פיפי בלילה

איש אnד

New member
פיפי בלילה

לא, לא בריחת שתן. שמתי לב שאיכות השינה שלי מאוד נידפקת בגלל שאני מתעורר בין פעם לפעמיים בלילה לתת שתן. בדרך כלל כשאני מתעורר קשה לי לחזור לישון אחר כך. למען האמת זה מתחיל בדרך כלל לפני השינה, אני מנסה לרוקן את השלפוחית וקם לפחות פעמיים או שלוש לפני שאני נירדם כדי להוציא עוד כמה טיפות ויחד עם זאת זה לא ממש עוזר. אני ממש משתדל לא לשתות הרבה בשעה שעתיים לפני השינה ואני לא שותה בכלל משקאות משתנים כמו קפה, תה, קולה ושאר קפאינים למיניהם, כך שזה לא הכיוון. אבא שלי סיפר לי שהוא משתמש באיזושהי תרופה שמשחררת את השלפוחית ומאפשרת ריקון מלא שלה לפני השינה רק שריפיון השלפוחית משפיע לו גם על לחץ הדם. רציתי לדעת אם יש משהוא טבעי/אלטרנטיבי לטיפול במצב כזה. תודה

תחום האורולוגיה

איש אחד שלום, תחום האורולוגיה מכונה "lin " ברפואה הסינית והוא מפותח ויעיל. יש לבצע אבחנה מבדלת בנוגע למצבך על מנת להעריך ולהעניק לך את הטיפול הנכון ביותר מבחינת דיקור, צמחי מרפא וכו'. אשמח לעמוד לרשותך בכל עת, אורי אלישר מומחה לרפואה סינית , מנהל מקצועי ומטפל ראשי במרכז נועה לרפואה משלימה פארק המדע נס ציונה 1700-70-40-71 http://www.noacenter.co.il

איש אnד

New member
למה אורולוגיה?

הבעיה היא ששנת הלילה שלי היא קלה. כשאני הולך לישון מאוחר ומתעורר מאוחר, אין לי שום בעיה משום שהשינה שלי משעות הבוקר המוקדמות עד שעות הצהריים עמוקה וטובה, אבל מה לעשות שיש לי גם עבודה בשעה שמונה? לכן אני צריך להתאים את שעות השינה שלי לאלו של העבודה וזה אומר ללכת לישון בשעות שבהן השינה שלי לא עמוקה מספיק ולכן אם יש לי פיפי זה מעיר אותי. אי לכך ובהתאם לזאת אני צריך לראות איך אני עושה את הטוב ביותר בתנאים הנוכחיים וזה אומר לנסות לבדוק אם יש דרך לרוקן טוב את השלפוחית לפני השינה או לחלופין לראות איך אפשר למנוע מתן שתן בלילה על ידי המנעות ממשקאות נותני שתן מצד אחד ו/או שתיה/אכילה של דברים שישמרו אותי יבש בלילה. האם יש משהו כזה?

izackv

New member
הבעיה שלך היא לא שהשינה קלה אלא שנוצר לחץ

בשלפוחית השתן במהלך הלילה. זה יכול להיות סתם, אבל בדרך כלל זה בגלל הגדלה של הערמונית שלוחצת על שלפוחית השתן או בעיות דומות. במקום לסבול מאיכות חיים ירודה, אפשר פשוט ללכת לאורולוג ולבחון את העניין. אם זה המצב, יש טיפולים שרובם פשוטים וקלים. המנעות משתיה היא אף פעם לא רעיון טוב. התיבשות לא טובה לבריאות. כמובן שעדיף להמנע ממשקאות משתנים לפני השינה ויש כאלה שיגידו שעדיף להמנע מקפה באופן גורף יותר. אבל הלחץ בשלפוחית בכל מקרה לא צריך להיות כזה שיעיר אותך בלילה. תרופות לריקון שלפוחית שגם משפיעות על לחץ הדם נשמעות לי כמו רעיון רע מאוד. בטח לפני שבדקת אם הערמונית לוחצת על השלפוחית.

0 אור 0

New member
אני תמיד מאלו שממליצים קודם כל להיעזר

באבחון המערבי, וזאת בעיקר כדי לשלול מצבים אקוטיים. יחד עם זה, רציתי להזהיר שלאורולוגים רבים יש נטיה לא להסתפק באבחון, אלא גם להציע טיפול תרופתי לבעיות קלות שיכולות להסתדר לבד. ולא מדובר בתרופות עדינות חס ושלום, אלא בתרופות חזקות עם תופעות לואי לא סימפטיות בכלל. לכן, אמנם צריך להגיע לאורולוג כדי לבדוק עם הבעיה בערמונית, אבל לאחר אבחון כדאי לחזור להתייעץ כאן על דרכי הפתרון. וכמובן, אם האורולוג יגיד נניח שיש לך שלפוחית רגישה/עצבנית ויציע לך כדורים - תשאל אותו בגילוי לב אם הם חובה. אצלי מה שקרה, זה שכשאמרתי לאורולוג שאני מעדיפה לא לקחת כדורים, הוא ישר "ויתר לי" עליהם, שלח אותי לדרכי ואני ממשיכה לטפל בשיטותי (רפלקסולוגיה , פאולה וכו')

למעלה