פינת התכשיט

עטרה ב ט

New member
פינת התכשיט ../images/Emo13.gif

בגלל שאני עסוקה השבוע בעגילים מקסימים והם עוד לא מוכנים, אז הנה זוג עגילים קלטיים
. ותחזיקו לי אצבעות שהעגילים שלי יצאו יפים כמו שזה נראה מאמצע העבודה.

זה מאוד מאוד מעניין איך ש...

יש דברים שלא מתים, נראה שיוצר העגילים שאב קצת השראה מסגנון הארט נובו. אגב, האם יש סיכוי שליד התכשיטים היפיםתתני לנו קצת מידע? על היוצר, על הסגנון, כדי שנשכיל קצת...
אפרת

עטרה ב ט

New member
המממממממ............

את רוב התכשיטים אני מוצאת בחנויות וירטואליות. התכשיט הספציפי הזה הוא בסגנון הקלטי. זה אמנות של קשרים knots. הכל התחיל מקשרים לצרכים של בניה (בתים, נשק וכולי) ואני לא זוכרת אם דוקא הקשרים הקלטים שימשו לזה, אבל יש איפשהו באחת התרבויות בעולם קשרים ששימשו לתקשורת (כמו שפת צופן). הרשת מלאה באתרים שמראים כל מיני סוגי קשרים, משתמשים בהם היום לעיצוב וגם בתכשיטים יש להם נוכחות גבוהה. כבר משרשרת לפה דוגמאות של קשרים קלטיים מכל מיני סוגים.

עטרה ב ט

New member
הנה קשר קלטי בסגנון סקוטי

כידוע, הקלטים אלו הם הסקוטים האירים והוולשים.

עטרה ב ט

New member
והנה קישור לאתר שמראה איך עושים

את זה. הדף שאני מצרפת הוא מקרי, יש שם הפניות לעוד קשרים (כדאי, מראים שם איך הקשר נעשה וזה מאוד מגניב
).

DrorCh

New member
אני חושב שתשקלי לא לפרסם פה תכשיטים

התכשיטים שאת מפרסמת פה נורא יפים!! וניכר שהושקעו בהם עמל וכישורים אמנותיים. אבל אני מניח שאת לא כל כך בקיאה בחוקי הגנת זכויות היוצרים והמדגמים בארץ לפי אמנת פריז שישראל חתומה עליה לגבי ציור או פיסול אמנותי אין בעיה של פרסום היוצר האצמעי תמיד גם בעל זכויות היוצרים. אבל לגבי תכשיטים שנכנסים לקטגוריה של מגדמים (שיכולים להשמש גם לשכפול ולמכירה תעשייתית) חלים חוקים שונים על מנת שזכויות היוצרים יהיו שלך במקרה זה את חייבת לרשום אותם כמדגם במשרד המדגמים טרם פירסומם בארץ!! אם לא ביצעת את זה למשל לעגילים שבתמונה אני מבחינת החוק יכול לשכפל את העגילים למכירה תעשייתית לעשות עליהם הון תועפות מבלי שפגעתי בשום הפרה של זכות יוצרים הפרצה היחידה במקרה כזה שאת יכולה להישען עליו הוא שיצרת את התכשיטים למטרה אמנותית בלבד בלי שום כוונה לשכפל או למכור אפילו לא עגיל אחד גם עורכי הדין הטובים ביותר בעולם יתקשו להוכיח טיעון כזה אלא אם כן עברו לפחות שנתיים מאז שיצרת את התכשיט ובאמת לא עשית איתו שום שימוש של מכירה תעשייתית. זה פחות או יותר חוק המדגמים בארץ. אם את באמת יוצרת אותם מסיבות אמנותיות בלבד לשימושך העצמי בלבד לא למען שכפול תעשייתי נשמח מאוד להמשיך לראות את העבודות שלך :) הן מאוד יפות ומקצועיות!!

עטרה ב ט

New member
לא כל כך הבנתי ../images/Emo10.gif

רוב התכשיטים שאני מציגה פה הם תמונות מתוך חנויות של תכשיטים. דברים שמופיעים ברשת ואני פשוט מעתיקה אותם לפה בשבילכם...... והדברים שאני עושה? זה כמו הציורים שלכם...... סתם מראה דברים שעשיתי...... בינתיים היו פה רק שני דברים שאני לא ממש גאה בהם ואם מישהו ישכפל אותם....... נו, אני אהיה מאוד גאה
.

עטרה ב ט

New member
רגע, נדמה לי שהבנתי...........

טוב, אז יש לי שאלה........ אם ככה, מה מונע ממי שרואה תכשיטים שעשיתי עלי או בחנות להעתיק ? זה אומר שעל כל תכשיט שיוצרים צריך להוציא זכויות ?

למעלה