פינת השאלה קטנה (הקודמת לא קופצת)

"בגובה העיניים" מוזיאון הילדים בחולון?

מישהי התנסתה? איך הפעילות ביחס למסלולים הרגילים שלהם? אני מכירה כמה מהמסלולים, ונהנינו מאוד, השאלה אם גם בגובה העיניים מוצלח, איכשהו למקרא התוכן, נראה פחות מושקע (?).

חברה שלי הייתה ומאוד נהנתה

ויש לציין שהיא בעלת ניסיון רחב עם מוזאונים (גרים באירופה). הייתה, כמובן, עם ילדים (גילאי 13, 10) וכולם מאוד נהנו.

שתי שאלות

רציתי לשאול אם את יודעת מתי הם היו, מכיוון שאני רואה ששינו את המסלול בתחילת נוב' 2013.
דבר שני (אולי ראשון, בעצם...), את בטוחה שזה המסלול שעשו? הוא מוגדר כמיועד לגיל 4-8.

שלייבלה

New member
המלצה על ייעוץ קריירה?

מכר חושב לעשות הסבה מקצועית, ומתלבט לאיזה כיוון לפנות. המלצה לשירותי ייעוץ מתאימים?

שאלת סוף שבוע חיפאי - גשום

איכשהו סגרנו סופש באיזור חיפה לשישי-שבת הקרוב. ואחרי כל הסופשים שטופי השמש שהיו לנו (ואותם בילינו בבית) - הסופש הקרוב עומד להיות גשום דווקא. בקיצור, לייעוץ השקעות פנו אליי ותאבדו את כל הונכם.

אנחנו עם ילדים בני 5-8, רצינו לטייל - ועכשיו התוכניות משתנות. האם יש לכם המלצות לבילויים "בפנים" או לבילוי משולב פנים-חוץ (כזה שאפשר להסתובב בחוץ ואם פתאום גשום לברוח פנימה)?

איך המדעטק לגילאים הללו?

תודה

במדעטק ממש מתאים לגילאים האלו

ואפשר לבלות שם ממש הרבה זמן . גם בחוץ יש הפעלות נחמדות ( לפחות היו כשאנחנו היינו ) כך שאם מתבהר אפשר לנצל גם את החוץ

דיא

New member
המתעתק מצויין לגילאים הללו

אנחנו היינו שם כמה שעות טובות עם ילדים יותר קטנים אפילו, רק לא להגיע לשם רעבים, כי המזנון יקר נורא. יש גם את המוזיאון היפני, מוזיאון הרכבת (לא בטוחה אם פתוח בשבת), מוזיאון חיל הים. הגנים הבהאיים יפים גם בגשם, ויש סיכוי שיהיו פחות מבקרים.
בכלל, גשם זה עניין של גישה בעיניי. לא איכפת לי שהילדים נרטבים, דואגת שיהיו בגדים להחלפה. ואני, מתחת למטריה... תעשו חיים.

המדעטק נהדר!

הילדים שלי יכולים לבלות שם שעות.

מסייגת - גם אני מאד מאד אוהבת מוזיאונים כאלה ויכול להיות שזה מחלחל גם לילדים שאיתי. אחי טוען שלילדים שלו יש הרבה פחות סבלנות לדברים האלה כשהם איתו, ואני חושבת שחלק מזה נובע מכך שזה גם לא לגמרי כוס התה שלו.

וגם - בחופש הגדול לפני שנתיים לקחתי את הגדול (אז בן 7) למוזיאון חיל הים וההעפלה ולמוזיאון הימי (שניהם סמוכים זה לזה) והוא מאד מאד נהנה. בשבוע שעבר הוא שאל אותי מתי נוסעים שוב והזכיר שאחיו עדיין לא ביקר שם...

למוזיאון חיל הים חלק פתוח גדול אבל לדעתי אם אין גשם זלעפות אפשר לבקר שם בנחת. אני נסעתי לשם בשיא החום של אוגוסט ומאד נהנינו, וחום אוגוסט יותר מציק לדעתי מגשם

אביטלתל

New member
במה אתן משתמשות לרישום הוצאות ?

בהמשך לשרשור הכספים האחרון

אשמח לשמוע ממי שנוהגת לרשום הוצאות, כדי לשלוט על הברז ולאזן את ההוצאות-הכנסות

באיזה כלים אתן משתמשות ?

שלייבלה

New member
לנו יש גוגל ספרדשיט (המקבילה העננית של אקסל)

מעדכנים אותו אחת לכמה חודשים בהוצאות קבועות, ועוברים על ההוצאות המשתנות ומשווים מול התקציב שהקצבנו לעצמו. אם יש חריגות, מחליטים האם לעדכן את התקציב לפי ההוצאות בפועל (ולצמצם בסעיף אחר), או לצמצם את ההוצאות בפועל לפי התקציב.

אני בלמידה מפעמונים עושה בקובץ אקסל

כל יום, יש לי קטגוריות, של הוצאות קבועות, הוצאות מזון, הוצאות שונות, אני רושמת כל הוצאה אפילו אם זה שקל אחד קטן, יש לי קטגוריות של הכנסות, אם את רוצה אוכל להסביר יותר בפירוט, אני ככה כבר מעל שנה, וזה נהדר.

nubi

New member
סיעור מוחות - מסעדה נ"ג

מסעדה למוצאי שבת על הדרך מים המלח בחזרה לצפון. עוברים דרך ירושלים (לא מתה על המחשבה להכנס אליה). אפשר לעבור דרך כביש החוף או כביש 6. חייבת להיות נ"ג. תודה מראש!

למעלה