פיענוח הולטר

amitzangi

New member
פיענוח הולטר

הי אני בחור בן 25 בריא, סובל מחרדות ומטופל בכדורים 20מג סרוקסט מידי יום, עוקב על תלונות של דפיקות לב לא סדירות של כמה שניות אך מורגשות כל יום, והרבה דפיקות מוקדמות מורגשות, לא דופק מהיר, סוג של רעידות, עושה ספורט מאוד בסיסי פעמיים בשבוע. הייתי אצל הקרדיולוג והכל תקין, הוא אמר לי פשוט לחיות עם זה, דבר שאני קצת מפחד מהשלכות של סיבוכים בעתיד או של משהו פתאומי שיקרה, דבר שמלווה אותי בחרדות כבר מעל 6 שנים בכל העניין של הלב והדופק. אשמח לשמוע דעתכם.

סיבת ההפניה: ביקורת שנתית עקב הגברה בהרגשת דפיקות לב לא סדירות ללא קשר למאמץ. מבחן מאמץ תקין, ללא אריתמיה.

יממה ראשונה -
תאריך: 21/07/2015 תחילת בדיקה: 09:27 סיום בדיקה: 10:20 סה“כ שעות: 0:0 24:52
הקצב הבסיסי:
מהירות מינימלית: 47
מהירות מקסימאילית: 110
מהירות ממוצעת: 64
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ-128 VPC'S במשך הבדיקה. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו''ח. ממוקד אחד.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ כ-13 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: בדיקה ראשונה מתוך 48 שעות. נצפו קטעי סינוס אריתמיה.
הערות:

יממה שניה -
תאריך: 22/07/2015 תחילת בדיקה: 10:20 סיום בדיקה: 09:43 סה“כ שעות: 0:0 23:22
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 48
מהירות מקסימאילית: 148
מהירות ממוצעת: 70
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ-107 VPC'S במשך הבדיקה. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו''ח. ממוקד אחד. חלקם FUSION BEATS.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ כ-11 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: בדיקה שניה מתוך 48 שעות. נצפו קטעי סינוס אריתמיה.
הערות:

תשובה

ממצאי ההולטר הינם בגדר הנורמה, ואין בהם כדי להצביע על הפרעה לבבית כלשהיא
בברכה

amitzangi

New member
תודה על התשובה

הרופא קריודלוג המליץ על ספורט מתון במשך כל יום, ואמר שהבדיקות תקינות. רציתי עוד חוות דעת. תודה !

למעלה