פינת ניתוח שירים! והפעם: Betterman

one pearl

New member
פינת ניתוח שירים! והפעם: Betterman

(טוב, זו הפעם הראשונה... אז סלחו לי מראש...) Better Man גבר טוב יותר waitin', watchin' the clock, it's four o'clock, it's got to stop tell him, take no more, she practices her speech as he opens the door, she rolls over... pretends to sleep as he looks her over מחכה, מביטה בשעון השעה כבר ארבע, זה חייב להפסק, להגיד לו, לא תסבול יותר היא מתרגלת את הדיבור שלה כשהוא פותח את הדלת, היא מתגלגלת לצד השני מעמידה פני ישנה כשהוא מביט בה. she lies and says she's in love with him, can't find a better man... she dreams in color, she dreams in red, can't find a better man... can't find a better man can't find a better man ohh... היא משקרת (שוכבת) ואומרת שהיא מאוהבת בו, לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... היא חולמת בצבע, חולמת באדום, לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... talkin' to herself, there's no one else who needs to know... she tells herself, oh... memories back when she was bold and strong and waiting for the world to come along... swears she knew it, now she swears he's gone מדברת לעצמה, אין איש אחר שצריך לדעת, היא אומרת לעצמה. זיכרונות מהעבר חוזרים, כשהיא הייתה אמיצה וחזקה וחיכתה לעולם לבוא אחריה נשבעת שידעה את זה, עכשיו מקללת שהוא הלך. she lies and says she still loves him, can't find a better man... she dreams in color, she dreams in red, can't find a better man... can't find a better man, can't find a better man yeah... היא משקרת (שוכבת) ואומרת שהיא מאוהבת בו, לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... היא חולמת בצבע, חולמת באדום, לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... she loved him, yeah... she don't want to leave this way she feeds him, yeah... that's why she'll be back again היא אהבה אותו, היא לא רוצה לעזוב בצורה הזאת, היא מאכילה אותו, זה למה היא תחזור שוב can't find a better...man... לא יכולה למצוא גבר טוב יותר... בחרתי להתחיל את הפינה דווקא בשיר הזה, שיר מאוד חזק מצד אחד, אבל מצד שני הקלפים בו די פרוסים על השולחן, ובניגוד להרבה שירים של פרל גאם, אפשר לראות בו תמונה מלאה של אירוע מסוים, וחיים מסוימים. השיר הזה לדעתי, מדבר בעצם על התמודדות. אישה שבעלה חוזר בשעה 4 בבוקר, לא ברור ממה, אבל אנשים שחוזרים בשעה ארבע בבוקר זה בדרך כלל לא בעקבות משהו טוב (הימורים, מאהבות וכדומה...) ולמרות שהיא כבר החליטה שזהו, היא עכשיו תעזוב אותו היא פשוט לא מסוגלת. אין לה מספיק אומץ, היא כבר התרגלה למצב הקיים. ההתמודדות שלה, זה להישאר איתו. היא משקרת לו, אבל גם לעצמה כשהיא אומרת שהיא אוהבת אותו. אבל בבית האחרון, היא כאילו מבינה את האמת: היא אהבה אותו (פעם), והיא לא רוצה לעזוב בצורה הזו (זה תרוץ די ידוע, של אנשים שתרגלו לדבר מסוים שהוא לא בהכרח טוב ואהוב עליהם- אפילו אפשר להקביל לעישון סיגריה- לא רוצה להפסיק לעשן עכשיו, יש לי עוד פאקט שלם בבית, אני אסיים אותו ואז אתחיל בגמילה...האישה כבר התרגלה לחיות איתו והיא פוחדת שלבד היא לא תיהיה שווה כלום, והיא לא תצליח להיות.) היא מאכילה אותו (כמה אנשים כבר אמרו לי שזה תינוק או משהוא, אבל אני חושבת שזה עוד חלק מההתרגלות לחוסר רצון הקיים באדם לעזוב את ההרגל: "מי יאכיל אותו (בעלה" אם אני לא אהיה שם) גם אם היא כבר לא מאוהבת בו יותר, אחרי הרבה שנים ביחד נוצר קשר מסוים והיא מרגישה אחריות כלפיו...) זה למה היא תחזור שוב. השיר מתחיל במוסיקה עצובה וחלשה, אבל מהר מאוד הופכת לשמחה ו"קופצנית" יותר. בפזמון מצוין שהיא מדמיין בצבעים, ובאדום (שמחה, כוח, אומץ-מה שאדום מסמל), כנראה בניגוד ממה שמצופה מאישה שכזאת, שאמורה לחלום בשחור, כי אין לה כבר לאן להמשיך. אני רואה בשני הדברים האלו (המוסיקה, הצבעים) דבר אחד בעצם, מסמל אופטימיות ותקווה, וכמה שנורא וקשה, בסוף יהיה בסדר והיא תתגבר. וזה ממש אחד הדברים שעושה את השיר חזק כל כך. (במקרה ומישהו הגיע עד לכאן...) אז, מה אתם חושבים על השיר הזה? במה הוא נגע בכם? יש לכם פרשנות אחרת לשיר? מתי הייתה הפעם הראשונה ששמעתם אותו? אדי לחש לכם בחלום את המשמעות האמיתית של השיר? והרבה תגובות נוספות (שנוגעות לשיר כמובן) יתקבלו בברכה... תהנו!

one pearl

New member
מי ביקש תווים לשירים ולא קיבל?!

יש אתר מעולה, given to wail שיש בו הרבה יותר מסתם תויים מוצלחים של פרל גאם. www.giventowail.com לדעתי יש שם את כל התויים/אקורדים שאתפ מחפשים של פרל גאם...

הוד11

New member
אוו עלתה הפינה של הניתוחים

הפינה לשמחתי נפתחה באחד השירים החזקים והמרגשים של פרל ג'אם. אדי הקדיש את השיר הזה ל"בנזונה שהרס לאימא שלי את החיים" כלומר אביו החורג. והשיר אכן מובא דרך נקודת מבטה של האישה בסיפור הזה. אני מסכים עם ONE PEARL שהקלפים בשיר הזה די פרוסים על השולחן והשיר הוא פחות רמזים ויותר סיפור. האישה מחכה לבעלה שיחזור עד ארבע בבוקר, היא כבר מתכננת מה היא הולכת להגיד לו, שזה חייב להיפסק והוא צריך לחזור מוקדם יותר אבל שהוא חוזר לבסוף היא מפחדת ומעדיפה להעמיד פני ישנה ולא להתמודד איתו, דבר שמעיד על חולשה שלה מולו ואולי על יחס מפחיד שהוא משרה על הבית. שימו לב שכאשר היא מעמידה פני ישנה היא גם בעצם "מעלימה עין" מהמתרחש. הבית השני הוא המחשבות שלה לבין עצמה, איםך שפעם היא לא הייתה האישיות החלשה והמתרפסת שהיא היום אלא צעירה יפה וחזקה, איך היא קראה לעולם לבוא אחריה, כלומר הנהיגה ולא הונהגה אבל זה לא קרה, העולם לא בא אחריה והיא נשארה מאחורה. "היא משקרת שהיא אומרת שהיא אוהבת אותו לא יכולה למצוא גבר טוב יותר" אולי הממשפט הכי יפה וכי נכון שאדי כתב. היא לא באמת אוהבת את בעלה היא פשוט לא מצליחה למצוא גבר טוב יותר אז היא מעמידה פנים. הבית האחרון מובא מנקודת מבטו של מישהו נייטרלי לפי דעתי (כנראה אדי) והאו מדבר על התלותיות שלה בבעלה, על כך שהיא מאכילה אותו וזו הסיבה שהיא תחזור תמיד אליו. יש בבית הזה אפילו מעט נימה של זלזול אבל השיר הוא דווקא חסר נימה כזאתי יותר הבנה ואמפטיה כלפי האישה הסובלת. בקיצור אחד השירים היפים של פרל ג'אם מבחינה טקסטואלית ובאלבום ויטאלוג'י הוא שני מבחינתי רק לLAST EXIT

one pearl

New member
יש לי רק תיקון אחד במה שאמרת

זה לא שהיא מצליחה למצוא גבר טוב יותר אז היא מעמידה פנים, אם היא היתה מנסה היא אולי היתה מוצאת. אבל היא לא מאמינה שהיא יכולה למצוא (במקרום לא יכולה). זה די חשוב לעיקרון של השיר.

הוד11

New member
ייתכן

ואולי דווקא אני צודק. זה מה שיפה בלפרש שירים, כל אחד מביא את הרעיון שלו

nothingman1

New member
כל הכבוד על ההשקעה!

ותודה רבה, כי לא ידעתי את הפירוש... מה אתם חושבים על השיר הזה? אני מאוד אוהב את הלחן ואת המעבר משקט ל"קופצני", ועכשיו שאני מבין אותו- גם ליריקה טובה
במה הוא נגע בכם? בכל מיני מקומות לא ראויים
יש לכם פרשנות אחרת לשיר? לא... מתי הייתה הפעם הראשונה ששמעתם אותו? לפני שנתיים אדי לחש לכם בחלום את המשמעות האמיתית של השיר? הוא אמר משהו על גמלים... נראה לי שהוא עבד עליי...

one pearl

New member
דבר ראשון תודה../images/Emo13.gif

אני שמחה מאוד להתחיל לעזור לאנשים להבין את הפרושים של השירים של פרל גאם, שרובם, דווקא בניגוד לשיר זה, מאוד לא ברורים. אני חושבת שכמעט כל דבר בשירים שלהם נילקח בחשבון וכמעט בכל השירים אפשר להרגיש בהתאמה של השיר למוזיקה שלו. שזה מקסים. אני מאמינה שבניתוח ותירגום שירים, לא משנה מה המשורר התכוון אלא מה שמבינים ממה שכתב, ולכן אני מאמינה שכמעט לכל שיר (אולי לזה קצת יותר קשה...) יש אין סוף פירושים, כמו אין סוף הקוראים שקוראים אותו (וכמו שאומרים לכל יהודי 3 דעות, אז זה משהו כמו 3 אין סופיים...חחח) ויהיה נחמד אם כל אחד ירגיש חופשי לכתוב את הפרוש שלו, ואיך שהוא רואה את השיר...וכמובן איך שהוא מרגיש. נתחיל עם הגמל?!

an li shem

New member
אחלה ניתוח :)

באמת השיר די ברור..אבל לא נורא הוא עדיין אומר הרבה והוא כל כך נכון..שיר ממש יפה, זה כל כך נכון שיש אנשים שעושים דברים מתוך הרגל וזה אחד הדברים הגרועים שעושים..כאילו מילא סיגריות אתה מכור וזה אבל פה אתה משקר לעצמך שאתה עדיין אוהב מישהו ואתה גם משקר לו וזה פוגע בשניכם..אני די בטוחה למשל שההורים שלי ביחד מתוך הרגל ולא ממש אהבה..אני לא רוצה שזה יקרה לי בחיים..למרות שזה בטוח כן..אי אפשר לאוהב מישהו כל ככככךך הרבה זמן..זה הופך להיות הרגל...קיצצצצצצצצררר אחלה עבודה..(עדן?)

one pearl

New member
תודה

כן, למי שלא יודע, שמי עדן... ואני מסכימה איתך כמעט בהכל, אבל אני עדיין רוצה להאמין שיש אהבה שהיא לנצח... מה לעשות, פאטתית שכמוני...

הוד11

New member
גם אני רוצה להאמין באהבה לנצח

אבל לצערי העולם מתכחש לכך

הוד11

New member
שמתי לב למשהו חשוב!!!!

אני רוצה שתשימו לב לרשימת השירים הבאה BETTER MAN, WHAY GO, SMALL TOWN. המשותף לכל השירים האלו זה שהם מדברים על חולשה של נשים. ב וואי גו מדבר על חולשה של נערה בו נאמר מיוחדת (ניתן לומר גם נערה בהפרעה) שלא יכולה להתמודד עם הממסד השמרני שמדכא אותה, סמול טאון (או בשמו המלא והיותר מפרט "נשים מבוגרות מאחורי המחוז בעיירה קטנה") מדבר על חולשה של אישה מבוגרת שחייה את כל חייה בעיירה קטנה (מונח מאוד שגור בתרבות האמרקאית שמתייחס לעיירות בנות 30000 איש לכל היותר שפזורות ברחבי מרכז ארצות הברית) ולקראת סוף ימיה מבינה שלא השיגה דבר בחייה, בטר מן כפי שראינו עוסק בחולשה של אישה מול בעלה. לפי דעתי זהו אינו צירוף מקרים, חולשתה של אימו של אדי וודר השפיעה עליו ליהיות יותר רגיש לחולשה של נשים ולכתוב עלז, התוצר הסופי זה כמה מהשירים היפים ביותר והחזקים ביותר של פרל ג'אם (סמול טאון לפיי דעתי השיר המרגש ביותר שלהם ואחד מהחמישייה הראשונה אצלי שלהם) מה דעתכם?

one pearl

New member
זה באמת מעניין,

לא חשבתי על זה אף פעם.... גם לדעתי סמול טאון הוא אחד החזקים שלהם... שיר ממש ממש מרגש... Hearts and thoughts they fade, fade away...

an li shem

New member
כל הכבוד על ההבחנה

לא הייתי חושבת על זה..נו אז בסוף ההתנהגות המחורבנת של אמא של אדי כן גרמה למשהו טוב

ובגלל זה גם

הוא פועל לזכויות הנשים ובין האגודות שהם תורמים להם יש גם אגודות פמיניסטיות ופרו-צ'ויס(בעד הפלה). מי שרוצה בקישור יש מאמר של אדי על הפלות וזכויות הנשים וגם במאמרים באתר הזה של פרל ג'ם הוא מדבר עוד על הנושא. {הוא אומר שם איזה משפט שאמרתי אותו כמעט בדיוק למורה שלי לפני כמה זמן כשדיברנו על זה- שלמי יש יותר זכויות לתינוק, יותר נכון לעובר שלא נולד או לאישה בוגרת עם מודעות רגשות ומחשבות או עובר שהוא בלי כל אלה(ואלה ההגדרות של בנאדם)?..}

הוד11

New member
../images/Emo45.gifצודק בכל מילה

בכלל ההתגייסות של פרל ג'אם למען מטרות שכאלה כמו שמירה על איכות הסביבה, מאבק בתאגידים ומעורבות בזכוייות האזרח מעוררות בי הערצה אליהם עוד יותר מהמוזיקה שלהם. אגב בנוגע להפלות ידעתם שבארצות הברית התנועה למען הפלות מצטטת את השיר וויפינג הרבה

cold metal ass

New member
אחד השירים הכי טובים שלהם

ללא ספק , אף פעם לא ידעתי שהוא נכתב על אמו של אדי, זה מצחיק כי כל השירים הטוביםנכתבו על טרגדיות אישיות , מה היינו עושים אם לאמנים שאנחנו אוהבים לא הייתה ילדות חרא ? אהה ? תגידו לי ? כשאני שומעת שיר בפעמים הראשונות אני אוהבת לקרוא את המילים(כמו כולכם אני משערת )וככה "להיכנס לעינינים" בעצם , אז כשקראתי את המילים לשיר רציתי רק להגיע לסוף ולראות מה קרה שם ז"א האם היא עזבה אותו או לא? והיא לא .. וזה כזה אמר לי שוואלה , הבחורה סובלת אבל עדיין נשארת איתו . זה לא הוגן . ואז קלטתי שכול העולם לא הוגן בעצם לא? טוב עזבו . קיצר אני חושבת שזו הברקה מצד פרל ג'אם . ובאמת הוא מתחיל מאוד איטי ורגוע וחושבים שזה עוד שיר אהבה ופתאום זה בא לך שזהו שלא , זה לא שיר אהבה זה שיר על בחורה שסובלת . בתכ'לס אני בספק אם לשיר הזה יהיו עוד פרשניות וזה לא כ"כ מתרים לשירים של פרל ג'אם , השיר הזה באמת ברור מאוד ומיד אפשר לדעת מה הם רצו ממך . פירוש מעולה , לא יכולתי להסביר זאת טוב יותר .

למעלה