פיפר pa-18-150

פיפר pa-18-150

היתה לי הזכות לקבל הגדר מחב´ אימ בהרצליה ע´י המדריך ישראל יצחקי לפיפר כטיס אז´מ +GA עם מעל 1200 יכול אני לומר כי זו חויה בלתי רגילה. הפיפר מחדד את היכולת הטכנית של הטיסה מהיציאה מהחניה ועד לחזרה לחניה. כן גם ההסעה לרבות ההמראה והנחיתה נותן הפיפר חדוות טיסה גדולה. אני ממליץ לכל טיס לחוות את הכיף של הטיסה בפיפר ואני מבטיח לא תטצערו. על החויה ללמוד עם יצחקי פשוט אין מילים ו"ימותו הקנאים"

מצטרף

מסכים עם כל מילה. גם אני הוספתי לאחרונה הגדר גלגל זנב עם יצחקי. איך אומרים היום? "חבל על הזמן!" דוד

כמה שעות נדרש

ע"מ לקבל הגדר גלגל זנב? אם יש לי רישום של 8 שעות על פייפר מקורס טיס האם זה מקצר את התהליך במשהוא?

תשובה למארק

אם יש לך מעל 100 שעות באווירון אתה צריך 4 שעות הסבה. בפועל מומלץ יותר כי זה אחרת לגמרי מגלגל אף. זה לא כמו שתעשה הסבה מ-152 ל-172 או אפילו ל-172 RG. התנהגות קרקעית שונה, ואפילו באוויר יש הבדל. אתה בטח זוכר איך זה מהקורס. ואם יש לך 8 שעות מהקורס זה עקרונית יכול להקל אולי במעט. רוב הלימוד גלגל זנב זה בהסעה, המראה ונחיתה, דברים שלא נותנים לך לעשות בקורס טיס. הכי טוב יהיה אם תשאל את יצחקי או את אבי.

אני חושב כי לפי החוקה,

הסבה לגלגל זנב לטייס שאין באמתחתו הגדר גלגל זנב ויש לו פחות מ 100 שע"ט דורשת 5 שעות. מעל 100 שעות - 4 שעות. מעל 500 שעות - 3 שעות. והשעות של שלב המיון בקורס הטיס כמעט ואינן טובות לכלום, כיוון שבהסבה חוץ מטיסה קצרצרה להכרת המטוס באזורים כל העסק זה המראה, נחיתה והסעה.

חחחחחחחחחחחחחחחח

אני יודע מי אתה, ידידי "ימותו הקנאים". ממי אתה מתחבא כאן, ק.? ותודה על הפירגון.

ימותו הקנאים

ברוך הבא לפורום, אני מבין שעדיין אתה מעדיף להיות חסוי אז לא אני אקלקל לך, אולי בעתיד תהיה פחות מסתורי נחיתות בטוחות בכל כלי הטייס

ללא ספק...רבות כתבתי פה בשבחו של...

הפייפר, וכמובן , חוויית הטיסה עם יצחקי! יצחקי הוא מהמדריכים שאחרי חצי שעת טיסה אתה מרגיש שלמדת יותר מאשר בכל הפרטי,ואני כמעט לא מגזים! יש לי איתו שעתיים וחצי של טיסה ואני חושב שלמדתי מהשעתיים הללו דברים אשר שינו אצלי בצורה בסיסית תפיסות שגויות לגבי הטסה , קיזוז, ועוד... הבנאדם הוא קוסם! אני לא צוחק! הוא באמת קוסם!

"שימותו הקנאים" ????

למה שימותו, שישארו בחיים וימשיכו לסבול !!!

למעלה