פינת השירים ,

EverMan

New member
פינת השירים ,

אני רוצה להתחיל מסורת שכל אחד ישים שיר שהוא אוהב, עם המילים שלו. ושיגיד למה הוא אוהב את השיר. והיום , פרחים בקנה של להקת חיל התותחנים : כשאביב נרדם , יעור בחיוורון בשדות האש ייתם , הקרב האחרון ובוקר נהדר , יזרח בי כעל ההר אז יעלה בזמר ורון. פזמון: השמש תדאך , בין עזה לרפיח ירח ילבין על פסגת החרמון פרחים בקנה , ובנות בצריח ישובו לעיר חיילים והמון. ילדה אחת קטנה , ובידה זרים לעיר הלבנה , תצא אז בשירים ולחייל נרגש תשים סביון בדש והשמיים כבר מעירים. פזמון: השמש תדאך בין עזה לרפיח ירח ילבין על פסגת החרמון פרחים בקנה ובנות בצריח ישובו לעיר חיילים והמון ! החיילים לעיר , יגיעו בעמל רב עם נערות ושיר , ועם פרחי זהב כל זה אשר אתמול , ידע מכאוב ושכול לא עוד ידע שלכת (לא-מבין-את-המילה). פזמון: השמש תדאך בין עזה לרפיח | ירח ילבין על פסגת החרמון | פרחים בקנה ובנות בצריח | X2 ישובו לעיר חיילים והמון !| ------------------------------------------------- סוף. אני אוהב את השיר הזה , כי הוא כל כך אוטופי , כל כך שמח. כל כך מראה את העתיד אליו אני רוצה להגיע. סוף למלחמות , שלום , חופש. החלום של כל אמא שהבן שלה לא ישרת בצבא ועלול למות. ומול זה פשוט יש לו קצב נהדר.

.המוסד

New member
אני בעד

גם לי יש שיר: מסיפון אוניה מתנודדת. הוא ירד אל רציף הנמל. וחכתה ברציף לו מולדת בדמות אוטו צבאי וסמל. היא את שמו בחותמת הטביעה, היא השליכה בגדיו אל השק. ושבועה נוראה היא השביעה לקולו של הגשם הדק. ונראהו זוחל, או כורע, או עומד עם צלחת בתור, ונדע: ללא בית ורע קר ללחום את מלחמת הדור עוד הארץ הזאת לא נתנה לו לא ידיד, לא פנה למקלט, לא שמחה מן האלף הללו. אשר לנו היה למתת. לא, כי רק את חייו, פליטי חרב הוא קבל על החוף מידה. אבל גם את חייו, אי-בערב, הוא השיב בנפלו בעדה. "אחד מן הגח"ל" נתן אלתרמן אני אוהב את השיר כי הוא מתאר מציאות קשה וכואבת, בניגוד לאוטופיסט מעליי, זה סיפור שקרה, ועוד יקרה

CANDY MAN

New member
תקראו בבקשה את המילים - שיר אמיתי!

חייל של מאה שערים \ שייגעצ גידלתי זקן ועכשיו אני דוס ואין יותר מה לפחד קניתי תפילין וגם אלוהים ואין יותר מה לפחד אני עושה את כל מה שכתוב בספרים, אני חייל של מאה שערים ויש לי כיפה כזאתי שחורה ויש לה רקמה מזהב ויש לי חולצה יפה לבנה לכל הימים של החג אני מכיר בע"פ את כל הפסוקים, אני חייל של מאה שערים אז נכון שלא עשיתי צבא ונכון שלא שילמתי מיסים ונכון שחוץ מלהתפלל לא עשיתי שום דבר בחיים אבל הדלקתי נרות ואכלתי מצות ואישתי לבושה בשמלות ארוכות אז אני יהודי אוי אוי אוי יהודי לא מזמן עברה בשכונה אחת עם בגדים קצרים אפילו כיסוי לא היה לראשה, ולמה הם לא מתחשבים? אני ירקתי עליה ישר בפנים, אני חייל של מאה שערים! אז נכון שלא עשיתי צבא ונכון שלא שילמתי מיסים ונכון שחוץ מלהתפלל לא עשיתי שום דבר בחיים אבל הדלקתי נרות ואכלתי מצות ואישתי לבושה בשמלות ארוכות אז אני יהודי! אוי אוי אוי יהודי אז לפני שתפרוץ פה מלחמת אחים בואו ונשב נלבן עניינים נקבל החלטות נחוקק גם חוקה אבל קודם... תחזרו בתשובה... אחד השירים היותר נכונים והיותר משקפי מציאות ששמעתי!

יש לי הרבה ציטוטים משירים

אני אתן לכם את:"הנוחות הפכה לשיכחון מרגיע" של משינה,שמתאר את המצב אליו הגיעו הישראלים היום. חוצמזה יש עוד משפט משיר של משינה שנמצא בציטוט. "האדמה בוכה" של מוקי. "אף אחד לא יעזוב פה"-שוטי הנבואה

gstav

New member
.....עורי עור

עורי עור/ אביב גפן האימה, האיבה, קולות המלחמה ושנאת אחים שבכל יום גוברת הזקנה, מביכה, הם מתים פה מבושה בקולם הם לא חשים ואת שותקת פזמון: עורי עור, עורי עור, מולדת אהובה כי אנחנו עייפים מאוד, זקוקים למנוחה עורי עור, עורי עור, מולדת אהובה פעם בחיים אנו חיים, תתני קצת אהבה אלימות, השפלה, גזענים לעלייה ועוד ילד שפוחד לחזור הבייתה האימה, האיבה, שירים של מלחמה ושנאת אחים שבכל יום גוברת עורי עור, עורי עור, מולדת אהובה כי אנחנו עייפים מאוד זקוקים למנוחה עורי עור, עורי עור, מולדת אהובה פעם בחיים אנו חיים, תתני קצת אהבה ותני לי את הכוח לאהוב אותך ממדינה קטנה לשמוח אך לפעמים קשה, לסלוח לך.. עורי עור, עורי עור מולדת אהובה כי אנחנו עייפים מאוד זקוקים למנוחה עורי עור עורי עור, מולדת אהובה פעם בחיים אנו חיים תתני קצת אהבה... זה שיר נורא עצוב, שנורא מתאים לאוירה של היום לדעתי.

TheHock

New member
טוב.... בחירה קשה...

זה לא השיר האהוב עלי - אבל יש לו הרבה משמעיות.... Is this the real life- Is this just fantasy- Caught in a landslide- No escape from reality- Open your eyes Look up to the skies and see- I´m just a poor boy,I need no sympathy- Because I´m easy come,easy go, A little high,little low, Anyway the wind blows,doesn´t really matter to me, To me Mama,just killed a man, Put a gun against his head, Pulled my trigger,now he´s dead, Mama,life had just begun, But now I´ve gone and thrown it all away- Mama ooo, Didn´t mean to make you cry- If I´m not back again this time tomorrow- Carry on,carry on,as if nothing really matters- Too late,my time has come, Sends shivers down my spine- Body´s aching all the time, Goodbye everybody-I´ve got to go- Gotta leave you all behind and face the truth- Mama ooo- (any way the wind blows) I don´t want to die, I sometimes wish I´d never been born at all- I see a little silhouetto of a man, Scaramouche,scaramouche will you do the Fandango- Thunderbolt and lightning-very very frightening me- Galileo,Galileo, Galileo Galileo Galileo figaro-Magnifico- But I´m just a poor boy and nobody loves me- He´s just a poor boy from a poor family- Spare him his life from this monstrosity- Easy come easy go-,will you let me go- Bismillah! No-,we will not let you go-let him go- Bismillah! We will not let you go-let him go Bismillah! We will not let you go-let me go Will not let you go-let me go Will not let you go let me go No,no,no,no,no,no,no- Mama mia,mama mia,mama mia let me go- Beelzebub has a devil put aside for me,for me,for me- So you think you can stone me and spit in my eye- So you think you can love me and leave me to die- Oh baby-Can´t do this to me baby- Just gotta get out-just gotta get right outta here- Nothing really matters, Anyone can see, Nothing really matters-,nothing really matters to me, Any way the wind blows....

Pacha

New member
גבעת התחמושת

"היה אז בוקר היום השני למלחמה בירושלים. האופק החוויר במזרח. היינו העיצומו של הקרב על גבעת התחמושת. לחמנו שם זה שלוש שעות. התנהל קרב עקשני. קטלני. הירדנים נלחמו בעקשנות. זה היה יעד מבוצר בצורה בלתי רגילה. בשלב מסוים של המלחמה נשארו לידי ארבעה חיילים בלבד. עלינו לשם בכוח של שתי פלוגות. לא ידעתי היכן האחרים כיון שהקשר עם דודיק המ"פ ניתק כבר בתחילת הקרב. באותו רגע חשבתי שכולם נהרגו". בשתים, שתים ושלושים נכנסנו דרך הטרשים. לשדה האש והמוקשים של גבעת התחמושת. עמוד השחר עוד לא קם חצי פלוגה שכבה בדם. אך אנו כבר היינו שם בגבעת התחמושת. מול בונקרים מבוצרים ומרגמות מאה עשרים. מאה וכמה בחורים על גבעת התחמושת. בין הגדרות והמוקשים השארנו רק את החובשים. ורצנו אבודי חושים אל גבעת התחמושת. "באותו רגע נזרק רימון מבחוץ. בנס לא נפגענו. חששתי שהירדנים יזרקו רימונים נוספים. מישהו היה צריך לרוץ למעלה ולהשגיח. לא היה לי זמן לשאול מי מתנדב. שלחתי את איתן. איתן לא היסס לרגע. עלה למעלה והתחיל להפעיל את המקלעון. לפעמים היה עובר אותי והייתי צריך לצעוק לו שיישאר בקו שלי. ככה עברנו איזה שלושים מטר. איתן היה מחפה מלמעלה ואנחנו טיהרנו את הבונקרים מבפנים,עד שנפגע בראשו ונפל פנימה". ירדנו אל התעלות אל הכוכים והמסלות. ואל המות במחילות של גבעת התחמושת. מי שנפל נסחב אחור שלא יפריע לעבור. עד שנפל הבא בתור על גבעת התחמושת. ואיש אי אנה לא שאל מי שהלך ראשון נפל. צריך היה הרבה מזל על גבעת התחמושת. אולי היינו אריות אך מי שעוד רצה לחיות. אסור היה לו להיות על גבעת התחמושת. "החלטנו לנסות לפוצץ את הבונקר שלהם בבזוקה. הבזוקה עשתה כמה שריטות לבטון. החלטנו לנסות בחומר נפץ. חיכתי מעליהם עד שחזר הבחור עם חומר הנפץ. הוא היה זורק לי חבילות חבילות, ואני הייתי מניח את החבילות אחת אחת בפתח הבונקר שלהם. להם היתה שיטה: קודם זרקו רימוןף אחר כך ירו צרור, אחר כך נחו. אז, בין צרור לרימון, הייתי ניגש לפתח הבונקר שלהם ושם את חומר הנפץ. הפעלתי את חומר הנפץ והתרחקתי כמה שיכולתי, היו לי ארבעה מטר לתמרן, כי גם מאחורי היו לגיונרים. אני לא יודע למה קיבלתי צל"ש. בסך הכל רציתי להגיע הביתה בשלום". בשבע, שבע ועשרים אל בית הספר לשוטרים. אספנו את כל הנשארים מגבעת התחמושת. חזרנו אל העיר שבעה עשן עלה מן הגבעה. השמש במזרח גבהה על גבעת התחמושת. עשן עלה מן הגבעה השמש במזרח גבהה. חזרנו אל העיר שבעה מגבעת התחמושת. על בונקרים מבוצרים ועל אחינו הגברים. שנשארו שם בני עשרים על גבעת התחמושת. הממ זה אולי השיר הכי אהוב עלי. זה שיר נורא עצוב בניגוד למה שאנשים עושים ממנו (המוזיקה מקפיצה :) תמיד שאני שומע את השיר יש מין רגש גאווה כזה פשוט אני רוצה להיות צנחן!

זה באמת מעביר צמרמורת...

כשאני שרה אותו הקול שלי משתנה, וחברה שלי טוענת שגם ההבעה שיש לי על הפרצוף באותו רגע מזכירה חייל מסתער איכשהו... אבל אני תמיד נראית ככה...

.המוסד

New member
יש לי שיר ממש טוב, חובה לקרוא

וחבל שלא קראתם את הישר הראשון שלי, הוא היה ממש יפה "ארץ ערבית"- נתן אלתרמן, קריאה בדיקלום קליל ====================================================================== לילה צח. אילנות מניעים את נופם בלחישה אורירית. ממרום כוכבי ליל ערביים נוצצים עלי ארץ ערבית. נוצצים כוכבי ליל במצמוץ וזורעים את אורם הרעוד על העיר השוקטת אל קודס שחנה בה המלך דאוד. ומשם הם צופים ורואים את העיר אל חליל ממרחק. עיר קברו של האב אברהים, אברהים שהוליד את אסחק. ומשם קו אורם השנון אץ לצבע בזהב אורו את מימי הנהר אל ארדן שיעקוב במקלו עברו. לילה צח. ברמיזה אורירית נוצצים כוכבי ליל כחק על הריה של ארץ ערבית אשר מוסה ראה מרחוק.

אז אם זו פינה

יש לי הרבה שירים שאני אוהבת ואם זו פינה אז שיר אחד שעלה לי הרבה השבוע במיוחד בסוף השבוע בגלל כל הפיגועים, זה שיר על אחד מהרוגי אסון המסוקים והמשפחה שלו הוציאה דיסק עם שירים עליו ועל חברים שלו: גילי בחלום הופעת עם חיוך של שמחה כאילו כלום לה היה לא נברא בכל כוחי ניסיתי לאחוז רק בך ושוב בתעוררתי עם אותה הרגשה האם זה נכון שלמעלה טוב יותר כי אם כן עזור לי לא להישבר המצב הזה נמאס לי, כ"כ מסובך ואיך שלא אספור יחסר לי אח. גילי לא הותרת עקבות, הותרת רק דמעות גילי בשמך אני קורא וגילי לא עונה... אם שמיים היו יכולים לבכות הם היו מורידים מבול של דמעות צמרות העצים היו נושרות הפרחים נובלים ציפורים שותקות מחזות עצובים על אח יקר שנקטעו נעוריו בליל חורף קר הלב מתכווף נמחץ מדמעות הפנים למראית עין מחייכות גילי לא הותרת עקבות, הותרת רק דמעות גילי בשמך אני קורא וגילי לא עונה...

שיר שמאוד עושה לי את זה../images/Emo94.gif

ללא ספק "הרעות" של חיים גורי. מי שבאמת יושב על המשמעות של השיר,יתחבר בו לכל מילה. וחוצמז´ה כל השירים של הלהקות הצבאיות עושים לי את זה (חס וחלילה שלא יתקבל רושם לא נכון-אני לא הולך לשם!!!!!!). שירים נוספים: בלדה לחובש,גבעת התחמושת,מלכות החרמון,פרחים בקנה,הסלע האדום,המנוני החטיבות (גולני,גבעתי,שריון,צנחנים ) ו...שלמה ארצי! ענבר,כל הכבוד על היוזמה המבורכת. אתה רואה שאתה רוצה אתה יכול
נ.ב: יכול להיות שפישלתי במילה אחת או שתיים. אין צורך להרוג על זה,לא כ"א הוא שירון מהלך!!! הרעות/חיים גורי על הנגב יורד ליל הסתיו ומצית כוכבים חרש -חרש עת הרוח עובר על הסף עננים מהלכים על הדרך כבר שנה. לא הרגשנו כמעט איך עברו הזמנים בשדותינו כבר שנה ונותרנו מעט מה רבים שאינם כבר בינינו אך נזכור את כולם- את יפי הבלורית והתואר כי רעות שכזאת לעולם לא תיתן את ליבנו לשכוח אהבה מקודשת בדם התשובי בינינו לפרוח הרעות נשאונוך בלי מילים אפורה,עקשנית ושותקת מלילות האימה הגדולים את נותרת בהירה ודולקת הרעות כנערייך כולם, שוב בשמך נחייך נלכה כי רעים שנפלו על חרבם את חייך הותירו לזכר ונזכור את כולם את יפי הבלורית והתואר כי רעות שכזו,לעולם לא תיתן את ליבנו לשכוח אהבה מקודשת בדם התשובי בינינו לפרוח.

והנה המילים של....

(לאלה שלא מכירים) בלדה לחובש הם התקדמו לאט הכל היה רגוע מנגד הנהר וגומא מרשרש. פתאום רעם ברק אחד צעק פצוע- אני כבר בא ענה לו החובש. עלינו על מוקש- צעק אז הפצוע אני כאן לצידך- ענה לו החובש ברד של אש ניתז ברד כבד קטוע מעבר לנהר לגומא הרוחש. השאיר אותי כאן-ביקש אז הפצוע. "עזוב שטויות"- ענה לו החובש. תציל את עצמך- ביקש אז הפצוע אני נשאר איתך ענה לו החובש והם נותרו שניהם והשדה פתוח, והם נותרו שניהם והם גלויים לאש. אנחנו אבודים מילמל אז הפצוע. אחוז בי טוב ענה לו החובש. נפצעת גם אתה מילמל אז הפצוע עזוב זה לא נורא-ענה לו החובש האש כבדה, כבדה קשה קשה לנוע רק לא להתייאש, רק לא להתייאש אזכור אותך תמיד נשבע אז הפצוע רק לא ליפול -מילמל אז החובש. שלך עד יום מותך נשבע אז הפצוע היום הוא יום מותי ענה לו החובש. פתאום ענן אבק פתאום עלתה הרוח וצל על הקרקע והוא קרב כמו אש. ניצלנו- הם באים ייבב אז הפצוע, אך לא שמע מילה מהחובש. אחי, אחי שלי- ייבב אז הפצוע מעבר לנהר הגומא מרשרש. אחי ,אחי שלי אחי ,אחי שלי.

metal_slug

New member
אה, הנה, אחד האהובים עלי...

Marilyn Manson - The last day on earth Yesterday was a million years ago In all my past lives I played an asshole Now I found you, it´s almost too late And this earth seems obliviating We are trembling in our crutches High and dead our skin is glass I´m so empty here without I crack and split my xerox hands I know it´s the last day on earth We´ll be together while the planet dies I know it´s the last day on earth We´ll never say goodbye The dogs slaughter each other softly Love burns it´s casualties We are damaged provider modules Spill the seeds at our children´s feet I´m so empty here without you I know they want me dead I know it´s the last day on earth (chorus repeat)

Johnny the Doe

New member
תותים / אתניX

אני מוסיף תגובה רק בגלל שהשיר מאוד רלוונטי ושאני מעריץ של אתניX מילים: הקור שבגנך מול החום שבגני הבונקר לשמאלך מול הפגז שבידי הרימון שלך לא פרי והוא מוכן אצלך ביד אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד אור עולה מן המזרח יום חדש הגיע שנינו נתגבר על האימה תותים, תותים, בואי נקנה רק תותים במקום עוד מכונות של מלחמה את המיטה חסמת בהרבה שקים של חול ועל ראשך קסדה מן הבונקר שמשמאל רצית שנשמתי תהיה צרורה לעד אבל אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד אור עולה מן המזרח יום חדש הגיע שנינו נתגבר על האימה תותים, תותים, בואי נקנה רק תותים במקום עוד מכונות של מלחמה

פרחים בקנה... (כמה תיקונים)

בוקר נהדר יעלה בי כעל הר= בוקר נהדר מן הבקעה להר. השמש תדאך= השמש תדום!!! (מלשון תעמוד דום). השמיים כבר מעירים=השמש כה בהירים. יגעיו בעמל רב= יגיעו בעם רב. עוד לא ידע שלכת וקרב!!!

EverMan

New member
כתבתי לפי שמיעה

ואני שומע עכשיו את השיר שוב וזה תדאך. ומצטער על הטעויות , כתבתי לפי שמיעה ומה שלא הבנתי כל כך השלמתי לבד :)

למעלה