פיסת מציאות.

משה קיץ

New member
כן ואם הוא היה נשאר בעמידה

הוא היה מביס את כולם.... לא אומר שצריך לרדת לקרקע מול מספר אנשים.אם יש ספק שאותו יריב אינו לבד בשטח,לא יורדים לקרקע. חוץ מזה מה זה לרדת לקרקע?להשכב אחד על השני?? ישנם כל כך הרבה דרכים להוריד מישהו ולהשאר חצי עומד ונייד. ישנן הרבה הגדרות לקרב/מצב קרקע.רק מה,מי שלא מבין,ישר זורק שטויות לאוויר. תוקף חזק,אגרסיבי וגדול ממך,יהיה יותר קל לנטרל בקרקע(וגם יותר בטוח,מאשר לעמוד איתו ולהתכתש באגרופים),עקב גורם החיכוך והמנוף(שמתאפשר הרבה יותר בקלות בקרקע) שמבטל בצורה משמעותית פערי כח. כמובן,כל סיטואציה והנסיבות שלה. כמובן לפעמים אתה מגיע לקרקע בעל כורחך. MMA זו לא שיטה(סיסטמתי צודק) לפעמים ההורדה/הטלה לקרקע,די בה כדי לנטרל את היריב לגמרי ולסיים את העימות. אסור להיות בקרקע במצב בו אין לך יכולת מידית לחזור לעמידה וכמובן תהיה תמיד ערני למה קורה סביבך. זו הסיבה שאני אוהב גרייסי ג'יוג'יטסו:הרבה פתרונות למצבי עמידה+יכולת להגיע לקרקע כשעדיף+לדעת לקום מהר ונכון כשהורדת בעל כורחך לרצפה ולא לאפשר למישהוא לרתק אותך,עד שיגיעו החבר'ה.

Master Deceiver

New member
דעתי בנושא:

בין אם נרצה או לא נרצה, אנו חיים במאה העשרים ואחת, כל משתתפי הפורום נכחו כאן כבר במאה העשרים... אם באומנויות לחימה בהקשר של הגנה עצמית עסקינן, אזי: מבחינה סטטיסטית, אחוז הרציחות אשר מתבצעות בארה"ב בשנה- תוך שימוש ביד ריקה בלבד, הוא נמוך יחסית. קרוב ל30% מאחוזי הרציחות בארה"ב מתרחשות באמצעות סכין, 30% נוספות מתרחשות בעזרת נשק חם זמין. בעידן של אקדחים ושל רובי ציד, של סכינים זמינים ושל רובי צלפים, של כנופיות פשע גדולות וחזקות, בעידן של רוצחים שכירים וגם רוצחים סדרתיים, של פצצות והתנקשויות , של נשק קונבנציונלי וגם בלתי קונבנציונלי- גם אני מוקיר ענפי ספורט של לחימת קרקע, , אבל אני נוטה לצאת מנקודת הנחה, שאם גורם שחפץ ברעתי הספיק לקחת אותי לקרקע, אני בלאו הכי כבר סיימתי את הקריירה... ומנין שלילת ההנחה, שאדם בודד כן יכול וכן מסוגל לנטרל קבוצה גדולה של אנשים?

Master Deceiver

New member
כלומר,

היות והגנה עצמית היא מטרה חשובה, בואו נישאר עם רגליים על הקרקע : היות ואני מייחס להלך פני הדברים חשיבות רבה ומתייחס אליהם בכבוד ראש, ההיגיון הבריא מסיק שאם אדם באמת מעוניין בהתנקשות- היה והצליח להתקרב אלי בלי ששמתי לב, ולקחת אותי לקרקע- ממילא היה לו את התזמון הנהדר להשמיד... And Vice versa... וכמובן שאין בדבריי זלזול בטכניקות קרקע, כי אם נהפוך הוא- כבוד רב, אך ורק אמירה בנוגע לטיב המאה העשרים ואחת...

משה קיץ

New member
קרקע הוא חלק חשוב בהגנה עצמית

צא כרגע מקונספירציות השמדה וטקטיקות הגרילה.אומנם מילים יפות,אך סלח לי,יש כאן גם קצת דמגוגיה והרבה קישקוש. מול אדם עם נשק שהחליט לירות בך,אין מ ה לעשות נקודה. הרבה אומנוית לחימה מציגים אפליקציות יפות וקטות מרהיבות וכו וכו ובתצוגות על התלמידים,תוכל להתגבר גם על 20 אנשים. בו רגע נחזור לבסיס.קטטה בין 2 אנשים,כרגע בלי נשק חם/קר.... סבירות של יותר מ-90% שה"מכות" יגיעו לקרקע. סבירות של 99% שה"מכות" יגיעו לקרקע,כשיריבך מיומן בלקחת אנשים לקרקע. אם תזניח אספקט זה של לחימה,אתה עלול לגלות ולא בצורה נעימה את מחיר האשליה. סכין,אקדח טנק,כונפיות של פורעים,זאבים,חייזרים וכו,אכן איומים רציניים.האם אומנות לחימה היא הכלי מול זה.ברוב בהמקרים לא!!! גם בשיטה בה אני עוסק,מתרגלים התמודדות מול איומי נשק חם/קר ומספר יריבים.עדיין חשוב לא להתפתות ולחצות את הגבול הדק המפריד בין דמיון למציאות.ואני מודע לכך שבאומנויות הלחימה "מבוססות התאוריה" הקו/גבול הזה,לעיתים מאוד דק. KEEP IT REAL לא כל מי שהספיק להתקרב אליך ולקחת אותך לקרקע,הוא מתנקש.אם אכן הוא מתנקש מקצועי שהצליח להפתיע אותך,אז זה באמת לא משנה,עמידה או קרקע. לסיכום,אסור להזניח אף אחד מהאספקטים,אם אתה באמת רוצה להיות לוחם שלם.

d y s

New member
על סמך אילו נתונים הסבירות.

אגב קיימות טכניקות נוספות על הקרקע לאו דווקא האבקותיות ומטרתן הכרעה מהירה תוך גרימת נזק \כאב רב כדי לחזור אל הרגליים. אגב לא מנומס לכנות דיעות של אחרים קישקוש.

משה קיץ

New member
כן,ניתקלתי בעבר ב"טכניקות" האלה

שוב בתאוריה ו"בתצוגות לחימה" ישנן הרבה טכניקות כאלה.אגב גם בעמידה זה בזבוז זמן ללמוד טכניקות אגרוף.עדיף ישר ללכת לטכניקות "מכת המוות".בשביל מה להתעייף עם אגרופים. ה"טכניקות" הקטלניות בקרקע שאתה מדבר עליהן,נוסו כבר על ידי מגוון אמני לחימה במסגרת של קרבות CHALLENGE למינהם וקרבות "ללא חוקים"(לא MMA),עשרות שנים,מול לוחמים שבאמת ידעו קרקע.ומה הייתה התוצאה?? כולם כשלו!! אבל אין מה לעשות,תמיד יהיו אלה שלא ישתכנעו וימצאו הסבר תאורטי ליעילות של טכניקה כזו או אחרת שהם מכירים ובכל מצב.אין לך מושג כמה אני נתקל בזה הלכה למעשה. באמת אבל באמת מענין אותי לראות כיצד היית משתחרר ממאונט באמצעות "טכניקה לגרימת כאב".ולא אין כאן קריאת תגר(אף על פי שיש שחושבים שאני מהמתקוטטים),פשוט באמת אני סקרן.כבר יצא לי לראות "דברים מענינים" מצד כל מיני אנשים מסוכנים מאוד,אבל בתאוריה מסתבר. ואין כאן שום רמיזה כלפיך,אני לא מכיר אותך.בגלל זה אני סקרן.

Master Deceiver

New member
אני מאחל לך בכנות משה,

אני מאחל לך בכנות משה, שלעולם לא תצטרך להשתמש בטכניקות BJJ נגד מתקפה רצינית.

d y s

New member
שום דבר מתוחכם

אני לא כזה טוב למעשה אני הרבה פחות טוב. יש לי מעט ניסיון. אבל קשה לי להתדיין איתך כי אנו באים מעולמות שונים הזירות שלך אינן הזירות שלי. ואינני "אדם מסוכן" כלל למעשה אם היית מכיר אותי היית מלגלג עוד יותר ואומר לעצמך מה החנון הזה מדבר?

משה קיץ

New member
אני לא עושה אומנות זירה!!!

אני משלב תחרויות בזירה כי.... זה מוסיף לי,אני אוהב את זה(אני מהמתקוטטים),משלמים לי לא מעט יחסית לסכומים בארץ ו..אני אוהב את זה. בקרב האחרון נשרטה לי הקרנית בעין ימין ולא ראיתי כלום.לאחר מכן חטפתי אגרוף(וזה משום שניסיתי להתאגרף קצת ולעשות קיק בוקסינג והאמת לא נפלתי בזה מיריבי עד לאותו רגע) לצד הימני וכמובן לא ראיתי אותו בגלל העין הפגועה.האגרוף היה מדוייק בסנטר וגרם לי ליפול כשיריבי מסתער עלי באגרופים כשאני שכוב על גב.מצב די על הפנים. עכשיו תגיד לי..איפה אני יכול לבחון את עצמי והיכולת הפיסית/מנטלית/טכנית שלי להגיב ולהתאושש ממפלה כזו?? רק בזירה!!! זו הדרך שלי לחוות באופן כמה שיותר מציאותי את המושג "קרב". אמת. זה לא קרב רחוב ואני לא מתייחס לזה כך.אך זה הרבה יותר מתרגול אפליקציות ו"תבניות" ותצוגות באימונים(שגם זה חשוב). זו חוויה מחשלת שמביאה לידי ביטוי אלמנטיים טכניים,פיסיים ומנטליים הקיימים באומנות הלחימה. אך גרייסי ג'יוג'יטסו זו לא אומנות זירה.זו טעות נפוצה מצד הרבה אנשים שלא מבינים. השיטה אומנם עשתה מהפכה בתחרויות "ללא חוקים" שלימים התפתחו לMMA של היום.אך ביסודה זו אומנות לחימה לרחוב,שבאה לתת לקטן הזדמנות מול הגדול.ולא להכשיר אתלטים להיות אלופי עולם. זה הגרייסי ג'יוג'יטסו האמיתי.וזה מה שאני עושה.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifומי שיפגוש את משה קיץ במציאות יבין בדיוק

על מה הוא מדבר ויראה שכל מילה שמשה מוציא מהפה שלו היא אמת
אני ממליץ לכל מי שמדבר על MMA ו BJJ מבלי שאי פעם נחשף לאומנות מחוץ לאינטרנט, שילך ויפגוש את משה ויראה עד כמה גרייסי ג'יו ג'יטסו היא אומנות לרחוב...מלבד לוחם מקצועי שישמח להדגים לכם את האומנות, תפגשו גם אדם מקצועי מאוד

d y s

New member
בהצלחה

מה שגופך יתרגל לעשות באימונים הוא יעשה בקרב אמת. שבד"כ יגיע ללא הכנה מוקדמת של גוף נפש בגדים אביזרים וכ"ו. יכול להיות שהתוקף חמוש בנשק יכול להיות שיש חבורה יכול להיות שתותקף במעבר צר באוטובוס יכול להיות במעלית צפופה. ולראייה הבחור הפצוע שבתחילת השירשור שלמיטב ידיעתי הוא לוחם קרקע מצויין ואף גרם נזק רב ליריבו הראשון אבל... ועוד הרבה מקרים אחרים שאני מכיר. לדעתי זירות ספורטיביות גורעות יותר משמוסיפות. רוצה לבחון את יכולותיך (לא שתמיד צריך)לך תתנדב בבילוש אני מבטיח לך שתצטרך להתגונן לא אחת ואולי הדבר יחזק את גישתך או יפתח את ראשך לעוד. בכבוד רב ד.

d y s

New member
לא משכנע והדוגמא קיצונית

שכן איידו עוסק בקאטות בלבד. וזו לא דרכי. אבל אם תתרגל לחוקיים כך תעבוד במבחן אמת. היה לי אימון עם יחידה צבאית שהזמינה אותי לאימון לאחר שהם עברו אימוני קרקע שונים. הראיתי להם פרספקטיבה שונה על הקרקע שכלל את הדברים האכזריים ביותר שאתה יכול לדמיין . ובכל זאת הם התקשו ליישם בטענה שזה לא בא להם טיבעי. אחרי 4 שעות אימון (לא אפרט שיטות).לא יכולתי לערוך בינהם קרבות כי זה היה עלול להגמר באסון. בשיחת הסיכום הם אמרו שמדהים שהם בעצמם לא חשבו על הפיתרונות הללו כי זה כ"כ פשוט אבל צריך להתאמן קשה בשביל לדעת לשחרר את החיה ולשלוט עליה. החיה של ספורטאי מאולפת מראש ומאגר התגובות שלה מעוגן בחוקים ולעיתים זו מגבלה קשה. השאיפה היא לעבוד כל החיים ולא להזדקק הצורך בבדיקה של הדברים ברור ואפשר תחת פיקוח לדמות סיטואציות שונות.\ אבל ספורט זה ספורט ואמרת לבד הוא עומד בסתירה ללחימה.

לחימת זירה אינה זהה לקרב אמיתי

אבל כן אפשר לקחת את הטוב שבלחימת זירה או בקרבות אימון ספורטיביים ולהסיק מהם על לחימה אמיתית או לפחות להעזר בהם לטובת פיתוח יכולות לרחוב. חוץ מזה שגם ברחוב לא חייבים להיות הכי קטלניים בעולם בשביל להיות יעילים (לסיים קרב מהר תוך מינימום פגיעה בעצמנו ובסביבה). יש מצבים בהם כדאי מאוד לא להיות קטלניים בגלל ההשלכות שעלולות להיות לזה. לכן לדעתי כדאי להכיר גם סט כלים לא קטלני שיהיה בארסנל הפרטי. ככל שיש יותר כלים וככל שלומדים להתאים תגובה ראויה למקרה נתון, כך יש מגוון רחב של תגובות שיתנו מענה יעיל בשעת הצורך.

d y s

New member
מי אמר שבהגנה עצמית

כל הארסנל קטלני ממש לא. מידתיות ראה תשובתי הקודמת. אגב בספורט לחימה מתורגל מרחק לחימה ותזמון שעלולים להיות פטאלים ברחוב.

ולכן צריך לקחת את הטוב שבכל דבר

ויש טוב בלחימה ספורטיבית באימונים ובזירה, הן מבחינה טכנית (לדעת להוציא מכות וחיפוש הכרעה) והן מבחינה נפשית, כלומר פיתוח אופי לוחם, התמודדות עם פחדים, מוכנות לתת ולקבל מכות במלוא העוצמה, חישול, פיתוח אגרסיביות ונחישות וכדומה.

d y s

New member
אין לי בעייה עם קרבות

יש לי בעייה עם התחרות. והאמן לי אני האחרון שייצא נגד חישול ואגרסיביות. יש הרבה שיטות לא תחרותיות לאימונים אלו והן רעות

אני מאוד קרוב לדיעותיך

גם אני לא מקדש תחרויות ספורטיביות, וגם אני חושב שאפשר לקיים אימונים רעים (שכוללים בין השאר אך לא באופן בלעדי קרבות במגע מלא) שיביאו לתוצאות הרצויות. אני רק כן חושב שיש דברים שאפשר לקחת מתחרויות ספורטיביות לטובת לחימה ברחוב. לא הכל, אבל בהחלט יש.

למעלה