פינת ניתוח שירים

one pearl

New member
פינת ניתוח שירים

"World Wide Suicide" I felt the earth on Monday. It moved beneath my feet. In the form of a morning paper. Laid out for me to see. הרגשתי את כדור הארץ ביום שני, נע מתחת לרגלי. בדמות של עיתון בוקר, מוצג כדי שאראה.. Saw his face in a corner picture. I recognized the name. Could not stop staring at the. Face I'd never see again. ראיתי פניו בתמונה בפינה. זיהיתי את השם. לא יכולתי להפסיק לבהות בפנים שלעולם לא אראה שוב. It's a shame to awake in a world of pain What does it mean when a war has taken over זו בושה להתעורר בעולם של כאב מה זה אומר, כשהמלחמה לוקחת פיקוד It's the same everyday in a hell manmade What can be saved, and who will be left to hold her? זה אותו דבר כל יום, בגיהינום שהאדם ברא מה יכול להינצל, ומי יישאר לאחוז בה. The whole world...World over. It's a worldwide suicide. כל העולם, העולם כולו זו התאבדות כלל עולמית Medals on a wooden mantle. Next to a handsome face. That the president took for granted. Writing checks that others pay. מדליות על מעטפת העץ, ליד פנים יפות שהנשיא לקח כמובן מאליו. כותב צ'אקים שאחרים משלמים and in all the madness. Thought becomes numb and naive. So much to talk about. Nothing for to say. ובתוך כל השיגעון הזה. המחשבה נהפכה חסרת תחושה ונאיבית. כל כך הרבה דברים לדבר עליהם, וכל כך מעט לענות. It's the same everyday and the wave won't break Tell you to pray, while the devils on their shoulder זה אותו דבר בכל יום והגל לא יישבר, אומרים לך להתפלל, כשהשטן עומד על כתפיהם. Laying claim to the take that our soldiers save Does not equate, and the truth's already out there לוקחים לעצמם את מה שהחיילים מצילים זה לא מאזן, האמת כבר ידועה לנו The whole world,... World over. It's a worldwide suicide. כל העולם, העולם כולו זו התאבדות כלל עולמית The whole world,... World over. It's a worldwide suicide. כל העולם, העולם כולו זו התאבדות כלל עולמית Looking in the eyes of the fallen You got to know there's another, another, another, another Another way מביט בעיניים של הנופלים אתה חייב לדעת שישנה דרך אחרת, אחרת ... It's a shame to awake in a world of pain What does it mean when a war has taken over זה אותו דבר כל יום, בגהנום שהאדם ברא מה יכול להינצל, ומי יישאר לאחוז בה. It's the same everyday and the wave won't break Tell you to pray, while the devils on their shoulder זה אותו דבר בכל יום והגל לא יישבר, אומרים לך להתפלל, כשהשטן עומד על כתפיהם. The whole world,... World over. It's a worldwide suicide. כל העולם, העולם כולו זו התאבדות כלל עולמית The whole world,... World over. It's a worldwide suicide. כל העולם, העולם כולו זו התאבדות כלל עולמי בתחילת השיר מסופר על תמונה של (כנראה) חייל שנהרג בעיתון, שהוא מכיר אותו או בכיר רק את השם שלו, העיתון הזה הוא מה שגרם "לתזוזה של כדור הארץ מתחתיו לרגליו "- הוא גרם לו לראות את המציאות כמו שהיא, להבין איזה נוראי או קשה המצב. להבין שזו בושה לגור בעולם שכולו כאב ומלחמות. הוא מביע תהייה מה או מי יכול להינצל ואולי גם להציל אחרים מהמצב הזה. "ומי יישאר לאחוז בה?" יכול מאוד לדבר על אהובה של הדובר/בת של הדובר, אבל בהחלט יכול להתכוון גם לאמא/חברה של החייל שנפל בקרב. על המשפט The whole world...World over. It's a worldwide suicide. שמעתי פרשנות שworld over יכול להיות כמעיין "העולם-עבור" כמו במכשיר קשר, וזה דווקא ממש ממש יפה כשחושבים על זה: העולם כולו, שומע אותי? מה שאתם עושים זה התאבדות כלל עולמית!! בהמשך השיר הוא מדבר על הפוליטיקאים המושחתים חסרי ההגינות והרגישות (מה שמתאים לחוסר החיבה של פרל גאם כלפי ממשל בוש). אבל יחד עם זאת, הוא מצביע על העם והאנשים כולם, שבמקום לקום נגד כל זה, הם הופכים לחסרי עניין ותמימים- הם משלימים ומתרגלים למצב הקיים ואין להם רצון אמיתי לשנות אותו. המנהיגים אומרים לך שהכל יהיה בסדר, ולהאמין להם, כשבעצם הם אלו שמובילים למצב רע יותר ויותר כל יום. והמצב לא הולך להשתפר. כשאתה מביט בעיני הנופלים, המשפחות שלהם, אתה חייב להבין שישנה דרך אחרת!! מה אתם חושבים על השיר החדש? מסכימים איתו? או חושבים שלמרות שהם אחלה להקה, הם סתם פאנטים שמאלים? מהי הדרך האחרת, אם קיימת כזו? אולי הבנתם את השיר אחרת? אני פתוחה לפרשנויות... מה דעתכם בכלל על האלבום החדש? היה שווה לחכות. ושאלה חשובה לא פחות: איזה שיר הייתם רוצים לראות בפינה הזו שבוע הבא? שבוע נעים! עדן

Wine

New member
קודם כל, השיר הוא לא פחות ממצוין

ואחד האהובים עלי בדיסק. השיר די ברור, לא מצריך פרשנות יתר שכן כל הקלפים על השולחן - מוות של אדם מוכר שמרעיד את עולמך, ולו לכמה דקות. מחאה נגד מלחמה מיותרת. נגד הציבור האדיש - מה יכול להנצל מהגיהנום הזה? יש דרך אחרת, ואתם עיוורים לה. כמובן על שחיתות הפוליטיקאים, זה לא סוד שאדי הוא אחד משונאי בוש הגדולים (ראו Bushleaguer מתוך Riot act - שיר מופתי!) וגם כאן הוא מתריס בפניו על כך שהוא חותם על הצ'קים, אבל החיילים האומללים שנהרגים הם שפורעים אותם עבורו. אני רואה בהתרסה הפוליטית השפעה רבה מ - Mastera Of War של דילן - שיר עוצמתי ביותר המתריס נגד הפוליטיקאים שהוציאו את אמריקה למלחמת ויאטנם המיותרת, ואת אותו טקסט ניתן לשייך לכ"כ הרבה מלחמות....גם למלחמת לבנון השניה וגם למחמת המפרץ השניה, וגם לראשונה ולכ"כ הרבה מלחמות יותרות אחרות. בכל אופן אצל דילן ההתרסה היא כ"כ חזרה ועוצמתית, אין להשוות את הטקטס של אדי לזה של דילן, אבל בהחלט אני רואה השפעה משם על השיר הזה (פה אדי עושה את זה בקטנה, בכמה שורות). אני אוהבת את השיר הזה שהוא לכאורה קופצני וכיפי ועם זאת המסר שלו כ"כ עוצמתי וחזק - ניגוד שיוצר איזה אבסורד, אולי אלגוריה למצב האבסורדי שבו מעצמה כמו ארה"ב יוצאת למלחמה כדי לכאורה לסדר את העניינים בעירק.... אני מסכימה איתו לחלוטין וברוח הימים האלה כ"כ מתחבר לי למלחמת לבנון השניה - הפוליטיקאים שלנו (=שלושת הליצנים) חותמים על צ'קים ש - 160 חיילים ואזרחים פרעו עבורם. אז המלחמה אולי לא היתה מיותרת אבל נוהלה בכזו חובבנות שגבתה מחיר מאוד גבוה, ומי שיושב במגדל השן לעולם לא ישלם את המחיר שמשלם החייל בשטח. אני לא חושבת שהם סתם פנאטים שמאלניים, אני חושבת שהם מרגישים שמחובתם למחות על דברים שקורים סביבם ולא להתעלם וליצור רק שירים על אהבה. יש להם כח רב כמוזיקאים להעביר מסר, וזה חשוב שיעשו את זה ולזו זכותם (אם כי בטח לא הייתי חושבת ככה אם הם היו מטיפים בעד המלחמה....) בכלל האלבום חדש בעיני - מופתי. לא קל לעיכול אבל לא פחות ממושלם. אני מחכה לראות עוד 5-6 שנים כשיסתכלו עליו אחורה איך ימקמו אותו, בעיני הוא אחד המשמעותיים ביותר של הלהקה, בעיקר מבחינה מוזיקלית וגם מבחינת המסר. שיר לפינה הבאה: Off he goes (אתם יודעים על מי אדי כתב את השיר?)

one pearl

New member
אני לא יכולה שלהסכים איתך

בנושא של מלחמה לבנון (השניה): 1. אי אפשר לערוך השוואה בין מלחמת עירק למלחמת לבנון, המניעים של ארה"ב היו כלכלים, של ישראל- קיומיים. אם אני לא טועה, כמה אנשים גם מהפורום הזה הרגישו על בשרם את המלחמה. לאנשים רבים בארץ הייתה סכנה קיומית. 2. הפוליטקאים הישראלים חטפו מכה כל כך קשה (בעיקר בגלל התקשורת שלנו, שהיא בכלל בדברת שטויות כל הזמן-כמו הפסדו במלחמה שבעצמם, אם הא"ום ישלח חיילים לגבול והחיילים החטופים ישוחררו, ניצחנו בה בגדול- ובעצם אפשר לקרוא לה תקשורת עויינת) ואין הרבה סיכוי שהם יעלו לשלטון שוב, אם לא יעופו בקרוב מאוד. הם לא יושבים במגדל שין!! אנחנו לא שווה ארצות הברית!

Wine

New member
אז לא הבנת את כוונתי

לא טענתי שמלחמת לבנון השניה היא כמו מלחמת המפרץ השניה, אלא שניתן לשייך את הטקסט לכ"כ הרבה מלחמות שנהרגו בהם חיילים באופן מיותר לחלוטין. כפי שכתבתי, לנו זו היתה מלחמה מחוסר ברירה, לא מלחמה שיזמנו, אבל היא נוהלה בכזו חובבנות שגרמה למוות מיותר של עשרות חיילים ואזרחים. בלי להכנס יותר מדי לפוליטיקה, אם הממשלה שלנו לא הייתה כ"כ הססנית ואם היה לנו בשלטון איש צבא אחד רציני, בטחוניסט (מישהו אמר מופז?) היינו כותשים אותם תוך שבוע והצפון לא היה סופג קטיושות על גבי קטיושות, והחיילים שלנו לא היו צועדים בלבנון כמו ברווזים במטווח. וכן, הם כן יושבים במגדל שן לדעתי. הם מנותקים ממה שקורה בעם ובצבא. די פוליטיקה, שונאת להתדיין על זה בפורומים.

משהו שקצת לא קשור לדיון...

את חכמה

הוד11

New member
שיר עם כתיבה יוצאת מהכלל

נוקבת ישירה ובוטה כמו שאדי יודע לעשות תמיד. אדי מוחה על כך שבוש ששולח חיילים צעירים להילחם בעיראק ואפגניסטן הוא בעצם שולח אותם למותם. אדי מוחה כגד המדיניות הזו ומתאר זאת בכך שאיך שהוא קם בבוקר הוא רואה פנים צעירות מופיעות כמודעת אבל, הבחורים הצעירים הפכו ללא יותר ממודעה בעיתון, סטטיסטיקת המלחמה שבוש מנהל. אדי לא מרוצה מכך שהעולם נוהג כמו אמריקה, וטוען שהעולם בעצם הולך כצאן לטבח של עצמו, להתאבדות כלל עולמית. ישנה דרך אחרת, אומר אדי, דרכו של השלום, של ההידברות, כל זאת כדי למנוע עוד הרג ועוד מודעות אבל בעיתון. שיר חזק מאוד שהמילים משרתות את המסר שלו.

J92

New member
מארד!~

כתבתי תגובה כל כך גדולה ונחמדת והכול נמחק! אז בקצרה: אדי טוען שבוש שולח אותם למותם, אבל בעיקרון זה לא כך,הצבא באמריקה זה בחירה,לא כמו בארץ,החבר'ה שם בוחרים אם להתגייס לצבא..ועם בחירה הזו ידוע להם על הסכנות שיש בזה. ובכלל..לפי דעתי העולם(כרגע לפחות אני מדברת על ישראל)לפי דעתי לא הולך כצאן לטבח,היינו זקוקים לעזרה של אמריקה,בין אם זה הכוח אדם שלהם,ובין אם זה השכתובים. "דרך השלום" הוא אומר,אם הוא היה יודע כמה פעמים ניסנו, מקווה שאדי לא יחווה על בשר ארצו מה שאנחנו חווים יום יום. מה אתם חושבים על השיר החדש?שיר נחמד מאוד,מסכימה עם wine בקשר לעניין שזה שיר קופצני,והמסר הפוך. מסכימים איתו?חלק וחלק,הלוואי שזה היה כל כך פשוט כמו בשירים שלו להשכין שלום. מהי הדרך האחרת, אם קיימת כזו?לשקט?בחיי שאני לא יודעת. אולי הבנתם את השיר אחרת? אני פתוחה לפרשנויות...את חמודה :) מה דעתכם בכלל על האלבום החדש?לא יצא לי לשמוע את כולו,אבל מה שכן,נהנתי מכל רגע. שבוע נעים,אני מחר בכנרת להלהלהה

brass monkey

New member
הדרך לשקט:

לבנות חומה ביניינו לערבים, להכניס את הצבא לצד השני ולשמור ש על הערבים, ולהרוג כמה שיותר...(מחבלים...ברור...).. לא מאמינים? רוצים הוכחה? שימו לב שבזמן המלחמה המקום הכי בטוח היה... יהודה ושומרון! (כי שם עושים את זה...) לא מאמינים לי? תבדקו, אבל אל תבלבלו ת'שכל לפני... רק תדעו שזה הפתרון בהנחה שלא נצליח לגרש אותם ימ"ש...כי אם אפשר, טרנספר הוא פתרון טוב יותר! רק שילכו לכל הרוחות! נב- לכל אלה שאומרים "אין פתרון צבאי", אני מנצל את ההזדמנות ואומר: "אין פתרון מדיני!!!" א. בגלל שהפלשתינים הם לא מדינה! אז איך אפשר לעשות הסכם מ-ד-י-נ-י אם אין להם מדינה?!?! ב. כי הם ערבים שרוצים לחסל אותנו. כן! כולם(הרוב הכולל), לא מאמינים? נראה אותכם הולכים לכפר ערבי ויוצאים בחיים...הרי הם "חפים מפשע"! ג. רק עם הצבא היה לנו שקט. זהו. זהו פוליטיקה להיום. בע"ה, אולמרט יעוף, פרץ יעוף - וואו, איזו שמחה... אני רק מקווה שלא יתפוס את המקום משהו גרוע יותר...

cold metal ass

New member
למה לי פוליטיקה עכשיו ?

מצטערת הייתי חייבת להגיד את זה . עזבו אתכם שטיות , אחים שלי , גילו שפלוטו זה לא כוכב לכת , זה הרבבבבהההה יותר חשוב לא ?

הוד11

New member
מזתומרת הוא לא כוכב לכת

ואכן זה יותר חשוב מפוליטיקה, כבר נשבר לי מפוליטיקה ומלחמה וכל החרא הזה, תנו לשמוע פרל ג'אם!!!!

brass monkey

New member
חוסר איכפתיות מגעיל לחלוטין....

לדעתי זו ממש קטנות, ומראה את זה שעוד לא התבגרתם... אתם חיים בסוג של בועה, וכשהמציאות קשה - אתם לא מסתכלים החוצה. זו ממש בושה. הייתי מתבייש לומר כזה דבר אם הייתי ככה. כרגע זה מה שחסר לעם ישראל, אנשים שאיכפת להם. אנשים שיחזרו בתשובה. משיח, שיציל את עם ישראל...אני לא מחכה לו, כי הוא לא יגיע אם לא נעשה כלום. אני אעשה מה שביכולתי להביא אותו, להראות לאנשים אמת... וממש לדעתי, אם הערבים ימח שמם וזכרם, היו משתלטים על עם ישראל, רוצחים את משפחותם של היהודים(כמו שהם רוצים לעשות ימח שמם) - לאן הייתם בורחים? הבועה היתה מתפוצצת. יש מספיק אנשים שיכולים לשמוע פרל ג'ם ולעשות מוזיקה יותר טובה מהם. ושלא תבינו לא נכון- אם יש משהו שאנ אוהב זה מוזיקה וזהו. לא מבלה עם חברים- רק מוזיקה... אבל אני יודע מה נכון ומה לא! ותתחילו להתעורר יש מציאות מחוץ לבועה הזאת....חסרים אנשים שאיכפת להם מהמדינה! שלא איכפת להם רק מעצמם כמו אולמרט, פרץ, שרון, וכו'.... לעזאזל... איפה נוער הגבהות נעלם?? אה?? הלוואי והיינו עכשיו נוער גבהות... איך אתם שומעים על הנרצחים והחטופים, על תאונות הדרכים, על כל דבר... על הממשלה המלוכלכת, הכל! ובורחים למוזיקה?!?! זה לא נתפס...

one pearl

New member
אמממ

ושוב אני נדהמת שכשאני מבינה שאני מסכימה איתך פסקה שלמה (הראשונה..) אנחנו נמצאים אומנם בפורום של פרל גאם, אבל מה הם באמת מנסים לייצג הלהקה הזו? אני לא רואה אותם כמו וסטליף ודומהים שכל המטרה שלהם זה לייצר מוסיקה (גרועה ככל הניתן) ותו לא. הם באים ליצר מסר, המוסיקה שלהם היא אהובה עליי כל כך בגלל שהיא אומרת משהו. כל מי ששמע את no way ושירים רבים נוספים, יכול להבין למה אני מתכוונת. גם ב World Wide Suicide מדברים פרל גאם על תופעת האדישות. והדרך האחרת שאדי מחפש, היא לפי דעתי זה להפסיק להיות אדישים. כן! זה פורום של פרל גאם, אני יודעת, אבל זה פורום של אנשים ישראלים שגרים בארץ ישראל שנמצאת במצב פוליטי מסויים, וכן מותר לדעתי לדון בנושאים האלו. אם לא בשם המדינה שלנו, אז בשם פרל גאם...

cold metal ass

New member
../images/Emo179.gif

את אומרת את זה כאילו הפורום הזה מוכרב מאנשים רדודים שכול החיים שלהם סובבים סביב פרל ג'אם . אנחנו חיים במדינה הזאת ואנחנו צריכים לדבר על זה , אם זה בפורום או עם חברים אבל זה נושא שצריך לדון בו .

הוד11

New member
מבקש לקטוע את השרשור פה

יש מספיק פורומים של פוליטיקה בהם אפשר להביע דעה פה זה פורום מוזיקה ואני מבקש להפסיק את השרשור הלא מועיל הזה ולהימנע משרשורים כאלה בעתיד

brass monkey

New member
אני חושב

שזו עוד יותר בושה שמנהל הפורום גם מבקש להפסיק וויכוח... ועוד כש one pearl קישרה את הנושא לפרל ג'ם... תגיד לי מה גורם לך להרגיש כל כך רע בזה ששירשור אחד פעם ב... לא מדבר על פרל ג'ם? הרי בד"כ אנשים מבלבלים את השכל על שטויות... אני מקווה שאם אני אכתוב פה דברים שקשורים לפרשת שבוע לא תאמר לי אותו דבר... שים לב לאן נגררת...שטויות וזבל מותר לדבר, קללות מותר, אבל לדבר על כמה רע לעם היהודי, להחזיר אנשים בתשובה, ללמוד מטעויות עבר וכו'...אסור? לדעתי זו בושה. תאמר לי מה אתה חושב. (למרות שזה נשמע ככה, לא כתבתי בשביל לפגוע בך, כתבתי בשביל להאיר את עיניך בדבר...כי קרני אמר לי שאתה אדם טוב
)

למעלה