פינת התרגום השנון...

Death of Rats

New member
פינת התרגום השנון...

(מכיוון שקרניאלה, נדמה לי שזו הייתה היא, לא פותחת את זה יותר...) בכל אופן, בדרכי לסדר (נסיעה של שעתיים. מאוד משמים), ניסיתי לתרגם את Going Postal. התרגום הכי טוב שהצלחתי לחשוב עליו היה "דוור אחר" (בין האופציות: שלשול מכתבים). מישהו אשכרה חשב על דברים יותר נורמליים? ובכלל, תרגומים לדברים מוזרים אחרים (Hogfather, מישהו?)

אה...

אולי "ליל שמירת החזירים"? כפי שתמיד קראו לחג הזה בתרגום לעברית, הרי התרגום של "מורט" לעברית כבר הוכיח לנו שלא חייבים שזה יהיה קשור יותר מדי לשם באנגלית.

Rincewind

New member
לא לא לא

ליל שמירת החזירים זה Hogswatchnight, שמקביל לחג המולד. Hogfather הוא המקביל לסנטה קלאוס. אם כן, התרגום צריך להיות משחק מילים על סנטה. או משהו כזה.

אני יודע

קראתי את HOGFATHER ואני גם יודע את ההבדל בין HOGFATHER לHOGSWATCHNIGHT, אבל אפשר לקרוא לספר באותה מידה "ליל שמירת החזירים", אחרת מה? סנטה חזיר? החזיר האב? בעצם, בעיקרון, HOG זה חזיר בר, אבל לא נורא. כן, אז מה בקשר להוגפאת'ר? אני לא חושב שאפשר לתרגם את השם לעברית כך שזה ישמע טוב.

פנחסון

New member
נזכיר שוב שפירוש השם זה להתעצבן

להשתגע, להתחרפן. הדואר בא היום נשמע לי נחמד, בכלל שזה מוכר לכולנו מהשיר הידוע... דנו בזה בעבר דרך אגב, בדיוק בספר הזה...

Spirite

New member
כן, הדיאלוגים של היום פשוט תת רמה..

למעלה