל לגעת בכסף. אחרת הכסף ישראר על שם המעסיק או בחזקתו של המעסיק מבלי שתוכל לגעת בו.

lkjh125

New member
טופס 161

אני צריך לבקש מהמעסיק שלי את הטופס 161 שזה שיחרור הכסף מהמעסיק ,אז לפנות עם זה לקרן הפנסיה על מנת להןציא את הכסף אם הבנתי נכון הכסף בכול מקרה נשמר בקרן הפנסיה אבל כדי שאוכל להוציא את הכסף ארני צריך את הטופס הזה מהמעסיר על מנת למשוך את הכסף

למעלה