פיסוק נכון

שאלה777

New member
פיסוק נכון

שלום רב, אשמח לדעת כיצד נכון לכתוב התחלה של מייל / מכתב : " בוקר טוב, דוד, " או: " שלום, דוד, " או ללא פסיק באמצע: " בוקר טוב דוד, " או: " שלום דוד, " אשמח לתשובה תודה

sailor

New member
פעם היה מקובל סימן קריאה בסוף

יש מי שמשתמשים בזה גם היום. מעבר לזה כל פסוק מיותר.

מיכי 10

Member
פעם גם היה נהוג להוסיף פסיק אחרי הברכה

ולפני הפְּנייה. לדעתי יש לכתוב כך, למשל: "בוקר טוב דוד, מה שלומך? אצלנו הכל בסדר." וכו'. בברכה, מיכל.

sailor

New member
אפ'פם לא ראיתי פסיק

או סימן קריאה או ללא פסוק.

מיכי 10

Member
לא הבנתי מה

בדיוק לא ראית אפ'פם. היו כותבים (ויש שנוהגים כך גם היום) למשל כך: שלום לך, יוסי! או: בוקר טוב, נורית! היום כותבים (לפחות אני נוהגת כך): שלום יוסי, בוקר טוב נורית, למכון הלב שלום וברכה, כלומר, עם פסיק בלבד (ולא עם סימן קריאה) אחרי הפנייה. ובלי שום פסיקים באמצע.

sailor

New member
לא ראיתי לא כך ולא כך

פעם: שלום יוסי! או בקר טוב נורית! כיום אותו דבר בלי סימן הקריאה ובלי פסיק.

מיכי 10

Member
כנראה שלא התכתבנו אף פעם במיילים

או במערכת המסרים. אבל לדעתי כן התכתבנו קצת.

trilliane

Well-known member
מנהל
ראיתי גם כך וגם כך, ולטעמי זה תלוי נסיבות

מכיוון שסימן קריאה משדר התלהבות, הייתי משתמשת בו אם נימת הקול הייתה מתאימה לי, ורק כשאני פונה לאדם קרוב יחסית, כלומר, כשמדובר בהיכרות אישית. בפניית נימוסין אני משתדלת להיות קורקטית יותר ולכן אשתמש בפסיק.

שאלה777

New member
האקדמיה ללשון העברית...

תודה לכל המשיבים, אבל קיוויתי לקבל תשובה על פי כללי הפיסוק בשפה העברית ולא 'מה נהוג'. פניתי לאקדמיה ללשון העברית וקיבלתי תשובה לא קשורה. פעם חשבתי שהם האוטוריטה, ומפניה לפניה אליהם אני כלל לא בטוחה...

מיכי 10

Member
אז כבר עדיף לך לקבל

את התשובות שלנו, שלפחות הן כן קשורות.
לגבי האקדמיה, אינני יודעת. לא ניסיתי לפנות אף פעם. קראתי כבר על לא מעט אנשים שמתאכזבים ממנה. יחד עם זה, אם הנשיא שלה הוא עדיין פרופ' משה בר אשר, מורי ורבי, לא אומַר אף מילה בגנותהּ.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה התשובה? שתפי אותנו, אולי נדע למצוא את הקשר

יאקים

New member
אנא ממך,777, אל תשליכי את מי הכביסה עם התינוק

בדרך כלל לאקדמיה ללשון ישנם כללים מוגדרים, אלא אם כן לא התקבלה אצלם החלטה, והעניין נמצא אצלם בדיון עדיין. לדידי, חשוב שיש מוסד כזה (ואני יודע שאיני מייצג את דעת הרוב כאן). לטעמי, ראוי להפריד פנייה (בדומה להסגר) בפסיקים משאר חלקי המשפט. לכן דרך המלך (שוב לטעמי) היא: שלום, משה; היי, חברים; הלו, חבר'ה...ועוד ועוד. ולסיום, אכן האקדמיה היא סמכות לשונית, ונא אל תזלזלי בתפקידה, אבל ממילא איש אינו מאיים עלייך במאסר או בקנסות כספיים או בנידוי אם תפסקי כך או אחרת או אם תוותרי בכלל על פיסוק. שנה טובה לך וחג שמח

למעלה