פינת השוויץ היומי

פינת השוויץ היומי

מזה זמן שגילֶיתי (ועם מורתי ללשון הסליחה) את צפונות לחמי ומיכמסיו: כאמור, הלחם יוצא משו משו בנז%^& בעקבות תיבולו בזעתר ובסומסום. משקרב אני המיקרוגלה מנמיכים אני, עצמי ואנוכי טוס התנורה, וז'קפרעליכם, הריח שהפרוסות של הלחם המזועתר מפיץ בבית... כבמאפיה, ולא כצעקתה. חבריי מן זמאן כבר מעדיפים את הלחם שלי, ורק את שלי. אפילו אמא אומרת לי ש... הלחמים מהסופר ומהמאפיות הם אולי מריחים טוב ונראים טוב מבחוץ אבל הם לא משו. שוין.

גילוש6

New member
אפשר גם להשוויץ??????

אלון בטח מרשה. השבת הכנתי עוגה מקמח תירס (הצהוב) +תמרים+אגוזי מלך. זוהי עוגה במקור מסולת והיא עוגה. נסעתי להורים ולקחתי אותה אבא שלי טעם מהעוגה התלהב מאוד ואומר לי בדיוק כמו שסבתא היתה מכינה. הוא סיפר שאמא שלו בטריפולי היתה מכינה אותה מקמח תירס. שאלתי למה עם סולת יותר טעים והוא אומר שכשהיה מחסור בקמחים אז לפני 70-80 שנה הם היו משתמשים הרבה בקמח תירס.

הרי ככה "גילו" את הצליאק

במהלך מלחמת העולם השניה היה מחסור בקמח חיטה ורופא הולנדי שם לב שהילדים עם הגפיים הגרומות והכרס פתאום מבריאים למרות שחסר להם אחד מאבות המזון, והשאר היסטוריה...

daniela21

New member
איזה כיף לך....

לא תזמין אותנו פעם לארוחה? לא כואב לך שהיום אכלתי לחמניה קנויה והרגשתי טעם של ביצה ושאמא שלי הכינה לי לחמניות שאם חלילה הן נופלות למישהו על הרגל הן גורמות לו לשבר שלא יאוחה? תלמד אותנו איך אתה עושה את זה..

גם אלון וגם גילוש בבקשה מתכונים

אני זקוקה לעוגה טובה (דרך אגב אני טריפוליטאית) וגם ללחם מוצלח.

טוב תקשיבו, זה לא יכול ללכת ככה...

בואו ניפגש אצלי כמה חברה', ונבשל ביחד? ככה בכיף? למה שעות יקח לי עכשיו לכתוב בו מתכוניאדות

איזה קטע...

אני יום שלם כותב בערבית, ובמקום המלה "פה" כתבתי בטעות "בו"... הצחקתי אותי, דיגדיגי....

אה יופי...

בימים קשים אלה אני מארח בחלק מהשבוע את אמי, פליטת הקטיושות, (ואחי ברעננה מארח אותה בחלק האחר של השבוע). מכיוון שנחוץ לה מאוד השקט אז הייתי מציע שכשאדע מראש מתי היא תנוח אצלו - נקבע משהו...

daniela21

New member
גם אני לא יכולה בימים אלה,

בחינות גמר בפסיכולוגיה.. עוד שבועיים - בכיף :)

limim

New member
מתכון: ספרה - עוגת תירס טריפוליטאית

מתכון: ספרה - עוגת תירס טריפוליטאית (ללא גלוטן) רכיבים: 1 ק"ג קמח תירס (רצוי אינסטנט) 2 ביצים שלמות 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מים 2 א. אפיה 2 סוכר וניל 1 חב' של תמרים בוואקום (אני שמתי ממרח תמרים). סירופ: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים קצת קינמון מקלות 1/2 לימון סחוט אופן הכנה: ללוש הכל ביחד לבצק, הבצק לא ממש נהיה בצק אחיד וזה בסדר מניחה בצד ל-10 דקות. חצי מהכמות לשטח ולהדק עם היד בתבנית של תנור משומנת. לחמם את התמרים עם קצת שמן ולערבב שלא יהיה גוש. להוסיף 1 כף קינמון ולערבב טוב. למרוח על שכבת הבצק שבתבנית ועל זה שמה שכבה נוספת של הבצק משטחת ומהדקת. לעשות חריצים כמו פרוסות עוגה. מכניסה לתנור בחום בינוני-גבוה כ-15 דקות ולהנמיך לבינוני. להוציא את העוגה וממש לחתוך אותה לפי החריצים להכניס לתנור וכשהיא מזהיבה להוציא. כשהעוגה חמה לשפוך הסירופ. הערות: השינויים שלי: אני מכינה בתבנית של טוסטר אובן ועושה חצי כמות מהרשום לעיל אפילו לא שמה את כל הבצק משטחת שכבה דקה של הבצק ככה המילוי יותר טעים. על הממרח תמרים אפשר וטעים להוסיף אגוזי המלך חתוכים גס קצת קינמון לפזר לא הרבה. ומעל השכבה השניה של הסולת לפזר שומשום. אני משמתמשת בקמח תירס (האינסטנט) עשיתי אותה גם מקמח תירס שקניתי במשקל וזה לא יצא אותו טעם. היה טעים יותר עם האינסטנט. במקום תמרים בואקום אני עושה עם ממרח תמרים. אבל אני מורחת על הסולת קצת שמן. ואז קל למרוח את הממרח. מקור המתכון: פורום צליאק בתפוז-גילוש6 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גילוש6

New member
תודה limim לא זכרתי שיש את המתכון

במתכוני הפורום. רק עוד דבר קטן הכמות הנ"ל מתאימה לגודל תבנית תנור. הפעם הכנתי מחצי הכמות בתבנית חד פעמית בגודל הבינוני יצאה פחות גבוהה וטעימה. בהצלחה.

shavririt

New member
מה זה בדיוק "קמח תירס אינסטנט".?

מי מייצר אותו, יש לו שם מיוחד?

למעלה