פיפל ביום ה14! עצה.

marinushka2

New member
פיפל ביום ה14! עצה.

שלום בנות!
כותבת מתוך תסכול וחוסר אונים.
אני מטופלת בבית חולים כרמל ולאחר 3 נסיונות כושלים הוחלט לבצע פיפל.
היום הגעתי לבצע את הפעולה ולאחר מכן התיישבתי בחדר אחות על מנת לדבר על תכנית טיפולים. באמצע השיחה התגלה שביצעתי את הפעולה ביום ה 14 אחרי המחזור ולא ביום ה 21.
שאלתי את האחות האם כך תוכנן או שחלה איזשהי טעות וזימנו אותי לא נכון.
את הבלבול והתדהמה על הפנים שלה לא היה ניתן להתסיר, ישר הבנתי שנעשתה טעות והוזמנתי שבוע לפני (אני מפגרת שלא בדקתי אותם).
אך במקום שהאחות תגלה מקצועיות ותסביר שנעשה פיפל גם ביום ה 14 ויכול להיות שהרופא הפעילה איזשהו שיקול דעת מקצועית ואין פה שום טעות. היא לא ידע מה לענות לי והתבלבלה לגמרי. אחרי שדרשתי תשובות נורמאליות וענייניות היא יצאה מהחדר וקראה למנהלת המחלקה הלא היא פרופ' מרתה דרינפלד.
אך לצערי גם היא במקום להקנות לי תחושת בטחון, התחילה להציג בפני מחקרים כאלו ואחרים שגם ביום ה14 זה נעשה וכו כו'. אנחנו, היא אומרת, מבצעים ביום ה21 (את רצינית???) אבל אפשר גם ב 14.
ואז היא קמה וזה המשפט בפיה: " אז עשו לך ביום ה 14, מה הדרמה?"
כמה חוסר רגישות, אכזבה מוחלטת מהמחלקה .
אני לגמרי מבואסת ולא יודעת מה לעשות.
מחכה למחזור להתחלת הטיפול.
מישהי עשתה ביום ה 14?
עזרה, עצות ועידוד יתקבלו בברכה :)

a morph

New member
קודם כל חיבוק

פיפל הוא עדיין בגדר תיאוריה ולכן יש הרבה גירסאות שלו... הגירסא הקלאסית והמקובלת היא ביום 21, כאשר יש כאלה שמבצעים פעמיים - ביום 9 ושוב ביום 21 - ויש את כל הטווח באמצע שלפעמים עושים מתוך אילוצי מערכת ולפעמים סתם כי נוח לרופא, או במקרה שלך בטעות (אם הבנתי נכון?).
מה שאני מנסה להגיד זה שבכל מקרה זו לא פעולה שמבטיחה הריון ב-100% אם מבצעים אותה "נכון", וגם אין תשובה חד משמעית לשאלה מה נכון. יש מה שמקובל, אבל זה לא תורה מסיני.
לי עשו פעמיים, ביום 9 וביום 21, כשבפועל בשתי הפעמים נאלצו להזיז את הפעולה מאילוצים שונים - את הפעולה של יום 9 ביצעתי בפועל ביום 11, אם אני לא טועה, בגלל סופ"ש, ואת הפעולה של יום 21 הקדימו ליום ~18 כי הרגשתי שהמחזור הולך להקדים (וצדקתי).
אצלי כן נקלט הריון אחרי הפיפל, אין לי מושג אם בזכותו או לא כי שיניתי עוד משהו באותו סבב החזרה, אבל אני מקווה שזה ירגיע אותך שזה יכול לעבוד גם כשלא עושים במועד המקובל.

marinushka2

New member
תודה ??

תודה על העידוד.המדיניות שלהם היא לא לבצע שתי פעולות. אני לא יודעת אם להתעקש לחזור על זה כם ביום ה 21... אוף

היא321

New member
המדיניות בכרמל פעם אחת

תנסי לברר איתם האם ניתן פעם נוספת.
ודווקא מהסבבים הכי "עקומים" יצאו לי הריונות בסוף.
בהצלחה!

היא321

New member
עשיתי פיפל בכרמל

זימנו אותי ביום ה 21 אבל הגעתי ביום ה 24 כי לא יכלתי ואז היה סופש..התוצאה בת שנה וחצי אגב..
הפיפל הקלאסי הוא אכן סביב היום ה 21 אבל הבנתי שיש רופאים שמבצעים בימים שונים.
עצה לגבי כרמל, תמיד תבדקי בעצמך, תהיי עם היד על הדופק. דר וינר במיוחד סטלנית לא מעולם הזה..

marinushka2

New member
ד"ר וינר

כן קלטתי עליה, יותר סומכת על ד"ר ישי. אבל דווקא היא התקשרה אלי היום והיחידה שהצליחה להרגיע אותי ולהקנות לי תחושת בטחון. הודתה בטעות ואמרה שאגיע ביום ה21 לעשות בדיקה חוזרת במידה ולא סבלתי יותר מדי.
אז את כל התהליך עברת שם?

היא321

New member
היא רופאה מאוד נחמדה

חמה, אנושית. אבל עפיפון.
כן עברתי שם טיפולים לילד ראשון. אחרי מספר החזרות לא מוצלחות דר וינר הציעה לי פיפל. בזמנו היא ערכה מחקר, רצו לבדוק האם פיפל מעלה את שיעור ההריונות. תרמתי לה לסטטיסטיקה

חקרתי את הנושא

ומה שכתוב זה שאין איזה מתכון מסוים לגבי מתי יותר טוב לעשות. יש כאלה שעושים אפילו חודשיים לפני סבב טיפול.
אצלי למשל בסבב אחרון אני אפילו לא יודעת באיזו יום נעשה הפיפל. הרופא שלי פשוט בדק כל כמה זמן את רמות הפרוגסטרון שלי ועשה לי את הפיפל אחרי שראה עליה בפרוגסטרון כלומר אחרי ביוץ. אין לי מושג אם זה היה ביום ה14 או ביום ה21 או ביום ה28 בכלל.
כך שלא הייתי דואגת יותר מדי.
מחזיקה אצבעות שהכל יעבוד החודש.

למעלה