פינת לימוד פולנית

הלינקה

New member
משך

שלום = דזיאן דוברי, Dzien dobry תודה = דזינקויה, Dzienkuje להתראות = דו וידזניה, Do widzenia סליחה = פשפרשם, Pszepraszam בבקשה = פרושה, Prosze

Lublinrocks

New member
תורמת ../images/Emo101.gif

את עשית עוגה הזאת לבד, נכון? כל חכבוד =
גועל נפש, גם קמצנית וגם לא יודעת לבשל. אח, אתה נראה כל כך בריא = שמנת.
לא הייתם צריכים =
יכולתם להביא מתנה יותר יפה. זה בסדר, לא צריך לבוא =
עוד שניה אני קופצת מחלון של בית שלי וזה יהיה בגללכם.
תנו לי לחשוב על זה, אני בטוחה שיש עוד כמה מונחים בפולנית בסיסית ששכחתי.

masorti

New member
שאלה לגבי Dzien dobry...

עד כמה שהבנתי, ניתן להשתמש בברכה זו (שפירושה המילולי הוא "יום טוב") רק מזריחת השמש ועד שקיעתה. האם בערב או בחצות הלילה אפשר לברך ב- Dzien dobry ?

הלינקה

New member
לא ולא

בערב מברכים = DOBRY WIECZOR בלילה מברכים = DOBA NOC (בדרך כלל כשהולכים)

kfirkl

New member
האם גם...

צ'שצ' האם גם שאני עולה לטיסה בשעה 24:00 ניתן לברך את הדיילת הנחמדה של לוט בדוברה וייצור? כפיר

הלינקה

New member
CZESC לקוח מהגה צבאית

ומשמש בין החברה. אדם תרבותי יגיד DO WIDZENIA = להתראות

kfirkl

New member
זה אני יודע אבל שאלתי לגבי דוברה

וייצור כי דוברה נוץ זה מוןזר לברך בטיסבת חצות? מה המומחים עונים?

הלינקה

New member
כשבאים בערב אומרים

DOBRY WIECZOR (גם כשזה ממש מאוחר) כשעוזבים - אומרים DOBRANOC שזה לילה טוב, או DOWIDZENIA = להתראות, ו-DZIENKUJE (תודה) יש גם שפה לא מילולית: הגבר בכניסה קד עם ראשו, ואישה בכפוף ברך.(
) אם הדיילת אומרת WITAM (מברכת) בחצות, אפשר לענות בקידת ראש וחיוך, וביציה לאמר: BYLO MI BARDZO PRZYJEMNIE. ולא בטוח שזה מעודכן. טיסה נעימה

meza

New member
../images/Emo22.gifהאמנם?

אני למדתי את הביטוי מהפרופסורים של סולידריות, אלה שדווקא התחמקו מהשירות הצבאי.

bLlOaVcEk

New member
Dzienkuje ../images/Emo24.gif

טופיק במיוחד בשבילי! איזה כבוד! תודה רבה. יקח לי קצת זמן לזכור את המילים האלה, אבל בטח תוך כדי נסיון להגות אותן, הן יחרטו במוחי.
בכל מקרה, לפי מה שאני מבינה (מנסה להבין
) פולנית דומה יותר לרוסית מאשר לגרמנית, לא? בנוגע לפולנית הבסיסית, חחח... אני חיה את זה כל יום. אמא שלי אמנם חצי פולניה, אבל היא מייצגת בכבוד את כל הסטיגמות שיש על פולנים! פעם כשהיו אומרים על האשה הפולניה את כל הדברים האלה: דאגנית, שום דבר לא מספק אותה וכו', הייתי מגנה עליהם, אבל עכשיו כל מה שיש לי לספק למי שאומר את זה זה הוכחות לכך שהוא צודק!

באיה

New member
פולנית לא מזכירה בשום דבר

את השפה הגרמנית. השפה הגרמנית היא ראש משפחת שפות שאליה שייכות עוד שפות כמו אנגלית, אוסטרית, שווייצרית ועוד..... פולנית שייכת לשפות הסלביות כגון צ'כית, רוסית, בולגרית ועוד.....

הלינקה

New member
יש בפולנית

כמה מילים זרות כמו קרטופלה (גרמנית) קפלוש (יוונית), דופה (צרפתית) ועוד. בביקורי בפולין ביקשתי מהמלצר קרטופלה כתוספת, והוא מיד תיקן אותי ל-ZIEMNIAKI הבנתי שכיום רגישים יותר לשפה נקיה.

למעלה