פיענוח C.T

nirvAboy

New member
פיענוח C.T

שלום וברכה אני כיום חייל בן 20 וסובל מזה 4 שנים מכאבי גב תחתון בעבר רק במאמץ, כיום כמעט כל הזמן יש לי כאבים ממש חזקים בגב התחתון עם כאבים בכל רגל שמאל שמלווה לפעמים בתחושת נימול. תוצאות בדיקת הC.T הם: טומוגרפיה ממוחשבת עמוד שידרה מותני L1-S1 מבנה גרמי שמור,ללא שבר,דיסלוקציה או ממצא גרמי מוקדי. ספונדילוליזיס וספונדילוליסטזיס דרגה 1 ב L5-S1 אפקט ואקום ב SIJ דו צדדי. בלט דיסק דיפוזי, בעיקר מרכזי בגובה L4-L5 עם לחץ על השק הדורלי. מתבלט לפורמינות בחלקן התחתון,ללא לחץ ברור על השורשים. בשאר הגבהים-ללא בלטי דיסק. תעלת השדרה ברוחב תקין. אודה לך אם תוכל לפרט בדיוק מה אומר כל חלק בפיענוח (מה זה ספונדילוליזיס וספונדילוליסטזיס מה זה בלט דיסק דיפוזי,שק הדורלי?וכ'ו) על איזה טיפול אתה ממליץ?(הפנו אותי בצבא לפיזיוטרפיה)האם מותר לי לעשות פעילות ספורטיבית כמו ריצה או שזה יזיק לי? תודה רבה .

פיענוח תוצאות בדיקת הC.T

תוצאות בדיקת הC.T הם: ספונדילוליזיס= שבר בחלק האחורי של החוליה L5 (בדר"כ נוצר בזמן ההתבגרות ולא גורם לכאב) ספונדילוליסטזיס דרגה 1 = תזוזה של חוליה L5 על גבי חוליה S1 אפקט ואקום ב SIJ דו צדדי = מצביע על מחלה ניוונית (שחיקה) של מפרק האגן. בלט דיסק דיפוזי= הבלט סימטרי בעיקר מרכזי בגובה L4-L5 עם לחץ על השק הדורלי= לחץ על מעטפת חוט השדרה . מתבלט לפורמינות בחלקן התחתון= העצם מעל התעלה בה עובר שרש העצב ,ללא לחץ ברור על השורשים. ריצה עלולה להזיק לך. אני ממליץ שתפנה ללא דיחוי לטיפול כירופרקטי שכולל מתיחת עמוד השדרה והורדת הלחץ מהדיסק. בהצלחה,

למעלה