פיסול פנים

inbal on la

New member
פיסול פנים

1. מה נותן יותר מראה נשי וילדותי יותר מבחינת מיקום האף (למעלה יותר או למטה יותר) - שהמרחק בין השפה העליונה לאף הוא קטן יותר שהמרחק הזה הוא גדול יותר ?

2. מה נותן יותר מראה פנים עגול ועדין יותר מבחינת מיקום האף (למעלה יותר או למטה יותר - שהמרחק בין השפה העליונה לאף הוא קטן יותר שהמרחק הזה הוא גדול יותר ?

3. מה מה מבדיל חיוך שובב מחיוך אחר מבחינת צורת השפתיים (צורת רוחבן ואורכן של השפתיים להבדיל מצורתם בחיוכים אחרים שאינם שובבים) ? - ומה מבדיל חיוך תמים מחיוך אחר ?
אם יש ספר או קישור למאמר שעונה על השאלות האלה, אשמח לדעת ולקרוא פירוט.

inbal on la

New member
יש מאפיינים של מרחקים

בין איברי הפנים (בין אף לסנטר, בין אף לעיניים, בין עצמות לחיים לאף וכיוצא בזה) שייחודיים לתינוקות זכרים לעומת תינוקות נקבות וששונים מגיל התבגרות (הגיל שבו העצמות של הפנים מסיימות את גדילתן) ואילך ושנכתבו על פי הג'סצ'ר (תוכנות כאלה שמודדות את הג'סצ'ר) ?

roni yoffe

New member
אין לי מושג על מה את מדברת

כדי לקלוע להבעה מדוייקת, או הלך רוח ספיציפי יש לצייר תוך כדי חוויה של אותה הבעה.

הג'סצ'ר הוא עיקרון בציור. החשוב ביותר בציור וביצירה בכלל.
הוא עצם החוויה שלך כיוצרת שהיא מה שתקבע בסופו של דבר את טיב העבודה שלך.
הג'סצ'ר - החוויה שחווית בזמן הציור היא שתקבע אם הפנים יביעו שמחה או תמימות או התפעלות או כל דבר אחר.
היא שתקבע אם התינוק יראה זכר או נקבה.

מדידות ומרחקים ופרופורציות וכל הדברים האלה שדיברת עליהם אולי עוזרים, אבל הם לא הדרך לצייר.
הם דברי שנחמד לדעת, אבל הם בלבד לא יהיו מה שיעזור לך לצייר את מה שאת רוצה לצייר.

רוצה להשתפר?
רוצה לצייר טוב יותר ומדוייק יותר?

קחי רפרנסים ברורים וחדים וציירי אותם.
בזמן הציור תדמייני שאת עושה את אותה ההבעה שאותה את רוצה לצייר.

infatuation

New member
אני ממליצה לחפש תמונות

ולמצוא כמה שמתאימות לך, ותוך כדי הסתכלות לעבוד על החומר. למרות שצריך לזכור כשמפסלים שבתמונה את לא באמת רואה את האובייקט מכל הצדדים. סיבה טובה למודל חי כדי לקבל את התמונה במלואה.

יNOT

New member
אני מצטער לומר שאני לא זוכר שמות...

הספרים, אבל יש הרבה חומר על הנושא הזה... (בזה אני בטוח, אחרת טווח הידע שלי היה יותר מצומצם)
דוגמאות שמצאתי ב-5 דקות ביוטיוב...

http://www.youtube.com/watch?v=bBoa8TAy65s
זה אוליי הכי פחות רלוונטי , כי זה סגנון מנגה וגם מדובר שם על רישום...

http://www.youtube.com/watch?v=XeoBMqS10rI

http://www.youtube.com/watch?v=gy56hL4Rdr4

הכל מבוסס על ידע שמצוי לידיעתי בספרי אנטומיה לאמנים(אם אני לא טועה), הרבה "דברים קטנים" בנושאים האלה, התרחבות של הפה מתינוק לבוגר, היעלמות של שקעים קטנים בפינות הפה שמאפיינים בעיקר תינוקות ונעורים, שקיעת עצמות הלחיים וכו...

אני חייב להודות שלגבי האף אני פחות יודע, אני חושב שבעיקר השינוי הוא התארכות האף מתינוק לבוגר(כמובן), ואוליי הצרה של מבנה האף...וזה גם תלוי כנראה במאפיינים התורשתיים של כל אחד כנראה...

מבחינה מסויימת זה דיי מעניין שאת מתמקדת על האף, ומצד שני אני משער שזה המאפיין הבולט ביותר בפיסול פנים, אני מסכים עם רוני שכדאי קודם כל לרשום מה את רוצה לפסל ואח"כ לגשת למלאכת הפיסול עצמה.

לגבי נושא החיוכים, זה יותר יכולת הבעה ומשחק, לא מאמין שתמצאי לזה הסברים בספרי אנטומיה למיניהם, זה דברים מותני תרבות וכו... אוליי כדאי פשוט למצוא רפרנסים לעבוד לפיהם... עם הזמן את תגיעי לאיזה סוג של הבחנות לגבי הנושאים האלה.
לא ידוע לי על איזה סוג של "מילון" לזה, אוליי אם קיימים ספרי הדרכה למשחק... לא יודע.

בהצלחה.

למעלה