פיענוח בדיקת זרע

פיענוח בדיקת זרע

שלום, אשמח לקבל עזרה בפיענוח בדיקת זרע . בבדיקה כתוב כי ערכי הייחוס הם לפי WHO GOLD BOOK 1999: נפח במ"ל 0.5 תאי זרע למ"ל 85X1000000 תנועה באחוזים: כללי-35; מהיר- 20; בינוני- 15 סה"כ תאי זרע בתנועה- 15X1000000 השרדות אחוזי תנועה לאחר 2 שעות: 33 צורות פתולוגיות באחוזים: כללי-78; ראש- 40;זנב-5;צוואר- 33 שטח אקרוזום באחוזים- 70 לאוקוציטים למ"ל- בודדים אגלוטינציה- הרבה נוגדנים לזרע חלקיקים ספוחים ל: ראש-9;צוואר-6;זנב-8 Vitality- 60% סיכום: ריכוז תאי זרע- V; תנועה-X תודה

blessed

New member
מנסה לעזור

הכמות למ"ל היא טובה מאוד אבל הנפח נמוך. התנועה אני חושבת ש-35% זה בגבול הנורמה. לגבי המורפולוגיה לא הבנתי אם זה 78% תקינים או לא תקינים אבל גם אם זה לא תקינים אז מדובר ב- 22% תקינים שזה די טוב (אם אני לא טועה אז לפי WHO תקין זה מעל 30% כך ש-22% לא יזכה בהגדרת מצטיין אבל בהחלט בהגדרת "טוב"). נראה לי שהכי חשוב לבדוק למה הנפח כזה נמוך. האם יתכן שלא כל הדגימה נכנסה לכוס? (נשפך לו קצת אולי?) מציעה לך לשאול גם בפורום 530 שם יש רופא שעונה. וכמובן קחי את כל מה שאמרתי בהסתייגות שאני לא מומחית לענין אלא סתם אחת שכבר ראתה כמה בדיקות זרע של בעלה וניסתה להבין.

פינקי33

New member
אני חושבת שהנפח זה הנוזל בו הזרעים

שוחים אז לא נראה לי שזה קשור לאם נשפך או לא...עובדה שהכמות בסדר. צריך לברר מדוע הנפח נמוך ואת זה יש להשאיר לאורולוג מומחה.

blessed

New member
לגבי הכמות

הכמות זו כמות למ"ל כלומר כמה תאי זרע יש בכל מ"ל נפח של נוזל הזרע. אם יש 80 מליון זרעים במ"ל ונפח הדגימה 0.5 מ"ל אז המשמעות שיש סה"כ 40 מליון זרעים. אם נשפך חלק אז הנפח יהיה נמוך יותר אבל הכמות למ"ל לא משתנה. כך אני מבינה. בכל מקרה את צודקת שצריך לפנות לאורולוג.

פינקי33

New member
לא יודעת... אני הבנתי אחרת אבל לא

משנה, ד"ר מדג'ר נתן לנו דוגמה לנפח נמוך-אם יש 3 אנשים בחדר אז הכל בסדר ויש אויר למקום לכולם. אם נכניס עוד 30 איש לאותו חדר אז כולם ימותו ולא יהיה אויר ומקום לכולם. (נפח=חדר) לכן הבנתי שהנפח הוא הנוזל ואין קשר לזרעים, אם הנפח נמוך אין לכל הזרעים מקום "לשחות" בנוזל ואז הם חלשים מאוד וצריכים להיאבק קשות כדי "לשחות" על אחת כמה וכמה אם יש הרבה זרעים.

טלי אבג

New member
אגב, נראה לי שהקובץ הזה הוא

מהמחשבונים לבדיקה עצמית של YNET אני מצרפת לינק למי שאוהב לשמור לינקים יותר מקבצים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2758295,00.html

למעלה