פיסיקה חשמל

0sveta0

New member
פיסיקה חשמל

במיוחד לאיתן. לאחר שאמרת שזה 1.5 יח"ל מיליון אחוז, בדקתי באתר של משרד החינוך בקשר לשאלון 917521, וזה 2 יח"ל. אותו תאריך- 12.06.02 ואותן שעות, כך שזה חייב להיות 2 יח"ל. האם יכול להיות שבבתי ספר שונים זה משתנה? אתה יכול לבדוק

wiz

New member
את טועה...

המשקל הנכון הוא כמו שאיתן ציין, אבל בגלל שבמשרד החינוך לא רושמים "חצאי יחידה" (
), על השאלון כתוב שזה 2 יח"ל...

wiz

New member
ככה אמרו לנו בבגרות עצמה...

תמיד יש את האלה שמפחדים מכל פיפס בבגרות, וכשהם ראו שעל המחברת כתוב 2 יח"ל בחלק של החשמל (ואגב, גם של המכניקה - וזה לא הגיוני, כי אז זה כאילו עושים 6 יח"ל) הם דאגו ישר לקרוא למורים
, וזאת התשובה שקיבלנו. במתמטיקה למשל, קיבלנו את המחברות של ה-2 יח"ל בהתחלה (במקום של ה-3), וזה באמת היה מזל שמישהו טרח לבדוק את זה, כי אחרת הכל היה נפסל...

0sveta0

New member
אז אצלנו לא היו פחדני פיפס

לא ידעתי שגם על המכניקה כתוב 2 (כנראה שבגלל שעשינו את זה בי"א) וטוב שיש אותם פה ושם (הפיפסים למיניהם) אז עכשיו אני מאמינה לך, וזאת הוכחה טובה למדי

eitan007

New member
בדיוק כמו שאמרת.

לא טורחים לרשום חצאי יחידות, ואם חשמל ומכניקה שניהם היו 2 יח"ל, אז היינו עושים בעצם 6 יח"ל, וכידוע אנחנו לא. אבל עכשיו עולה שאלה מעניינת כשלעצמה. אולי בחישוב הציון הסופי בפיסיקה, יש להתייחס לחשמל ולמכניקה כמו אל 2 יח"ל, כאילו אנחנו באמת עושים 6 יח"ל ?? והציון הסופי יהיה כאמור עבור חמש יח"ל רגילות.

0sveta0

New member
לדעתי אתה מתחכם כבר יותר

מדי, המשרד חינוך הזה לא חכם במיוחד, ולמה זאת כזו תעלומה, מאוד קשה למצוא מידע על זה באתר. ואני באמת לא מבינה את הסיפור של החצאים.

pl84

New member
סה"כ יוצא 5 יחידות

הרכב הבגרות בפיזיקה ******************* 1 מעבדה 1 פרקי בחירה 1 מכניקה 2 חשמל כאשר למעשה מכניקה וחשמל הם 1.5 יחידות כל אחת, פשוט המשקל האמיתי בא לידי ביטוי רק כשמחשבים את הממוצע. ממוצע בפיזיקה 5 יח"ל = 5/(מעבדה + פרקי בחירה + 1.5*חשמל + 1.5*מכניקה) דוגמא נוספת - בהיסטוריה סה"כ עושים 2 יחידות, אבל בחישוב הממוצע המשקל של היחידה השניה (כתות יא, יב) כפול ממשקל היחידה הראשונה (כתה י). הדבר נובע מכך שהחומר של היחידה הראשונה נלמד שנה אחת (בכתה י´) וחומר של היחידה השניה נלמד במשך שנתיים (כתות יא, יב) ולכן: ממוצע בהיטוריה 2 יח"ל - 3/(ציון בחלק א + 2*ציון בחלק ב´)

0sveta0

New member
עכשיו חידשת לי, באמת

מאיפה זה בא? על היסטוריה בחיים לא שמעתי

למעלה