פיצויים

מצב
הנושא נעול.

rabi5

New member
פיצויים

פיצויים
עבדתי אצל מעסיקי שנתיים, מתוכם הייתי בשמירת הריון חצי שנה ועוד 3 חוד' בחופשת לידה. המשכורת הייתה מחושבת לפי בסיס+בונוס. הבונוס לא היה קשור ישירות לביצועים שלי אלא השתנה מחודש לחודש לפי ביצועי הסניף והחברה כולה. 1.האם על המעסיק לשלם לי פיצויים גם עבור החודשים שהייתי בשמירת הריון וחל"ד? לפי כמה חודשים מגיע לי פיצויים? 2.לפי איזה מרכיבי שכר יש לחשב את גובה הפיצויים? 3.האם זה חוקי להחתים אותי על מכתב לפיו אין לי עוד דרישות כלפי המעביד ?

yosid

New member
תשובה

פיצויים
עבדתי אצל מעסיקי שנתיים, מתוכם הייתי בשמירת הריון חצי שנה ועוד 3 חוד' בחופשת לידה. המשכורת הייתה מחושבת לפי בסיס+בונוס. הבונוס לא היה קשור ישירות לביצועים שלי אלא השתנה מחודש לחודש לפי ביצועי הסניף והחברה כולה. 1.האם על המעסיק לשלם לי פיצויים גם עבור החודשים שהייתי בשמירת הריון וחל"ד? לפי כמה חודשים מגיע לי פיצויים? 2.לפי איזה מרכיבי שכר יש לחשב את גובה הפיצויים? 3.האם זה חוקי להחתים אותי על מכתב לפיו אין לי עוד דרישות כלפי המעביד ?
תשובה
שלום רב, על בסיס הנתונים שמסרת נראה כי את זכאית לתשלום פיצויים עבור מלוא תקופת עבודתך. לגבי "מרכיב השכר" - אני מניח שהשאלה היא האם אותו "בונוס" נכלל בשכר הקובע לצורך חישוב הפיצויים - צריך לבחון את מהותו של אותו "בונוס" - אם הוא תוספת "פיקטיבית" שבעצם מהווה תוספת קבועה לשכר, אזי הוא אמור לקבל ביטוי כחלק מן השכר הקובע. במקרים רבים לכתב ויתור שכזה אין כל משמעות. מומלץ כי תיוועצי בעו"ד באופן מסודר. בהצלחה ! יוסי דוידוביץ, עו"ד [email protected]

מצב
הנושא נעול.
למעלה