פיענוח תוצאות C.T

פיענוח תוצאות C.T

שלום רב, אני בת 28 לאחר שבר בראש הרדיוס שקובע באמצעות בורג ולפני 4 חודשים עברתי ניתוח נוסף להוצאת ראש הרדיוס, ביצעתי CT למרפק והנה הפיענוח: מצב לאחר כריתת ראש הרדיוס הסתיידות בסחוס המפרקי עם הקפיטלים. מפרקי אולנה-טרוכליאה שמור. אי סדירות קלה במפרק רדיו- אולנרי שרירים שמורים. לסיכום: שינויים פוסט ניתוחיים כמתואר. אשמח לדעת מה זה אומר ומה המשמעות של זה לגביי ההמשך, אציין שאני כרגע במצב של -45 ביישור ו 120 כיפוף סופינצייה 5 מעלות ופרונצייה מלאה. בתודה מראש על תשובתך

מרפק

שלום, לגביי ה CT - הפענוח נראה כמתאים לניתוחים שעברת. לגביי טווחי התנועה של המרפק - על פניו נראה כי יש הרבה עבודה לשיפור לא ציינת האם את מטופלת בפיזיוטרפיה או כל טיפול אחר. כמו כן האם יש כאבים בכל מקרה חשוב להקפיד על הגדלת טווחי תנועה וחיזוק שרירים בהצלחה מקווה שעזרתי שלך ד"ר סגל התשובות הניתנות בפורום אינן מחליפות התייעצות עם רופא מומחה.

שלום שוב ד"ר

המקרה הזה היה לפני שנה, (אפריל,2006) במהלך כל התקופה בין ניתוח לניתוח ביצעתי פיזיותרפיה אינטנסיבית מאוד ובנוסף שילבתי את מכשיר ה CPM שנמצא ברשותי. כאבים יש ובמאמץ יתר של המרפק כל אזור כף היד והאצבעות שורש כף היד ממש כואב שזה מגיע לזה שאני חייבת להשים תחבושת אלסטית בשביל תמיכה לכף היד ולחיצות בחיבור שבין כף היד והמפרק לכל האורך. עד לא מזמן נטלתי כדורים לכאבים שנקראים פרוקסט ועכשיו בהדרגה אני מנסה לרדת מהכדור הזה בשל סוגו. הפיזיותרפיסט שלי לקראת התקופה האחרונה מרגיש כמוני שהמרפק תקוע והיד נוקשה ומידי פעם עד שכבר מרגישים איזה סוג של שיחרור מאזור החלק העליון של היד לכיוון הכתף אני מרגישה כמו סוג של כיווץ שרירים שגורם למרפק שלי להינעל בחזרה. (ניסיתי פעמיים להתנגד לזה וזה כאב ממש) מבחינת הCT על פניו נראה שאין שם הדבקויות והצטלקות של המקום? אולי זה מה שמונע ממני ליישר? האם משהו בתוצאות ה CT מראה שזו הסיבה לנעילת המרפק? בתודה מראש והמשך שבוע מצויין

שלום שוב

ובכן לגבי הפענוח בידייך על פניו לא נראה שיש הגבלה כפי שאת מתארת. אבל... אני מאוד הייתי ממליץ לקחת את ה CT עצמו לאורטופד מומחה. כמו כן את מוזמנת לקבוע תור במרפאות החוץ אורטופדיה של איכילוב בברכה ד"ר סגל

למעלה